به گزارش ایسنا، روسیه به تازگی برنامه های خود برای کاهش تولید نفت به میزان ۵۰۰ هزار بشکه در روز در مارس را اعلام کرده که معادل پنج درصد از تولید این کشور یا ۰.۵ درصد تولید جهانی است.
مقامات روسی اظهار کرده اند: این کاهش تولید اختیاری در مارس، به مدت یک ماه خواهد بود و پس از آغاز مکانیزم سقف قیمت غربی برای فروش نفت روسیه در پنجم دسامبر و فروش فرآوردههای نفتی روسیه در پنجم فوریه، انجام می شود. این کاهش تولید از سطح تولید ژانویه، انجام خواهد شد.
روسیه تاکنون موفق شده است بخش عمده صادرات نفت خود را از اروپا به هند، چین و ترکیه تغییر مسیر دهد که از خرید بشکه های نفت ارزان این کشور استقبال کرده و تحریمهای غربی را نادیده گرفته اند. اما مسکو برای تغییر مسیر صادرات فرآوردههای نفتی از اروپا، دچار مشکل شده زیرا پالایشگاههای هندی، چینی و ترکیه، بازار را با سوخت تولید شده از نفت روسیه لبریز کرده اند.
مقامات خزانه داری آمریکا اظهار کردند که تصمیم روسیه برای کاهش تولید نفت منعکس کننده ناتوانی این کشور برای فروش همه نفت خود است.
واشنگتن اعلام کرده که مکانیزمهای سقف قیمت را با هدف محدود کردن درآمدهای انرژی مسکو برای تامین مالی جنگ در اوکراین و همزمان، جلوگیری از افزایش چشمگیر قیمتها در بازار جهانی، معرفی کرده است.
به گفته یکی از منابع آگاه، به نظر میرسد کاهش صادرات روسیه، عمیق تر از کاهش تولید برنامه ریزی شده باشد و ممکن است کمک کند قیمت نفت روسیه تقویت شود.
گروه هفت کشورهای صنعتی توافق کردند سقف قیمت برای نفت روسیه را ۶۰ دلار در هر بشکه تعیین کنند. نفت روسیه در هفته های اخیر به دلیل تخفیف چشمگیر و نرخ حمل بالا، پایین تر از سطح مذکور معامله شده است. نفت برنت که قیمت پایه بازار جهانی است، در حال حاضر بالای ۸۰ دلار در هر بشکه معامله میشود.
پوتین و سایر مقامات روسیه اظهار کرده اند: حاضر نخواهند شد به کشورهایی که از مکانیزمهای سقف قیمت ملحق میشوند، نفت بفروشند و وعده داده اند اقداماتی را برای کاهش تخفیفها انجام دهند.
نخستین منبع آگاه به رویترز گفت: شرکت "ترانسنفت"، حداقل دو شرکت نفتی را مطلع کرده که در مارس، ۲۰ تا ۲۵ درصد محموله های کمتری از بنادر غربی به آنها اختصاص داده خواهد شد. این کاهش صادرات از بنادر پریمورسک و اوست لوگا در بندر بالتیک و نووراسییسک در بندر دریای سیاه به یک چهارم حجم صادرات در فوریه بالغ می شود. با این حال، همچنان ممکن است تغییراتی انجام بگیرد. هیچ برنامهای برای کاهش صادرات از بنادر روسیه در اقیانوس آرام وجود ندارد.
بر اساس گزارش رویترز، روسیه معمولا حداکثر ۱۰ میلیون تن در ماه معادل ۲.۵ میلیون بشکه در روز نفت اورال را از بنادر پریمورسک و اوست لوگا صادر میکند و کاهش ۲۵ درصدی صادرات، اگر توسط "ترانسنفت" تایید شده و مورد موافقت شرکتهای نفتی قرار بگیرد، معادل ۶۲۵ هزار بشکه در روز خواهد بود.
انتهای پیام