مسعود نوریپور در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: رودخانه دز سومین رودخانه آب شیرین پرآب ایران است؛ این رودخانه یکی از منابع اصلی تغذیه رودخانه کارون بزرگ است بنابراین اهمیت و جایگاه خاصی دارد. با این حال در پی رشد جمعیت و زندگی نوین، رودخانه دز نیز مانند دیگر رودخانهها دست خوش تغییراتی شده و مشکلاتی برای این رودخانه ایجاد شده است که یکی از این مشکلات تغییر کیفیت آب این رودخانه است.
وی افزود: با توجه به ورود منابع آلاینده از جمله فاضلاب شهری، روستایی و صنعتی به رودخانه دز، کیفیت آب رودخانه دچار تغییراتی شده و کیفیت آب با استانداردهای ملی و جهانی مغایرت پیدا کرده است.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست دزفول گفت: در شرایط کنونی فاضلاب به صورت مستقیم از پنج شش نقطه حائز اهمیت وارد رودخانه دز میشود البته از جای جای مختلف و حتی خارج از حوزه شهرستان دزفول، منابع آلاینده وارد رودخانه دز میشوند.
وی بیان کرد: در حال حاضر تنها ۴۰ درصد فاضلاب شهرستان دزفول زیر پوشش شبکه فاضلاب قرار دارد و به تصفیهخانه فاضلاب منتقل میشود و ۶۰ درصد دیگر فاضلاب وارد رودخانه میشود.
نوریپور افزود: در سالهای گذشته از شرکت آبفا شکایت شد و حکم قضایی اخذ شده بود که مقرر شد ردیفهای اعتباری از استان و سطح ملی پیشبینی شود تا سیستم جمعآوری پساب در دزفول راهاندازی شود.
وی با اشاره به ریختن زباله در رودخانه دز گفت: گردشگران و بهرهبرداران از رودخانه دز باید در مورد اهمیت حفظ محیط زیست آگاهی لازم را داشته باشند و پسماند خود را در محیط اطراف رودخانه رهاسازی نکنند.
انتهای پیام