علیرضا حقیقت در گفتوگو با ایسنا، در رابطه با علائم مسمومیت ناشی از خوردن قارچهای سمی، اظهار کرد: تهوع، استفراغ و اسهال به صورت تاخیری ۱۲ الی ۵ ساعت پس از مصرف خوراکی قارچهای خودرو از جمله علائم این مسمومیت است که بیمار هرچه سریعتر باید به مرکز درمانی تخصصی مسمومیتها منتقل شود و نمونه باقی مانده قارچ مصرف شده توسط بیمار، برای شناسایی به کادر پزشکی بیمارستان تحویل داده شود.
وی در پاسخ به این سوال که چه زمانی مسمومیت ناشی از قارچهای سمی بیشتر میشود، افزود: زمانی که علائم گوارشی به صورت تاخیری با فاصله بیش از ۶ ساعت از مصرف قارچ خودرو رخ دهد، این دسته از قارچها، سمی به مراتب بیشتری دارند.
این مسئول با بیان اینکه برخی از سموم موجود در قارچهای سمی مقاوم به گرما هستند، تصریح کرد: فرآیندهای آمادهسازی غذا مانند کباب کردن، آبپز کردن، سرخ کردن و بخارپز کردن، قادر به تخریب کامل مواد سمی موجود در آن نیست.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان، با بیان اینکه انتقال سریع بیمار مسموم به مرکز درمانی تخصصی مسمومیتها امکان درمان موفقیتآمیز را افزایش میدهد، خاطرنشان کرد: هرگونه تاخیر در این امر سبب افزایش احتمال شکست درمان و حتی مرگ بیمار میشود. بنابراین در صورت مشاهده علائم و نشانههای بالینی اولیه به ویژه از نوع تاخیری در فردی با سابقه مصرف خوراکی قارچ خودرو، از هرگونه خوددرمانی و درمان علامتی، پرهیز کرده و بیمار در اسرع وقت به بیمارستان منتقل شود.
انتهای پیام