زهرا محمدی در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه شناخت مزاج هر فرد میتواند نقش موثری در نحوه تغذیه مناسب او داشته باشد، اظهار کرد: مزاجشناسی، علم گستردهای است که کاربردهای جالبی برای تشخیص مشخصات فیزیکی و روحی هر فرد دارد و در تشخیص انواع بیماریها و درمان آنها بسیار کارآمد است.
وی با بیان اینکه هر غذایی که میخوریم، تأثیرات مهمی بر اعضای بدن ما میگذارد، ادامه داد: با شناسایی مزاج خود میتوانیم از خوردن غذاهایی که برای ما مشکلساز میشوند، پرهیز کنیم و بالعکس، غذاهایی که برای ما مفید هستند و به ذخیرهسازی بیشتر انرژی کمک میکنند را بشناسیم. بین همه فاکتورهای سبک زندگی، رژیم غذایی به مراتب مؤثرترین و سادهترین عاملی است که میتواند به طور کامل تحت کنترل فرد باشد.
این کارشناس تغذیه با توضیح اینکه در حالت کلی، دو نوع مزاج داریم که در مفهوم با یکدیگر متفاوت هستند، افزود: مزاج ذاتی، مزاج ناشی از بیماری و در علم مزاجشناسی، همه مواد غذایی با توجه به اینکه گرم، سرد، تر یا خشک هستند، طبقهبندی میشود.
محمدی گفت: افرادی که دارای مزاج سرد و خشک (سوداوی) هستند از خوردن مواد غذایی مانند سیر، بادمجان، غذاهای نمک سود مانند ماهی دودی و ماهی شور، خیارشور، نمک زیاد، پنیر شور، گوشت گاو و گوشت حیوانات پیر، غذاهای مانده و بیات، لبنیات، کلم و کاهو، برنج سفید، خوراک عدس، نوشیدن مایعات همراه با غذا پرهیز کنند.
وی همچنین به افرادی که دارای مزاج سرد و خشک (سوداوی) هستند، توصیه کرد: این افراد سعی کنند غذاهایی مانند گوشت بره، شتر، کبوتر، گنجشک، سار، مرغ محلی، تخممرغ محلی، گندم، لوبیا، سیب با پوست، گلابی، طالبی، به، بادام شیرین، خربزه، انگور، آب نارگیل، نعناع، ریحان، ترخون، جعفری، تره، ساقه کرفس، چغندر، شلغم، ترب، هویجفرنگی، فندق، عسل، توت، کشمش، انجیر، خرما، هل، دارچین، زعفران، زیره، تخم ریحان، جوانه گندم، نخودآب، پسته، گردو، نان سنگک، شربت عسل را در برنامه غذایی خودشان لحاظ کنند.
این کارشناس تغذیه با اشاره به پرهیز غذایی مزاج گرم و خشک (صفراوی)، افزود: تخم مرغ، سیر، ادویهجات تند، نوشیدن مایعات همراه غذا یا بلافاصله بعد از آن، گوشت قرمز، بریده غذا خوردن (یعنی انسان مدام در حال غذا خوردن باشد)، بادمجان، موز، خربزه، آناناس، طالبی، انجیر، گردو، پسته و فندق از موارد پرهیز افراد با این مزاج است.
محمدی تاکید کرد: غذاهای مفید برای افرادی که دارای مزاج گرم و خشک (صفراوی) هستند شامل انواع مرکبات، انار، شاتوت، خیار، سیب، گلابی، آلبالو، گیلاس، آلو، زرشک، شفتالو، گوجهسبز، هندوانه، کدو خورشتی، هویج فرنگی، روغن زیتون، سوپ جو، انواع سبزیها (کاهو، اسفناج) انواع حبوبات، برنج سفید با روغن زیتون، نخود فرنگی، عدس، ماش، ترنجبین، آش جو، بذرهای ملین مانند اسفرزه، بارهنگ، مغز فلوس و انگور است.
کارشناس تغذیه بیمارستان الغدیر ابهر همچنین به پرهیز غذایی مزاج گرم و تر اشاره کرد و افزود: افراد با این مزاج از پرخوری، ادویهجات تند، گوشت زیاد، غذاهای نشاستهای، غذای چرب، تخم مرغ، خرما، رطب، توت خشک، کشمش، نوشیدن مایعات همراه با غذا و بلافاصله بعد از آن، سیر، بادمجان پرهیز کنند.
وی همچنین در پایان به غذاهای مفید برای مزاج گرم و تر اشاره کرد و گفت: افرادی که دارای اینچنین طبعی هستند میتوانند از طریق نوشیدن آب خنک به همراه چند قطره آب لیموترش، آب زرشک، کاهو، خیار، سیب، انار، نارنگی، پرتقال، گلابی، نارنج، لیموشیرین، سنجد، غوره، غلات جوانه زده، جوی دو سر، ماش، عدس، بذرهای ملین، اسفرزه، بارهنگ، خاکشیر برای سلامتی بدنشان کمک بگیرند.
انتهای پیام