زهرا جعفری در گفتوگو با ایسنا، درباره صنایعدستی در شهرستان طارم، اظهار کرد: در شهرستان طارم صنایعدستی مختلفی همچون چرمدوزی، تراش روی سنگهای قیمتی، گلیم و جاجیم، مفرشبافی، پردهبافی، نمدمالی، بافتنی سنتی و ... تولید میشود. همچنین در شهرستان طارم ۱۱ نوع لباس محلی وجود دارد.
وی افزود: یکی از ویژگیهای بارز لباس محلی در شهرستان طارم حجاب کامل این نوع لباس است که از چند لباس مختلف همچون لچک، زیرچانه، پیراهن، دامن، شلوار و جلیقه تشکیل شده است. همچنین در حال حاضر شاهد استفاده و احیا لباس محلی توسط نسل جوان در شهرستان هستیم.
این مسئول تصریح کرد: گیلوان، روستاهای دهنه ونیسر، هزاررود و استاکل و هارونآباد، سانسوز و قلات و کهیا، روستاهای نوکیان و سیاهرود، کردنشینها و ... لباس محلی در شهرستان دارند که نماد حجاب و فرهنگ و آداب و رسوم شهرستان است و شاهد حرکت کودک و بزرگسال به سمت استفاده از لباس محلی هستیم.
جعفری با بیان اینکه بانوان در شهرستان به جای استفاده از لباسهای مدرنز، آن را به لباس محلی تبدیل کنند، ادامه داد: در نقاط مختلف شهرستان خیاطها و کارگاههایی هستند که لباس محلی تولید میکنند و در مراسم عروسی مخصوصا شب حنابندان از لباس محلی استفاده میشود.
مسئول نمایندگی اداره میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری در شهرستان طارم خاطرنشان کرد: در شهرستان کارگاههای مختلفی ففالیت میکنند که ۵ کارگاه فعال وجود دارد که دورههای آموزشی لباس محلی نیز برگزار کرده و به نوعی ایجاد اشتغال کردهاند. همچنین تسهیلات حمایتی برای افرادی که وارد این حوزه میشوند نیز ارائه میشود.
انتهای پیام