پیمان اسکندری در جلسه بررسی وضعیت گلخانه های استان کردستان، اظهار کرد: کردستان یک استان کم درآمد در کشور است و ایجاد شغل و درآمد در تمام زیربخش ها به ویژه بخش گسترده کشاورزی می تواند بسیاری ازآسیب های اقتصادی و اجتماعی حاکم بر استان را مرتفع کند.
وی افزود: بهره برداری از منابع آبی و منابع طبیعی استان به روش درست و علمی می تواند در توسعه استان تأثیر بسزایی داشته باشد و بخش کشاورزی به عنوان مهمترین بخش اقتصادی استان پتانسیل بالایی در ایجاد شغل و درآمد پایدار دارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان، عنوان کرد: با وجود محدودیت هایی که در حوزه آب و سیاست های پولی و بانکی در کشور وجود دارد، اما خوشبختانه مسئولین استان در این مقولات مهم همیشه همراه و پایکار بوده اند و گام های خوبی در استان برداشته شده است.
اسکندری با اشاره به نهضت گلخانه سازی در استان تاکید کرد: برنامه و سیاست کلی مجموعه سازمان جهاد کشاورزی استان با محوریت توسعه گلخانه ها در استان تدوین شده و یکی از اولویتدارترین اهداف توسعه ای در این بخش به حساب می آید.
وی بیان کرد: تسریع در نهضت گلخانه ای مستلزم کار تیمی بوده و همراهی و همکاری تمام دستگاه های متولی به ویژه شرکت آب منطقه ای، اداره کل منابع طبیعی و محیط زیست را می طلبد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان یادآور شد: حرکت ما به سمت توسعه گلخانه ها در استان یک ضرورت است و باید این نهضت با جدیت و حساسیت بیشتری دنبال شود.
وی در پایان بر تعین تکلیف مجتمع های گلخانه ای در استان تاکید و خاطرنشان کرد: باید موانع و مشکلات این مجتمع ها به زودی مرتفع و به تولید محصول برسند.
سطح کنونی گلخانه های استان کردستان ۴۱.۷ هکتار است
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی استان کردستان، گفت: افزایش سطح گلخانه در استان از اولویت های کاری سازمان است و بر اساس برنامه های ابلاغی که طی آن محصولات پر آب بر از جالیز به فضای گلخانه انتقال پیدا می کند، درصدد آن هستیم که واحدهای گلخانه توسعه صد درصدی پیدا کند.
محمد صالح احمدی، در ادامه این جلسه خواستار پیگیری جدی، هدف گذاری و برنامه ریزی عملیاتی کوتاه مدت برای احداث واحدهای جدید، رفع مشکلات و فعالسازی واحدهای غیر فعال، علاوه بر حفظ وضعیت فعلی و توسعه واحدهای گلخانه ای موجود شد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی استان کردستان افزود: گلخانه یکی از راه حل های مدرن برای مبارزه با سرما، گرما و کم آبی می باشد و در بسیاری از کشور های قطبی یا کشور های استوایی که دارای آب و هوای سرد یا گرم هستند و یا با مشکل کم آبی رو به رو هستند، احداث گلخانه می تواند بهترین گزینه برای تولید میوه و سبزیجات در این مناطق باشد.
محمد صالح احمدی تصریح کرد: با توجه به نیاز روزافزون بازار، چه از نظر تولید گل و گیاهان زینتی و چه از نظر سبزیجات و صیفی جات خارج از فصل این روش تولید و کشت، امروزه به یکی از سود آورترین بخش های کشاورزی تبدیل شده است که همکاری صد درصدی مجموعه جهاد کشاورزی، بانک کشاورزی، اداره ترویج و آموزش کشاورزی نیاز است.
حاجی میرزایی، مدیر امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی استان کردستان در ادامه جلسه اظهار کرد: خوشبختانه احداث گلخانه در استان متقاضیان فراوانی دارد تا جایی که اکنون بالغ بر ۸۰ پرونده متقاضی احداث گلخانه در صف انجام امورات اداری و اخذ مجوز بوده که بعد از مرتفع شدن مشکلات تعدادی از آنها، امیدواریم هر چه سریعتر به نتیجه برسد و بر سطح گلخانه های استان افزوده شود.
وی با اشاره به اینکه با وجود مسایل و مشکلات آبی کشت در فضای روباز دیگر جایز نیست تصریح کرد: افزایش حقابه گلخانه های استان خصوصا مجتمع گلخانه ای چناره از مسائلی است که باید بهزودی مرتفع شود .
مدیر امور باغبانی به جذب سرمایه گذار در بحث گلخانه اشاره کرد و افزود: اهمیت توسعه کشت های گلخانه ای و مزایای آن برای صرفه جویی در مصرف منابع آبی، ارتقاء بهره وری منابع پایه، ثروت آفرینی و اشتغال زایی از مزایای فراوانی است که کشت های گلخانه ای به همراه دارند و در صورتی که استفاده از تمامی ظرفیت های موجود استان برای توسعه گلخانه ها با اولویت ایجاد شهرک های گلخانه ای و جذب سرمایه گذاران در این حوزه در اولویت قرار گیرد، با توجه به استعداد استان این طرح می تواند بسیار موفق شود.
انتهای پیام