دکتر اسماعیل حیدری در گفتوگو با ایسنا، در مورد طرح پژوهشی در زمینه «ساخت حسگر فتونیکی برای اندازهگیری گلوکز خون» توضیح داد: فعالیت اصلی ما در زمینه توسعه پلتفرم فوتونیکی برای اندازهگیری اکسیژن و قند خون برای کاربرد در حوزه پزشکی است و بیشتر بر استفاده از این پلتفرم برای اندازهگیری قند خون افراد مبتلا به دیابت تمرکز داریم.
عضو هیئتعلمی دانشگاه خوارزمی ادامه داد: در آزمایشگاه دانشگاه خوارزمی از حسگرهای نانوفتونیک در این زمینه استفاده میکنیم و حدود ۷- ۸ دانشجو در این زمینه فعالیت میکنند. همچنین ما در یک مجموعه دانشبنیان، روی توسعه این فناوری در مقیاس صنعتی کار میکنیم.
برگزیده علمی ششمین جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان در بخش فیزیک درباره چشمانداز استفاده از این حسگرها گفت: قصد داریم که گلوکز خون را به صورت آنی و بیدرنگ (real time) و پیوسته اندازهگیری کنیم. از اهداف بلندمدت ما این است که بتوانیم از طریق حسگرهایی که زیرپوست کاشته میشوند، به افراد دیابتی کمک کنیم که به صورت بلندمدت بتوانند قندخون خود را اندازهگیری کنند.
وی در مورد تجاریسازی حسگرهای فتونیکی طراحیشده گفت:: در حال تجاریسازی بخشی از این پلتفرم هستیم و گواهی دانشبنیان برای حسگر اندازهگیری اکسیژن خون را دریافت کردیم.
حیدری در مورد این که آیا این محصول مشابه داخلی یا خارجی دارد؟ گفت: نمونه خارجی این حسگر وجود دارد که البته از نظر فناوری کمی متفاوت است، ولی ماهیت آن هم فتونیکی است. در داخل کشور تصور نمیکنم کسی در حوزه فتونیک در این زمینه فعالیت کند؛ ولی در زمینه حسگرهای الکتروشیمی شرکتهایی هستند که فعالیت میکنند.
برگزیده علمی ششمین جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان، بزرگترین چالش در زمینه فعالیت پژوهشی خود را مسائل مالی عنوان کرد و گفت: در این زمینه نیروهای فعال و علاقهمند زیاد هستند، ولی از نظر جذب سرمایه و نوسانهای اقتصادی دچار مشکل میشوند.
انتهای پیام