به گزارش ایسنا به نقل از دویچه وله، در آستانه سالگرد آغاز جنگ روسیه در اوکراین آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل نسبت به خطر بالا گرفتن جنگ و استفاده از سلاحهای هستهای هشدار داد.
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد در آغاز نشست فوقالعاده مجمع عمومی سازمان ملل در مورد خطر گسترش جنگ و همچنین بهکارگیری سلاحهای هستهای هشدار داد.
او در سخنرانی خود در هنگام گشایش این نشست گفت: «در سال گذشته ما نه تنها شاهد افزایش درد و رنج و تخریب بودیم، بلکه روزافزون مشخصتر میشود که وخامت اوضاع میتواند به مراتب شدیدتر شود».
دبیرکل سازمان ملل با اشاره به خطرات گوناگون تصریح کرد: «ما در این میان تهدیداتی تلویحی در رابطه با بهکارگیری سلاحهای هستهای شنیدهایم. استفاده تاکتیکی از سلاحهای هستهای مطلقا قابل قبول نیست».
گوترش با اشاره به اظهارات ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه که گفته بود، کشورش در صورت قرار گرفتن در موقعیتی تهدیدآمیز از سلاحهای اتمی استفاده خواهد کرد، تصریح کرد، "اکنون باید هر چه سریعتر از پرتگاه فاصله گرفت".
او حمله نظامی روسیه به اوکراین را حملهای به "وجدان مشترک" جهانیان دانست و تصریح کرد که این جنگ نه تنها اوکراین که کل جهان را درگیر کرده است.
گوترش در این رابطه به بیش از هشت میلیون آواره جنگ روسیه در اوکراین و همچنین بحرانی که این جنگ در عرصه تولید و تأمین انرژی و همچنین محصولات غذایی و خوراک به دنبال داشته اشاره کرد.
امروز پنجشنبه ، یک روز پیش از سالگرد حمله روسیه به اوکراین قرار است، مجمع عمومی سازمان ملل متحد در مورد قطعنامهای در این رابطه رأیگیری کند.
کشورهای غربی که از حامیان اوکراین محسوب میشوند، امیدوارند که نتیجه رأیگیری ادامه آنچه باشد که سال گذشته به دست آمده بود. در اکتبر سال ۲۰۲۲ میلادی ۱۴۳ کشور جهان در قطعنامهای حمله روسیه به اوکراین را ناقض حقوق بینالملل دانسته و آن را محکوم کردند.
پیش از رأیگیری روز پنجشنبه قرار است چهرههای بلندپایه کشورهای عضو سخنرانی کنند، از جمله آنالنا بربوک، وزیر خارجه آلمان و همتای آمریکایی او، آنتونی بلینکن.
بربوک در آستانه سفرش به نیویورک بار دیگر خواهان خروج نیروهای روسیه از اوکراین شد.
وزیر خارجه آلمان گفت: «هیچکس جز روسیه خواهان این جنگ نیست. ما خواستار صلح در اوکراین هستیم. جهان به صلح نیاز دارد و مجمع عمومی سازمان ملل در نشست خود، در این راستا گام برخواهد داشت».
به گفته بربوک آنچه جامعه بینالملل خواهان آن است، کاملا ساده است: "پایان حملات روسیه، حفاظت غیرنظامیان، احترام به تمامیت ارضی اوکراین از طریق خروج نیروهای روس و پاسخگویی به جنایاتی که روی دادهاند".
انتهای پیام