سید عماد شاهرخی در جلسه تعیین تکلیف و نحوه واگذاری اراضی شیبدار و کم بازده، اظهار کرد: باتوجه به شرایط اقلیم، آب، هوا و خاک غنی؛ اراضی لرستان بستر مناسبی برای کاشت درختان در اراضی شیبدار وکم بازده است که علاوه بر توسعه باغات میتوانند در کاشت انواع گیاهان دارویی مؤثر باشد.
وی در ادامه به عوامل مؤثر کاشت درختان در اراضی شیبدار اشاره کرد و گفت: ایجاد اشتغال پایدار، کنترل و کاهش فرسایش خاک، جلوگیری از بارندگی، استفاده حداکثر از آبهای سبز، افزایش تفرجگاههای مناطق، افزایش آبدهی چشمهها و قنوات و... از مؤلفه مثبت طرح توسعه کاشت درخت در اراضی شیبدار است که باهمکاری مدیران اداره منابع طبیعی استان این طرح توسعه و محقق خواهد شد.
شاهرخی تصریح کرد: مدیران و کارشناسان در انتخاب سلامت نهال دقت و نهالهایی انتخاب کنند که قابلیت ثمردهی و باروری بالایی داشته باشند و تنها نباید به کمیت نهال توجه شود؛ بلکه بایدبه کمیت و کیفیت آن توجه کرد، که متأسفانه در گذشته این شاخص رعایت نشده و بعضاً در برخی از مناطق بعد از یک دهه از کاشت در اراضی شیبدار هنوز ثمری از این نهالها مشاهده نمیشود که این به نفع بخش کشاورزی و بهرهبردار استان نیست.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان درپایان به طرح نهضت ملی یک میلیارد اصله نهال اشاره کرد و گفت: یکی دیگر ازبرنامههای سازمان جهاد کشاورزی با اداره منابع طبیعی استان اجرایی شدن این طرح است که سهم ما درطول چهار سال، کاشت ۳۰ میلیون نهال بوده، که بایدبا هم افزایی ومشارکت انجمنها و گروههای مردم نهاد این طرح مهم را اجرایی کنیم.
انتهای پیام