دکتر بابک صفرزادهخوشابی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: دفتر سلامت محیط و کار معاونت بهداشتی در ماههای آینده برای نخستینبار در شهرستان اسدآباد مرکز معاینات طب کار دولتی را راه اندازی خواهد کرد که با راه اندازی این مرکز با استفاده از پزشک دوره دیده طب کار و کارشناس دوره دیده انجام معاینات شغلی کارگران و افراد شاغل از این پس در این مرکز انجام خواهد شد.
وی با بیان اینکه از ابتدای سال تاکنون ۶۳۰ شاغل در سطح شهرستان از خدمات معاینات شغلی بهره مند شدند، ادامه داد: امیدواریم با راه اندازی کلینیک طب کار در آینده نزدیک بتوانیم خدمات سطح بالاتر و بهتری را به شاغلان ارائه کنیم.
صدور ۱۶۷۰ فقره کارت سلامت برای شاغلان اسدآباد
معاون بهداشتی دانشکده علوم پزشکی اسدآباد از صدور ۱۶۷۰ فقره کارت سلامت برای شاغلان این شهرستان از ابتدای سال تاکنون خبر داد و گفت: بیشترین تعداد کارت بهداشت سلامت صادر شده مربوط به مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی، خوراکی و آشامیدنی در حال فعالیت در سطح شهرستان بوده است.
وی همچنین با اشاره اینکه در ۱۱ ماه گذشته ۴۲۶۰ کیلوگرم موادغذایی تاریخ مصرف گذشته کشف و معدوم سازی شده است، اظهار کرد: در شش ماهه نخست امسال ۱۲۱۱ کارگاه در سطح شهر و روستای اسدآباد با نظارت کارشناسان بهداشت حرفه ای ایمن معاونت بهداشت دانشکده علوم پزشکی اسدآباد مورد بازسازی قرار گرفت.
صفرزادهخوشابی خاطرنشان کرد: در این کارگاهها ۱۵۶۰ نفر از شاغلان از خدمات آموزشی و ۵۱۲ نفر از شاغلان در این مناطق کارگاهی از جمله کارگاه و کارخانهها از خدمات اندازه گیری و کنترل عوامل زیان آور مرتبط با شغل خود بهره مند شده اند.
وی افزود: وظایف معاونت بهداشتی دانشکده علوم پزشکی شهرستان بیشتر متمرکز بر مناطق روستایی شهرستان بوده و در همین رابطه توسط ۱۲ مرکز جامع خدمات سلامت مستقر در روستاها و ۴۸ خانه بهداشت و با حدود ۱۰۰ پرسنل در حال خدمت رسانی به مردم است.
صفرزادهخوشابی همچنین با اشاره به اینکه این معاونت با داشتن ۱۲ پزشک عمومی در حال خدمات رسانی درمانی و مداوای بیماران در کنار سایر وظایف بهداشتی خود است، تصریح کرد: علاوه بر این معاونت بهداشتی دانشکده در درمانگاه شهری با بهره گیری از چهار دندانپزشک هر روزه خدمات دندانپزشکی لازم را به مردم با تأکید بر گروه های پایه(کودکان زیر ۱۴ سال) ارائه می دهد.
وی وظیفه ذاتی معاونت بهداشتی علوم پزشکی و مرکز بهداشت اسدآباد را ارائه خدمات بهداشتی پایه و خدمات سلامت اولیه و نیز افزایش دانش و آگاهی مردم در زمینه سلامت و خودمراقبتی از خود با تأکید بر مردم مناطق روستایی دانست و یادآور شد: مرکز سلامت محیط کار معاونت بهداشتی دانشکده علوم پزشکی اسدآباد در ایام منتهی به نوروز همچون سایر روزهای سال گشت های مشترکی با تعزیرات حکومتی و اداره دامپزشکی برای بررسی اماکن تهیه و توزیع غذا و سایر اماکن که با سلامتی مردم در ارتباط هستند را راه اندازی و فعال کرده است.
صفرزادهخوشابی با بیان اینکه دفتر سلامت محیط کار علاوه بر دیگر وظایف خود وظیفه نمونه گیریهای مکرر از آب شرب به مناطق روستایی را در دستور کار دارد و این وظیفه خود را به صورت منظم در تمام روزهای سال انجام میدهد، ادامه داد: این دفتر در چند ماه اخیر به مناسبت های مختلف از جمله هفته سرطان و هفته سلامت مردان کارگاههای آموزشی متعددی را برای کارگران در مناطق مختلف صنعتی شهرستان برگزار کرده است.
وی با اشاره به دفتر بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشکده علوم پزشکی شهرستان نیز گفت: این دفتر از ابتدای سال تاکنون با ارائه آموزش های لازم در زمینه ارتقاء دانش تغذیه بین مردم روستا و کارمندان ادارات مختلف کلاس های متعددی برگزار کرده ضمن اینکه با کمک خیرین و بنیادهای پشتیبانی و کمک رسانی، بنیاد برکت و کمیته امداد و سایر نهادها به ارائه بستههای تغذیه برای کودکان دچار سوءتغذیه نیز پرداخته است.
شناسایی ۱۰۰ مادر باردار بیبضاعت و ۱۵۰ کودک دارای سوءتغذیه
صفرزادهخوشابی بیان کرد: واحد بهبود تغذیه معاونت بهداشتی با کمک کمیته امداد امام خمینی(ره) ۱۰۰ نفر از مادران باردار بیبضاعت و ۱۵۰ کودک دارای سوءتغذیه را در شهرستان شناسایی کرده و طی ۱۰ ماه گذشته ماهیانه ۲۵۰ هزار تومان به این مادران و ماهیانه ۱۲۵ هزار تومان به این کودکان کمک بلاعوض داشته است.
وی افزود: امسال با جذب خیرین، واحد بهبود تغذیه این معاونت موفق به تهیه و توزیع سبد تغذیه هر یک به ارزش ۶۰۰ هزار تومان بین ۳۶ مادر باردار شده و ماهیانه ۱۰ کودک دارای سوءتغذیه با کمک خیرین از مبلغ ۵۰۰ هزار تومان منتفع شدهاند.
صفرزادهخوشابی در رابطه با دفتر سلامت جمعیت و خانواده مدارس معاونت بهداشتی دانشکده علوم پزشکی اسدآباد هم خاطرنشان کرد: دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس معاونت بهداشتی این دانشکده با برگزاری کلاس های متعدد در مناطق مختلف روستایی و ادارات از جمله حوزه علمیه شهرداری آموزش و پرورش و تمام ارگان های شهرستان در طول سال در زمینه ترویج ازدواج آسان و دادن آگاهی جمعیت برای فرزندآوری و گذراندن دوران بارداری سالم گامهای مؤثری برداشته است.
وی همچنین ارائه بروشور و تراکت در زمینه فرزندآوری به صورت مستمر در اجتماعات مردمی از جمله در همایش ها و گردهماییها و در نمازجمعه را از دیگر اقدامات انجام شده دفتر سلامت جمعیت معاونت بهداشتی این دانشکده برشمرد و یادآور شد: این دفتر با بهرهگیری از پتانسیل خیرین و نیز کمک های وزارت متبوع به ارائه شیرخشک به خانوادههای نیازمند اقدامات بسیار خوبی در سال اخیر انجام داده است.
کاهش ۱۰ درصدی عمل سزارین در شهرستان اسدآباد
صفرزادهخوشابی از کاهش ۱۰ درصدی سزارین در شهرستان اسدآباد خبر داد و گفت: در حوزه افزایش فرزندآوری و بارداری سالم دانشکده علوم پزشکی اسدآباد مفتخر است که در سال اخیر میزان سزارین را ۱۰ درصد کاهش داده و همچنین به منظور ترویج زایمان طبیعی معاونت بهداشتی دانشکده امسال کلاس زایمان فیزیولوژیک دوم خود را در مرکز خدمات سلامت شهری چمران واقع در چهارراه خاکریز افتتاح کرد.
وی در ادامه با بیان اینکه دفتر سلامت روان معاونت بهداشتی دانشکده با بهره گیری از چهار کارشناس روانشناسی در حال ارائه خدمات مشاورهای به مردم در سطح شهر و روستای شهرستان است، تصریح کرد: واحد سلامت روان معاونت بهداشتی دانشکده علوم پزشکی از ابتدای سال تاکنون ۲۰۲۵ مشاوره روان به شهروندان شهرستان ارائه کرده و در ۲۰ مورد به منظور تشکیل پرونده با دادگستری همکاری داشته است.
صفرزادهخوشابی همچنین با اشاره به اینکه دفتر کنترل و مبارزه با بیماری ها در معاونت بهداشتی دانشکده علوم پزشکی شهرستان مسئولیت سنجش و پایش مبتلایان به بیماری های عفونی از جمله تب مالت، سل، ایدز، هپاتیت های ویروسی و نیز بیماری های غیرواگیر چون فشارخون، چاقی و دیابت را برعهده دارد، اظهار کرد: این مرکز علاوه بر ارائه آموزش برای ارتقاء سواد سلامت مردم و راه های پیشگیری از ابتلا به بیماری های واگیر و غیرواگیر از جمله پوکی استخوان در برخی موارد به ارائه درمان و دارو درمانی به بیماران مبتلا می پردازد.
وی در اختیار قرار دادن داروهای ایدز، هپاتیت های ویروسی به صورت رایگان بین بیماران، در اختیار قرار دادن داروهای مبارزه با شپش به بیماران مبتلا در تجمعات غیر چون مدارس و حتی منازل افراد و نیز در اختیار قرار دادن داروهای سل به صورت رایگان بین بیماران را از جمله فعالیتهای واحد کنترل و مبارزه با بیماری ها در معاونت بهداشتی دانشکده علوم پزشکی شهرستان دانست و گفت: دفتر مبارزه و پیشگیری از بیماری ها در سال جاری پوشش واکسیناسیون کودکان زیر شش سال را به حدود ۹۸ درصد رسانده ضمن اینکه پوشش ۱۰۰ درصدی واکسیناسیون هاری در بین بیماران حیوان گزیدگی به تعداد ۷۳۰ نفر بوده که سه تا پنج نوبت واکسن برای پیشگیری از حیوان گزیدگی هاری دریافت کردند.
شناسایی ۹۷ بیمار مبتلا به تب مالت در اسدآباد
صفرزاده خوشابی از شناسایی ۹۷ بیمار مبتلا به تب مالت در شهرستان و تحت درمان قرار دادن این بیماران از ابتدای سال تاکنون خبر داد و خاطرنشان کرد: از سوی دیگر دفتر پیشگیری مبارزه با بیماریهای غیرواگیر ۶۳۰ نفر مبتلا به فشارخون را در ۹ ماهه امسال شناسایی و تحت درمان قرار داده ضمن اینکه طی مدت فوق ۳۰۰ بیمار مبتلا به دیابت شناسایی شدند و در مورد خطرسنجی بیماران غیرواگیر سطح شهرستان ۶۰ درصد جمعیت با همکاری بهورزان و مراقبان بهداشت تحت پوشش این خطرسنجی قرار گرفتند.
وی با بیان اینکه در آزمایشگاه مرجع سلامت شهرستان میانگین ۸۰ نفر از بیماران روستایی برای انجام آزمایشات پذیرش میشوند، یادآور شد: در پایان از پیگیری شبانه روزی ریاست دانشکده علوم پزشکی اسدآباد و معاونت توسعه دانشکده علوم پزشکی شهرستان و تلاش دلسوزانه نماینده مردم اسدآباد در مجلس شورای اسلامی برای شروع پروژه های نوسازی و بازسازی مراکز ارائه خدمات بهداشتی شهر و روستا و در سطر این پروژه ها احداث آموزشگاه بهورزی، احداث ساختمان جدید آزمایشگاه مرجع سلامت شهرستان، احداث مرکز مشاوره بیماری های رفتاری و مرکز جامع خدمات سلامت در منطقه شهرستان اسدآباد کمال قدردانی را داریم.
انتهای پیام