مهنوش صاحبدل در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به خواص اقلام غذایی هفت سین اظهار کرد: هفت سین با داشتن مواد غذایی مقوی با ریشههای گیاهی، یک سفره سالم از مواد خوراکی ایرانی است.
سیب
وی افزود:سیب میوه خوش عطر و طعم و حاوی مقدار زیادی پتاسیم، سدیم، کلسیم و فسفر و مقادیر زیادی ویتامین آ و ب است که عملکرد رودهها را بهبود میبخشد. پکتین موجود در سیب نیز با افزایش میزان مدفوع و ادرار، به درمان یبوست و اسهال کمک میکند و معمولا سلامت روده را بهبود میبخشد.
وی افزود: سیب کلسترول را نیز کاهش میدهد و موجب کاهش کلسترول بد خون (LDL) نیز میشود. سیب خطر سرطان را کاهش میدهد و علاوه بر این به دلیل وجود ترکیبات آنتی اکسیدان، مصرف این میوه فرآیند پیری را به تاخیر میاندازد.
سنجد
رئیس گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان گفت: سنجد نیز یکی از اقلامی است که در سفره هفت سین استفاده میشود و دارای خواص درمانی و تغذیهای بیشماری است؛ این میوه سرشار از ویتامین C و E و رنگدانه کاروتن است که همه این ویتامینها خاصیت آنتیاکسیدانی قوی دارند.
صاحبدل با بیان اینکه ترکیبات فلاونوئیدی موجود در سنجد خاصیت ضدالتهابی دارند، گفت: سنجد خاصیت قابض دارد و در افراد مبتلا به یبوست مضر است. با این حال، فلاونوئیدهای موجود در سنجد به شل کردن عضلات کمک میکنند از اینرو، مصرف سنجد برای افرادی که از دردهای عضلانی و مفصلی رنج میبرند، مفید است.
وی گفت: سنجد حاوی مقادیر قابل توجهی کلسیم است و به همین دلیل در پیشگیری از پوکی استخوان و نرمی استخوان بسیار مفید است.
سماق
صاحبدل عنوان کرد: سماق نیز از سینهای سفره هفتسین است؛ سماق منبع خوبی از ویتامین C و A ، کلسیم، منیزیم و پتاسیم است. به دلیل وجود اسیدهای آلی مانند اسید سیتریک و اسید مالیک، سماق ترش است و به دلیل وجود تانن، طعم گس دارد.
وی گفت: سماق خاصیت آنتی اکسیدانی دارد بنابراین از بروز سرطانها جلوگیری میکند. سماق برای درمان بیماران دیابتی، درمان بیماریهای روماتیسمی و نقرس نیز بسیار موثر است، خون را تصفیه میکند و مواد زائد خون مانند اوره را دفع میکند. همچنین در پیشگیری از بیماری تصلب شرایین (آترواسکلروز) موثر است.
سیر
رئیس گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان بیان کرد: سیر نیز سرشار از فولیک اسید، ویتامین C، کلسیم، منیزیم، پتاسیم و مقدار کمی روی و ویتامینهای ب۱، ب۲ و ب۳ است؛ سیر حاوی ترکیب آلیسین است که سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند و فشار سیستولی و دیاستولی خون را کاهش میدهد.
صاحبدل با بیان اینکه سیر آثار ضد سرطان و آنتی اکسیدانی دارد، عنوان کرد: سیر جلوی تجمع پلاکتی را میگیرد و در بیماریهای آتروسکلروز نقش پیشگیری کننده و احتمالا درمانی دارد.
سرکه
وی بیان کرد: سرکه نیز از جمله فرآوردههای طبیعی است که مصرف خوراکی و دارویی دارد و این روزها بیشترین کاربرد را در تهیه انواع ترشیها دارد و سرشار از ویتامینها و املاح معدنی است.
وی افزود: سرکه سیب از جمله انواع سرکه است که به دلیل داشتن پتاسیم در سلامت قلب و کاهش فشارخون و در کاهش LDL و افزایش HDL موثر است.
صاحبدل افزود: سرکه دارای ترکیبات آنتی اکسیدان است و موجب تقویت سیستم ایمنی میشود. سرکه در پیشگیری از دیابت و در افزایش جذب کلسیم و پیشگیری از پوکی استخوان نیز موثر است.
سمنو، سبزه گندم
رئیس گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان گفت: سمنو ارزش غذایی بسیاری دارد؛ جوانه گندم که عنصر اصلی تشکیل دهنده آن است حاوی ویتامینهای B و E، پروتئین، مواد معدنی و فیبر است.
وی افزود: زمانی که گندم جوانه میزند، علاوه بر این که تمام این مواد را به طور کامل حفظ میکند، در جریان جوانه زدن تغییرات شگفتآوری در آن به وجود میآید که موجب میشود ویتامینها و مواد معدنی گندم به مقدار زیادی افزایش یابد.
وی ادامه داد: سلنیم و منیزیم موجود در جوانه گندم در جلوگیری از انواع سرطان و به خصوص فیبر موجود در آن در پیشگیری از بروز سرطان کولون موثر است. مصرف این فرآورده به دلیل دارا بودن کلسیم و پتاسیم به افراد سالمند و کسانی که دچار پوکی استخوان هستند، توصیه میشود.
صاحبدل گفت: فسفر قابل توجه موجود در سمنو نیز برای کودکان از نظر رشد مغزی و برای زنان باردار و شیرده بسیار مفید است. آهن موجود در آن نیز برای خونسازی بدن مطلوب است و مصرف مقدار متعادل آن برای زنان در شیردهی و قاعدگی توصیه میشود.
رئیس گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان بیان کرد: اسید فولیک موجود در سمنو به همراه ویتامینهای گروه "ب" آن عامل دیگری برای خونسازی و تنظیم هورمونها به شمار میرود و میتواند در رفع خستگی و ایجاد آرامش اعصاب و روان تأثیر داشته باشد.
وی افزود: سمنو به دلیل داشتن کربوهیدارت و در مواردی افزوده شدن شکر نباید به میزان زیاد توسط افراد دیابتی مصرف شود.
انتهای پیام