جعفر تمیز، ۱۸ اسفند، در نشست خبری با خبرنگاران با بیان اینکه بیشتر روستاهایی که با تنش آبی مواجه خواهند شد، مربوط به بخشهای مرکزی و منطقه سرولایت هستند، میزان هدررفت آب در این شهرستان را سالانه ۱۳ میلیون متر مکعب اعلام کرد و گفت: بر اساس آمارها ۱۲.۵ درصد هدررفت آبی خراسان رضوی مربوط به این شهرستان است.
وی با اشاره به اینکه ۴۱۲ هزار و ۶۱۷ نفر، جمعیت بهرهمند از آب آشامیدنی در شهرستان نیشابور است، گفت: این میزان مشترک در نیشابور ۱۲.۷ درصد جمعیت بهرهمند استان را تشکیل میدهد.
مدیر شرکت آب و فاضلاب نیشابور تصریح کرد: طول شبکه آب آشامیدنی شهرستان نیشابور ۲۰۲۵ کیلومتر است که ۷۳۳ کیلومتر آن در شهرهای نیشابور، چکنه، بار و عشقآباد و ۱۲۹۲ کیلومتر آن مربوط به بخش روستایی است.
تمیز با بیان اینکه مشترکان شبکه فاضلاب نیشابور شامل ۶۱ هزار و ۴۲۳ فقره انشعاب است، عنوان کرد: شبکه فعال جمعآوری فاضلاب شهر نیشابور ۳۶۱ کیلومتر با ۱۴ کیلومتر خط انتقال فاضلاب است.
۱۳ درصد حجم مخازن آبی استان در نیشابور قرار دارد
وی اظهار کرد: در شهرستان نیشابور ۱۷۶ باب مخزن آبی با حجم ۹۰۰۰ متر مکعب داریم که از نظر تعداد هشت درصد و به لحاظ حجمی ۱۳ درصد مخازن آبی خراسان رضوی را تشکیل میدهد.
مدیر شرکت آب و فاضلاب نیشابور بیان کرد: علیرغم اینکه نیاز آبی در حوزه شهری نیشابور ۱۳۵۰ لیتر بر ثانیه است اما در حال حاضر توان تولیدمان ۹۵۰ لیتر بر ثانیه است.
تمیز همچنین با اشاره به اینکه نیاز آبی بخش روستایی این منطقه ۷۱۵ لیتر بر ثانیه است که در حال حاضر ۶۰۰ لیتر بر ثانیه توان تولید وجود دارد، گفت: سال آینده برای کاهش تنش آبی در سطح شهرستان به ویژه شهر نیشابور ۱۵ تا ۲۰ حلقه چاه باید احداث شود که برای هر چاه هفت تا ۹ میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
وی ادامه داد: در حال حاضر عملیات حفر پنج حلقه چاه آغاز شده و پیگیری برای حفر ۱۰ حلقه چاه دیگر از محل قرارگاه امام حسن مجتبی(ع) در دستور کار قرار دارد. امیدواریم تا تیر سال آینده این ۱۵ حلقه چاه به بهرهبرداری برسد و میزان تنش آبی ۱۰ درصد کاهش یابد.
۴۵ درصد شبکه آب و فاضلاب نیشابور فرسوده است
مدیر شرکت آب و فاضلاب نیشابور با اشاره به اینکه سالانه پنج درصد به خطوط فرسوده آبی شهرستان افزوده میشود، گفت: فرسوده بودن ۴۵ درصد شبکه آب و فاضلاب نیشابور موجب شده میزان هدررفت آب در این شبکه بیش از ۳۵ درصد باشد.
وی با بیان اینکه میزان اصلاح و توسعه شبکه ۷۰ کیلومتر بوده که از این میزان ۴۰ کیلومتر اصلاح شبکه فرسوده و ۳۰ کیلومتر توسعه شبکه داشتهایم، افزود: پس از تکمیل منطقهبندی شبکه آب شرب شهر نیشابور، زیرساختها برای هوشمندسازی این شبکه آماده میشود. با اجرای شبکه هوشمندسازی بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ لیتر در ثانیه و معادل ۶ حلقه چاه در مصرف آب صرفهجویی خواهد شد.
تمیز خاطرنشان کرد: در حال حاضر از نظر فشار آب آشامیدنی مشکلی نداریم. یکی از مشکلات اساسی در شهر نیشابور استفاده غیر اصولی حدود ۷۰ درصد مشترکان از پمپ است. این تخلف نهتنها موجب میشود کنترل فشار آب با مشکل مواجه شود بلکه به شبکه نیز آسیب رسانده و میتواند برای مشترکان هم آسیبزا باشد.
بدهی ۷۵ میلیارد تومانی
وی در خصوص مطالبات و بدهیهای شرکت آب و فاضلاب نیشابور گفت: مطالبات مالی شرکت آب و فاضلاب نیشابور بالغ بر ۱۴ میلیارد تومان است که بیشترین آن مربوط به شهر بار با یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان میشود.
مدیر شرکت آب و فاضلاب نیشابور میزان بدهی شرکت آب و فاضلاب این شهرستان را بالغ بر ۷۵ میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: بیشتر این بدهی از محل اعتبارات جاری است که امیدواریم با مدیریت و صرفهجویی در هزینهها حدود ۱۰ میلیارد تومان صرفهجویی کنیم و تا پنج سال آینده این بدهی پرداخت شود.
وی گفت: از ابتدای امسال تاکنون حدود ۵۰۰۰ فقره نصب انشعاب داشتهایم. درآمد شرکت آبفا از محل قبوض آببها و فروش انشعاب آب و فاضلاب ۷۰ میلیارد تومان بوده است.
تمیز عنوان کرد: شرکت آب و فاضلاب شهرستان نیشابور ۱۶۳ هزار مشترک، ۱۳۸ حلقه چاه و ۱۹ قنات و چشمه را تحت پوشش خود دارد.
انتهای پیام