کارشناس هنر و رسانه:

روحانیت و طلاب حوزه علمیه باید به سینما نزدیک شوند

کارشناس هنر و رسانه گفت: سینما، هنر و ابزار انتقال است و تبلیغ دین هم کارش انتقال است در واقع سینما یک مجموعه‌ای از هنرهای ترکیبی پیچیده است و در اثرگذاری بر روی مخاطب بی بدیل است به همین خاطر روحانیت و طلاب حوزه علمیه باید به سینما نزدیک شوند.

حجت الاسلام علی سرلک ۱۳ اسفند در جمع خبرنگاران در قم عنوان کرد: جشنواره یک ظرف و ابزار است و جهت‌ها و کیفیت آن خیلی مهم است و مهم‌تر این است که جشنواره کدام مساله را می‌خواهد حل کند. بسیاری از جشنواره‌ها جشنواره بازشده‌اند، یعنی بودجه‌ای دارند و اتفاقات خوبی هم رخ می‌دهد ولی مسئله‌ای را حل نمی‌کند.

وی بیان کرد: جشنواره، ظرف جریان سازی است مخصوصا با این مشکلات و کمبودهایی که در کشور داریم باید اولویت‌ها را بشناسیم تا بتوانیم بر اساس اولویت‌ها حرکت کنیم.

وی با بیان اینکه تمرکز جشنواره باید بر روی حل مسائل باشد و گفت: جشنواره باید تمرکزش بر حل مسائل موجود جامعه و معضلاتی باشد که مسیرهای ما را دچار چالش می‌کند و در واقع باید ناظر به حل مسئله باشد. شورای سیاست‎گذاری که در جشنواره‌ها حضور دارند باید نظارت کند و بپرسد که هدف شما چیست و چه مسئله‌ای را می‌خواهید حل کنید و باید بعد از آن هم پروسه اثر بخشی آن را دنبال کند.

وی در رابطه با جشنواره فیلم اشراق اظهار کرد: جشنواره فیلم اشراق از این جهت که طلاب هنرمند را مورد توجه قرار داده خیلی مهم است ولی از آن مهم‌تر این است که چه مساله‌ای از مسائل را می‌خواهد حل کند و این افراد را به چه مسئله‌ای می‌خواهد سوق دهد.

این کارشناس هنر و رسانه ادامه داد: جشنواره فیلم اشراق در نسبت با سینما یک میدان تمرین برای کسانی است که می‌خواهند در فضای سینمای حرفه‌ای وارد شوند و ورود به چنین جشنواره‌ای به آن‌ها خیلی کمک می‌کند.

وی در مورد وجه تشابه هنر و تبلیغ افزود: سینما، هنر و ابزار انتقال است و تبلیغ دین هم کارش انتقال است و به واقع سینما یک مجموعه ای از هنرهای ترکیبی پیچیده است و در اثرگذاری بر روی مخاطب بی بدیل است به همین خاطر روحانیت و طلاب حوزه علمیه باید به سینما نزدیک شوند و کسی که کار تبلیغی می‌کند نمی‌تواند بی خیال سینما شود. رهبر معظم انقلاب تعابیر فوق‌العاده‌ای راجع به ضرورت و مفید بودن این کار بیان فرموده‌اند.

وی در رابطه با سینمای ایران تصریح کرد: سینمای ایران از لحاظ تکنیک رو به رشد است و نشانه آن هم موفقیت تولید انیمیشن است، اما ضعف جدی ما در فیلم‌نامه است و سینمای ایران متاسفانه هم پای انقلاب جلو نرفته است و با اینکه در جنبه‌هایی رشد کرده ولی از جریان اصلی انقلاب عقب مانده است و نتوانسته به جنبه‌ای مختلف انقلاب بپردازد و در سینمای دفاع مقدس همین گونه است و روح دفاع مقدس در آن دمیده نشده و نتوانسته به جنبه‌های مختلف آن بپردازد.

این محقق حوزوی در مورد طلاب بیان کرد: طلبه‌ای که به سینما نزدیک می‌شود باید به نقش خودش توجه داشته باشد. نقش طلبه در واقع هدایت‌گری است و اگر از جنس دیگری بخواهد به سینما ورود کند موفق نمی‌شود.

وی افزود: در حال حاضر میدان فرهنگ ما در وسط جنگ است و یک زد و خورد فکری، فرهنگی، هنری وجود دارد و من امیدوارم که با نگاه‌های زلال و ذهن باز و خلاق بتوانیم به تولیداتی برسیم که در این هماوردی، ما دست برتر را داشته باشیم و ان شاء الله فرهنگ ایرانی اسلامی ما روز به روز افتخار آمیزتر شود.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۱۳ اسفند ۱۴۰۱ / ۲۳:۱۷
  • دسته‌بندی: قم
  • کد خبر: 1401121309678
  • خبرنگار :