علیرضا طاهری در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه پروژه سد شوریجه مدتها متوقف بود و مجدد کلید خورده است، اظهار کرد: پروژه انتقال آب از غرب مشهد با پیشرفت بیش از ۲۵ درصد و ظرفیت ۹۶ میلیون مترمکعب آب در سال و پروژه بهرهبرداری آب از کوههای شمال مشهد با اولویت اهالی از جمله این موارد است.
وی افزود: بهره برداری از ۴ سد مخزنی با ظرفیت تامین ۶۸ میلیون مترمکعب آب مورد نیاز بخش کشاورزی، شرب و خدمات، احداث بالغ بر ۱۵۰۰ هکتار شبکه آبیاری و زهکشی پایاب سدها، اجرای ۲۰ کیلومتر از خطوط آبرسانی به شهرها و احداث حباب مخزن ذخیره به حجم ۲۲ هزار متر مکعب و دستیابی به پیشرفت فیزیکی ۱۰ درصدی طرح عظیم شیرین سازی و انتقال آب به کریدور شرقی کشور از طرحهای توسعه منابع آب در دولت سیزدهم است.
طاهری در خصوص دستاوردهای مدیریت رودخانهها، تصریح کرد: رفع تصرف از رودخانهها به مساحت ۵۷۰ هکتار و لایروبی رودخانهها به طول ۳۳۵ کیلومتر و بهره برداری از چهار بند انحرافی و کانال انتقال آب و مطالعه و اجرای سه طرح تغذیه مصنوعی از جمله این موارد است.
مدیر عامل شرکت آب منطقهای خراسان رضوی ادامه داد: در خصوص مدیریت منابع آب زیرزمینی اقدامات بسیاری صورت گرفته که مدیریت و حفاظت از منابع آب زیرزمینی از طریق پیشبرد تجهیز چاههای آب به رقم ۱۶۶۷ کنتور هوشمند و انسداد ۲۵۲۰ حلقه چاه آب غیر مجاز و ۳۳۸ میلیون مترمکعب کاهش برداشت از آبخوانها با اجرای برنامه مدیریت مشارکتی منابع آب زیرزمینی از جمله اقدامات است.
طاهری با اشاره به اینکه شرایط آبی استان وضعیت خوبی ندارد، گفت: در سال جاری شاهد کاهش ۵۵ درصدی بارش نسبت به متوسط بلند مدت بودیم.
وی با بیان اینکه سدهای تامین آب شرب استان کمتر از ۲۰ درصد آب دارند، گفت: با مطالعه و پایداری منابع آب در خراسان رضوی به تامین آب کمک میکنیم، نگران شرایط بحرانی هستیم اما امیدواریم پروژه های بزرگ تامین آب که در تاریخ خود نظیر نداشته است این بحران را حل کند.
انتهای پیام