معاون بهداشت علوم پزشکی اهواز خبر داد

غربالگری سرطان پستان برای بیش از ۱۴۸ هزار زن خوزستانی

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با بیان اینکه سرطان پستان پربروزترین سرطان در زنان ایرانی است، از انجام غربالگری برای بیش از ۱۴۸ هزار زن خوزستانی خبر داد.

دکتر پژمان بختیاری‌نیا در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به اهمیت غربالگری سرطان پستان اظهار کرد: سرطان پستان با میزان بروز بیش از ۱۳ هزار نفر سالانه و میزان بروز استاندارد شده سنی ۳۴ نفر در یک‌صد هزار نفر جامعه زنان در سال، پر بروزترین سرطان در زنان ایرانی و حتی در دو جنسیت است.

سالانه ۳۵۰۰ زن ایرانی در اثر سرطان پستان جان می‌بازند 

وی افزود: سرطان پستان با مرگ بیش از ۳ هزار و ۵۰۰ نفر در سال، نخستین علت مرگ ناشی از سرطان در زنان ایرانی است بنابراین تشخیص زودهنگام به منظور بهبود بقاء، سنگ بنای کنترل سرطان پستان است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: هدف از انجام غربالگری، شناسایی و ثبت افراد مشکوک یا مبتلا به سرطان پستان، ارائه خدمات مناسب در سطوح مختلف شبکه بهداشتی درمانی و ساماندهی درمان و مراقبت افراد شناسایی شده است.

مهم‌ترین علائم هشداردهنده سرطان پستان

بختیاری‌نیا بیان کرد: در برنامه تشخیص زودهنگام سرطان پستان، آگاهی از علائم و نشانه‌ها و مراجعه به موقع برای تشخیص قطعی و درمان لازم است؛ توده پستان یا هر تغییر در شکل یا قوام پستان، توده پستان بزرگ شونده، ثابت یا سفت، مشکلات دیگر پستان با یا بدون توده قابل لمس از جمله تغییرات اگزمایی پوست، فرورفتگی نوک پستان، پوست پرتقالی، زخم و ترشح یک طرفه از نوک پستان به ویژه ترشحات خون‌آلود و  توده در زیر بغل مهم‌ترین علائم هشداردهنده سرطان پستان هستند.

وی با اشاره به تلاش مرکز بهداشت خوزستان به منظور غربالگری و تشخیص به موقع مبتلایان به سرطان پستان گفت: از ابتدای سال ۱۴۰۱ تاکنون مراقبت‌های تشخیص زودهنگام و غربالگری سرطان پستان برای ۱۴۸ هزار و ۳۱۴ فرد میانسال انجام شده است که یک هزار و ۸۲۷ نفر از این تعداد معادل ۱.۲ درصد دارای حداقل یک مشکل در شرح حال و معاینه پستان و ۴۷ مورد دارای نتیجه ماموگرافی، بایرد (BIRADS) ۴ و ۵ بوده‌اند؛ بایرد الگوی استاندارد شده در توضیحات و گزارش‌های سونوگرافی و ماموگرافی است که با عدد نمایش داده می‌شود و ریسک گسترش توده‌های سرطانی پستان را نشان می‌دهد که این استاندارد بین اعداد ۰ تا ۶ است.

رئیس مرکز بهداشت خوزستان بیان کرد: با توجه به اینکه غربالگری سرطان پستان از سن ۳۰ سالگی آغاز می‌شود انتظار می‌رود زنان ۳۰ تا ۴۰ سال هر دو سال یک بار و بالاتر از ۴۰ سال ترجیحا سالی یک بار برای دریافت خدمت به مراکز خدمات جامع سلامت مراجعه کنند. زنانی که در فاصله این معاینات به علت مشکل خاصی در پستان مراجعه می‌کنند نیز باید خدمات لازم را با توجه به علائم و شکایات دریافت کنند.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۳ اسفند ۱۴۰۱ / ۰۸:۳۰
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 1401120301766
  • خبرنگار : 50225