به میزبانی شهرداری ایزدشهر:

نخستین سمینارآموزشی کمیسیون ماده ۹۹ مازندران برگزار شد

مدیرکل دفتر فنی، امور عمرانی گفت: با توجه به اینکه کمیسیون ماده ۹۹ از نظر آیین نامه و دستورالعمل شفاف نیست و اشکالات و ابهاماتی در رای‌های این کمیسیون وجود دارد؛ بعضا دیوان عدالت اداری رای‌های صادر شده را نقض یا ابطال می‌کند این چنین سمینارهایی می‌تواند کمک کند تا رای‌های صادره از استان به سوی دیوان عدالت اداری کمتر نقض شود.

علی دیوسالار امروز در حاشیه برگزاری سمینار آموزشی کمیسیون ماده۹۹ که در ایزدشهر برگزار شد در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: پیرو دستور استاندار مازندران در خصوص اینکه موضوعات کمیسیون ماده ۹۹ باید به صورت کامل و شفاف تبیین شود این سمینار آموزشی برگزار شد.

وی با اشاره به اینکه موضوعات بسیار مهمی در این سمینار مطرح شد، افزود: با توجه به اینکه کمیسیون ماده ۹۹ از نظر آیین نامه و دستورالعمل شفاف نیست و اشکالات و ابهاماتی در رای‌های این کمیسیون وجود دارد؛ بعضا دیوان عدالت اداری رای‌های صادر شده را نقض یا ابطال می‌کند این چنین سمینارهایی می‌تواند کمک کند تا رای‌های صادره از استان به سوی دیوان عدالت اداری کمتر نقض شود.

مدیرکل دفتر فنی، امور عمرانی، حمل و نقل و ترافیک استانداری مازندران، خاطرنشان کرد: اداره کل دفتر فنی و عمرانی استانداری مازندران در جهت مرتفع کردن مشکلات به دنبال سامانه‌ای کردن کمیسیون ماده ۹۹ است که در دهه فجر امسال از آن رونمایی می‌کند.

دیوسالار گفت: کمیسیون ماده ۹۹ بررسی تخلفات ساختمانی یا ساخت و سازهای غیرمجاز در محدوده روستا و خارج از محدوده روستا (به عنوان حریم شهرها) که قانون گذار هیچ گونه تعیین تکلیفی را نکرده را بر عهده دارد که دو وجه منجر به قلع و قمع یا جریمه دارد.

وی با بیان اینکه معمولا سالانه حدود ۵ هزار پرونده وارد کمیسیون ماده ۹۹ می‌شود، افزود: بخشی از پرونده‌ها از سوی دهیاری و بخشداری و بخشی داخل محدوده و خارج از محدوده هستند.

مدیرکل دفتر فنی، امور عمرانی، حمل و نقل و ترافیک استانداری مازندران تصریح کرد: اقدام به ساخت در اراضی زراعی و باغی داخل محدوه بیشترین تخلفات را تشکیل می‌دهند. مردم یکسال پس از تصویب طرح هادی می‌توانند به مراجع ذیصلاح جهت تغییر کاربری اقدام کنند.

حسنعلی عبدالهی رئیس شعبه ۸ تجدید نظر دیوان عدالت اداری نیز در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: هم اندیشی بین قضات دیوان و اعضای کمیسیون ماده ۹۹ استانداری برای نخستین بار صورت گرفت که بسیار مفید و کاربردی بود.

وی افزود: جامعه قضایی این بخش با توجه به اینکه شاید متن ماده ۹۹ قانون شهرداری‌ها کامل نباشد، رویه قضایی اندکی نیز وجود دارد.

رئیس شعبه ۸ تجدید نظر دیوان عدالت اداری، خاطرنشان کرد: در این همایش موضوعاتی که مردم و کمیسیون با آن درگیر هستند و در قانون تعیین تکلیف نشده، همچنین ضمانت اجرایی که  امروز مطرح شد بسیارعالی بود.

مهدی قلی‌نژاد معاون فنی و شهرسازی اداره کل دفترفنی امورعمرانی و حمل و نقل و ترافیک استانداری مازندران نیز در این خصوص به ایسنا گفت: سمینار آموزشی اعضای کمیسیون ماده ۹۹ به همت هماهنگی امور عمرانی و اداره کل دفتر حقوقی و رسیدگی به شکایات استانداری مازندران صورت گرفته است.

وی با اشاره به اینکه در خصوص سطح آموزش و موارد حقوقی و نقض آرایی که در دیوان عدالت اداری صورت می‌گیرد بحث و گفت‌وگویی صورت گرفته است، تصریح کرد: امیدواریم در نهایت به جمع بندی برسیم که آرای صادره کمیسیون ماده ۹۹ درانتهای رای منتج شده در دیوان عدالت اداری کمترین نقض را داشته باشد.

معاون فنی و شهرسازی اداره کل دفترفنی امورعمرانی و حمل و نقل و ترافیک استانداری مازندران، خاطرنشان کرد: با توجه به وسعت استان مازندران و روستاهای موجود، همچنین حجم ساخت و سازهایی که از سال ۱۳۹۷ تا کنون شکل گرفته باعث شد تا مردم به تفکیک زمین‌های کشاورزی روی آورند و به دنبال آن ساخت و سازهای غیرمجاز نیز شکل گرفت که همه این موارد در پهنه بخش اقتصادی و کشاورزی است.

قلی‌نژاد گفت: نگاه ویژه مسئولان به کیفیت زندگی بهتر شخصی که دارای زمین کشاورزی و در روستا زندگی می‌کند و همچنین اصلاح قوانینی که در طرح هادی روستایی وجود دارد باعث می‌شود تا علاوه به ارایه اطلاعات بهتر به مردم، درحفظ اراضی هم تلاش بیشتری شود.

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۱۳ بهمن ۱۴۰۱ / ۱۷:۰۹
  • دسته‌بندی: مازندران
  • کد خبر: 1401111310588
  • خبرنگار : 50194