مدیرکل میراث‌ فرهنگی خراسان جنوبی مطرح کرد:

تامین زیرساخت‌های سرمایه گذاری گردشگری؛ نیازمند اعتبار ویژه

مدیرکل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی خراسان جنوبی گفت: مرمت و نگهداشت آثار تاریخی، برندسازی، بازاریابی و تأمین زیرساخت‌ها برای سرمایه گذاری گردشگری از مواردی است که نیاز به اعتبار در استان دارد.

هادی شاهوردی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: وزارت میراث فرهنگی هرساله در بهمن ماه نمایشگاه صنایع دستی را برگزار می‌کند که طی آن تمام استان‌ها ظرفیت‌های خود را ارائه می‌دهند. 

وی با بیان اینکه با برگزاری نشست با استاندار، نگاه ما این بود که از تمام ظرفیت‌های موجود استان و پتانسیل تمام دستگاه‌ها بهره ببریم، تصریح کرد: امسال با رایزنی‌ها و پیگیری‌هایی که صورت گرفت سعی کردیم مساحت غرفه خراسان جنوبی در نمایشگاه تهران افزایش پیدا کند. 

شاهوردی با اشاره به معرفی ظرفیت‌ها در حوزه معادن و کشاورزی استان و محصولات استراتژیک، اظهار کرد: دستگاه‌های مختلف پای کار معرفی ظرفیت‌های استان آمدند. 

وی ادامه داد: ۸ تفاهم‌نامه در شانزدهمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری و سی و ششمین نمایشگاه ملی صنایع‌ دستی تهران امضا شد که ۵ مورد مربوط به شهرداری‌ها با سرمایه‌گذاران بود. 

مدیرکل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی خراسان جنوبی با اشاره به استفاده از پتانسیل انجمن‌های فعال در این نمایشگاه و فعال کردن بخش‌های خصوصی، اظهار کرد: این نمایشگاه بازخوردهای خوبی داشت و اگر حمایت و پشتیبانی استانی نبود اداره کل میراث فرهنگی به تنهایی نمی‌توانست از این حوزه بهره مندی لازم را دریافت کند. 

شاهوردی از رونمایی از لوح‌های ثبتی مراسم "روستای چنشت، سرزمین رنگ‌ها"، رونمایی از لوح ثبتی مهارت ساخت کلاه پولی (کلوته) و لوح ثبتی مراسم عروسی روستای چنشت با حضور معاون اقتصادی وزارت کشور، استاندار خراسان جنوبی و جمعی از مدیران و فعالان این حوزه و رونمایی از کتاب راه‌های قهستان (جنوب خراسان) در شانزدهمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری و سی‌ و ششمین نمایشگاه ملی صنایع‌ دستی تهران خبر داد. 

وی یادآور شد: هدف و اولویت نخست از شرکت در نمایشگاه گردشگری معرفی و بازاریابی صنعتگران است که رقم فروش کل غرفه‌های صنایع دستی استان در نمایشگاه گردشگری و صنایع دستی تهران ۴۲۲ میلیون تومان بود. 

شاهوردی با اشاره به نیازمندی‌ها و پیشنهادات برای توسعه فعالیت‌ها نیز گفت: ۴ حوزه فعالیتی در اداره کل داریم که هر کدام نیازهایی دارد و فضای اداری یکی از معضلات است که طی مصوبه‌ای در سال ۸۴ زمینی به مساحت ۳ هزار مترمربع در اراضی مجاور صیاد شیرازی اخذ کردیم که امیدواریم از محل سفر رییس جمهور در دو سال آینده مکان ادره‌کل از حالت استیجاری درآید. 

وی با بیان اینکه کمبود منابع انسانی مشکل تمام دستگاه‌هاست، افزود: بیش از ۳ هزار اثر را ثبت کرده و بیش از ۶۰۰ تا ۷۰۰ منطقه تاریخی را شناسایی کردیم و مشکل بعدی این است که همین آثاری نیز که ثبت شده به دلیل نزولات جوی دچار مشکل و یا تخریب شده که نیاز به اعتبارات خاص داریم. 

شاهوردی با بیان اینکه در حوزه گردشگری عمده مشکل تأمین زیرساخت‌هاست، افزود: برای سرمایه گدار تأمین زیرساخت‌ها مهم است و ثمرات این تأمین‌ها در آینده دیده خواهد شد. 

وی با بیان اینکه در حوزه صنایع دستی سومین دستگاه اشتعالزای استان با ۷۵۰ نفر تعهد اشتغال با ۵۰۰ میلیون تومان اعتبار هستیم، تصریح کرد: ساخت بازارچه‌های صنایع دستی در ۶  شهرستان با مشارکت شهرداری‌ها آغاز شده و آمادگی توسعه داریم‌. 

مدیرکل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی خراسان جنوبی یادآور شد: حوزه آموزش، برندسازی، بازاریابی، توان افزایی آموزشی و افزایش کیفیت آموزش نیز نیازمند اعتبارات خاص است. 

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۱۱ اسفند ۱۴۰۱ / ۰۹:۱۵
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 1401121107992
  • خبرنگار :