به گزارش ایسنا، دکتر محمدرضا گنجعلی در سمینار «علوم پایه، اهمیت، نقش، چالشها و فرصتها» که امروز در سالن دهشور دانشکدگان علوم دانشگاه تهران برگزار شد، با بیان اینکه نامگذاری سال علوم پایه برای کشورهای جهان سوم مهم است، چون در کشورهای پیشرفته به علوم پایه توجه میشود، اظهار کرد: اگر علوم پایه نظیر فیزیک، شیمی، ریاضی، زیستشناسی و ... گرفته شود، چیزی از علم نمیماند چون علوم پزشکی و مهندسی همگی یعنی علوم پایه.
وی با بیان اینکه هرم علمی در کشور ما وارونه است، افزود: رأس این هرم در دنیا علوم انسانی، سپس به ترتیب علوم پایه، مهندسی و علوم پزشکی است، این در حالی است که این هرم در ایران برعکس است.
عضو هیئت علمی دانشکده شیمی دانشگاه تهران، با بیان اینکه در جهان غرب علوم پزشکی و مهندسی جزو مشاغل خدماتی محسوب میشوند، افزود: در دنیای غرب به کسی که علوم پایه خوانده است، دید دیگری دارند و اولین علم پایه با اهمیت در دنیای غرب، فیزیک است.
دکتر گنجعلی، با بیان اینکه سه صنعت پتروشیمی، سیمان و فولاد در کشور در حال رشد است، افزود: در حالی که با کمبود آب مواجه هستیم، صنعت فولاد که به آب فراوانی نیاز دارد، اما همواره در حال رشد است؛ این ۳ صنعت خوراک خود را از طریق رانت دریافت میکنند.
وی با بیان اینکه از نگاه مسئولان، علوم پایه در ایران جایگاه و رسمیتی ندارد، افزود: در داروسازی ۹۹.۵ درصد وابستگی کامل داریم که اتفاقات و کمبودهای اخیر همگی بیانگر این موضوع هستند.
به گزارش ایسنا، «سمینار یک روزه علوم پایه، اهمیت، نقش، چالشها و فرصتها» بهمناسبت سال بینالمللی علوم پایه، با اهداف اطلاعرسانی عمومی درباره اهمیت، نقش و جایگاه علوم پایه، جلب توجه صنعت و جامعه به اهمیت، نقش و جایگاه علوم پایه، یادآوری اهمیت و ظرفیت علوم پایه به مسئولان و سیاستگذاران کشور، جلبنظر بخش خصوصی به علوم پایه و معرفی تواناییها و ظرفیتهای دانشگاه تهران در علوم پایه امروز دوشنبه ۱۵ اسفندماه ۱۴۰۱ در سالن دهشور دانشکدگان علوم پایه دانشگاه تهران برگزار شد.
انتهای پیام