سومین استان وسیع کشور با ۱۳۱ کیلومترمربع مرز مشترک با افغانستان، سالهاست با دو معضل عمده دست و پنجه نرم میکند، یکی تردد پیوسته و سنگین تانکرهای حمل فرآوردههای نفتی به جهت تأمین سوخت به ویژه در نیروگاهها و دیگری عدم اتصال به رینگ سراسری گاز که هر کدام به نوبه خود تبعات فراوانی را برای خراسان جنوب یبه همراه داشته و دارد.
به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی استانداری خراسان جنوبی، جواد قناعت از بدو حضور در خراسان جنوبی، رفع این دو موضوع را به طور ویژه در دستور کار قرار داد و در همین راستا مکاتبات فراوان، دیدارهای مکرر با حوزههای متولی از یک سو و تکلیف مدیران حوزههای متولی به پیگیری مکاتبات و دنبال کردن موضوع در مرکز از دیگر سو با جدیت دنبال شد.
افت فشار گاز ناشی از برودت هوا در آذرماه امسال که با تدبیر تعطیلی ادارات و دستگاههای اجرایی، مدارس و مراکز آموزشی، کارخانجات و واحدهای تولیدی همراه شد، مهر تأییدی بر دغدغههای موجود زد.
استاندار با استفاده از فرصت برگزاری روزانه ستادهای مدیریت بحران و مصرف انرژی و طی تماسهای تلفنی مکرر، ضمن اشاره به اهتمام کارکنان شرکت گاز در راستای جلوگیری از قطع گاز، عمق فاجعه را مدام یادآور شد و از مکاتباتی گفت که پیش از این و با پیش بینی شرایط موجود وقت صورت گرفته و به جلب موافقت وزیر نفت انجامیده بود.
با گرمتر شدن هوا و بازگشت فشار شبکه و آرام تر شدن شرایط، فرصت برای پیگیری جدی وعدههای دکتر اوجی فراهم شد، اولین اتفاق استفاده از فرصت حضور وزیر نفت در کمیسیون اصل ۹۰ بود.
قناعت با استفاده از این فرصت که با حضور استانداران استانهای همجوار همراه بود، مهمترین نیازهای زیرساختی استان در حوزه سوخت را پیگیری کرد. تسریع در روند اجرای خط انتقال فرآوردههای نفتی از رفسنجان به خراسان جنوبی موسوم به تابش، از جمله مطالبات استان بود که در این جلسه مطرح شد.
قرار گرفتن خراسان جنوبی در مسیر دو کریدور اصلی شمال- جنوب و شرق- غرب، ناامنی محورهای مواصلاتی به جهت حجم تردد تانکرهای حمل فرآورده های نفتی، نیاز نیروگاه قاین از جمله دلایل ضرورت اجرای خط تابش بود که در این جلسه مورد تأکید قرار گرفت.
موضوع بعدی پیگیریهای صورت گرفته درخصوص اتصال استان به شبکه گاز سراسری از طریق سه راهی نهبندان- دشتک- زابل بود.
افت شدید فشار گاز در شرایط جوی ناپایدار و برودت هوا، تبعات ناشی از تک خطه بودن مسیر تأمین گاز و قرار گرفتن خراسان جنوبی بعد از استان پرمصرف خراسان رضوی، رعایت اصول پدافندی نیز از جمله دلایلی بود که بر ضرورت برون رفت از مشکلات موجود تأکید داشت.
جمع بندی این جلسه، موافقت اوجی؛ وزیر نفت با موارد مطرح شده بود که به صدور دستور ویژه به حوزههای متولی مبنی بر تسریع در روند اجرای این دو موضوع ختم شد.
بعد از این اتفاق مبارک و دستور ویژه که میتواند شرایط موجود استان را متحول سازد، استاندار با استفاده از فرصت حضور در جمع کارکنان شرکت گاز و طی تماس تلفنی با وزیر نفت، ضمن انتقال خدا قوت نماینده دولت در این وزارتخانه به زحمتکشان شرکت گاز خراسان جنوبی که در آن روزهای سخت با کار شبانه روزی، شرایط را به گونهای رقم زدند که با وجود افت شدید فشار، هیچ گونه قطعی در شبکه نداشتیم، آخرین تصمیمات این حوزه برای خراسان جنوبی را یادآور شد و نتیجه اینکه براساس وعده آقای وزیر؛ عملیات اجرایی خط انتقال سه راهی دشتک-زابل- سربیشه به همین زودی آغاز خواهد شد.
انتهای پیام