به گزارش ایسنا، رسول اشرفی پور در نشست خبری که به مناسب گرامیداشت هفته منابع طبیعی برگزار شد در پاسخ به سوال ایسنا در خصوص جزئیات طرح کاشت یک میلیارد نهال گفت: موفقیت هر طرحی خصوصاً اگر ملی باشد منوط به داشتن اسناد پشتیبان قابل دفاع است که در مورد طرح کاشت یک میلیارد نهال این مهم تهیه شده است.
وی ادامه داد: قرار نیست منابع طبیعی همه نهالها را بکارد. بخشی از نهالها در سطح منابع ملی توسط همکاران در قالب جنگلداری صورت میگیرد. عرصههای دیگری چون پادگانها توسط وزارت دفاع، شهرکهای صنعتی توسط وزارت صمت و در قالب بوستان در روستاها توسط وزارت کشور صورت میگیرد. در حقیقت برای همه مناطق طرح تیپ مشخص شده است.
به گفته وی علیرغم اینکه ایران از تنوع زیست بومی برخوردار است، ولی با کوچکترین حرکت دچار دگرگونی میشود، بنابراین بهترین اقدام احیا و بازسازی ذخایر جنگلی و نهال کاری است.
رئیس شورای عالی جنگل، مراتع و آبخیزداری سازمان منابع طبیعی در ادامه به میزان مصرف آب در طرح کاشت یک میلیارد درخت اشاره کرد و گفت: گفته میشود در بخش نهال کاری آب زیادی مصرف می شود. به طور میانگین هر نهالی که کاشته می شود ۲۰ لیتر آب نیاز دارد. اگر بخواهیم ۵ بار در فصل رویش آن آبیاری کنیم ۱۰۰ لیتر آب نیاز دارد. اگر در هر هکتار ۴۰۰ نهال بکاریم ۴۰ هزار لیتر آب نیاز است. در حقیقت میتوان گفت حداقل ۱۰۰ میلیون متر مکعب در سال آب برای این طرح نیاز است با توجه به اینکه بیلان آبی کشور حدود ۱۳۰ میلیارد متر مکعب است این عدد بزرگی از نظر ما نیست و باید گفت که بخش سرسبزی و آبادانی کشور این حق را دارد که ۱۰۰ میلیون متر مکعب آب به آن اختصاص داده شود.
انتهای پیام