به گزارش ایسنا، نودمین جلسه شورای اسلامی شهر بجنورد بعدازظهر دیروز در حالی برگزار شد که ۴ نفر از اعضای شورا از جمله مهدی معلم، اعظم السادات افشین فر، سید محسن موسوی و یوسف مغروری، نطق پیش از دستور خود را بیان کردند که نهایتا با جنجال همراه بود؛ جنجالی که به عقیده تعدادی از اعضا در همان جلسه، در شأن جلسه و اعضای شورا نبود. مشروح این جلسه که تا شب ادامه داشت را در ادامه می خوانید.
مهدی معلم در این جلسه بیان کرد: رأی دادگاه مبنی بر ابطال اجاره نامه موقوفه باباامان با شکایت وراث این مجموعه صادر شده و علت آن عقد اجاره مازاد بر ۱۰ سال بود. به دلیل اینکه نباید در این موارد اجاره نامه بیش از ۱۰ سال منعقد شود، دادگاه اجاره نامه مربوط به آن را باطل کرده است که البته هنوز فرصت اعتراض و تجدید نظر باقی مانده است.
سوال از شهردار
اعظم السادات افشین نیز در نطق پیش از دستور خود گفت: ۲ بار از شهردار بجنورد طرح سوال داشتم که قانع نشدم. مخصوصا درباره هزینه های انجام شده در استودیوی شهرداری به مبلغ ۱ میلیارد تومان که هیچ اولویتی نداشت و بدون اطلاع شورای شهر انجامشد. همچنین شهردار پرونده ای را به کمیسیون ماده ۵ میبرد که واقع در چهارراه صیاد شیرازی است و روال قانونی آن طی نشده. این زمین که بالای ۵ هزار متر مربع وسعت دارد باید مصوبه شورای شهر را داشته باشد. شما با چه مجوزی درحال انجام آن هستید؟
یوسف مغروری نیز در نطق پیش از دستور خود گفت: در شهرداری، تلاشی برای افزایش درآمدها نیست. پارک آفرینش بجنورد ۱۱ ایراد امنیتی دارد که قابل رفع نیست و هنوز در مراسمی رسمی افتتاح نشده است. خرید موتورسیکلت و تلفن همراه در شهرداری اولویت دار نبود و مسائل مهمتری وجود داشت که میشد در آن ها هزینه شود. در پارک دانشجو اتفاق مناسبی برای زیست شبانه نیفتاد و بودجه ریزی عملیاتی هم انجام نشد. قرارداد ۷ میلیارد تومانی با دانشگاه کوثر و افرادی که در آن به کار گمارده شده اند نیز ابهاماتی دارد.
خودتان باید پاسخگو باشید!
سید محسن موسوی دیگر عضور شورای اسلامی شهر و رئیس مرکز پژوهش های شورای شهر نیز در نطق خود بیان کرد: بعضا نقدهایی به شهردار بجنورد توسط برخی اعضا مطرح می شود که مربوط به ضعف های شورای شهر است نه شهردار. بحث موارد برنامه و بودجه ای، متوجه کمیسیونی است که برعهده آقای مغروری است. چرا کسانی که خودشان باید پاسخگو باشند در جایگاه سوال کننده قرار می گیرند؟ پروژه احداث موج های آبی در گلستان شهر، ۳ ماه متوقف ماند در این کمیسیون. چرا؟
ریل گذاری و نظارت، متوجه کمیسیون برنامه و بودجه شورا هم هست و اگر مشکلی وجود دارد باید با وحدت حل شود.
قرار بود بودجه ۱۴۰۲ شهرداری از مهرماه امسال بررسی شود اما فرصت کار کیفی و حکیمانه گذشت.
همچنین بیش از یک ماه است که جلسات کمیسیون خدمات و زیست شهری تشکیل نمی شود و این جای بحث دارد.
یوسف مغروری در پاسخ به این سخنان اظهار کرد: خطاب سخنان آقای موسوی بنده بودم و باید پاسخ بدهم و این قانون است. خود ایشان بیشترین غیبت را در کمیسیون دارد.
موسوی نیز در پاسخ گفت: این فرافکنی است و اصلا امسال عضو این کمیسیون نیستم. لیست را بیاورید همه ببینند چه کسانی هستند.
فرافکنی نکنید
مغروری نیز مجدد بیان کرد: شما سال گذشته عضو این کمیسیون بودید و بیشترین غیبت را داشتید. در زمان متمم بودجه نیز همینطور. ما به دنبال جزییات بودیم که دغدغه دوستان در شورا بود. فرافکنی نکنید. برگزار نشدن کمیسیون خدمات و زیست شهری هم، بیعرضگی شورا است. شما چه زمانی درباره بودجه و شاخص کیفی، پیشنهادی به ما داده اید. بیشترین غیبت را هم دارید.
احمدرضا یزدانی دیگر عضو شورا نیز پس از این سخنان تصریح کرد: در این جلسه درحال متهم کردن یکدیگر هستیم. کوتاهی ها از سوی همه اعضا است. مرکز پژوهش ها راه افتاد تا هرکجا که به مشکل برخوردیم، با استفاده از ظرفیت نخبگان به بررسی بپردازد.
این مرکز بیش از ۵۰ جلسه برای نکوداشت آیت الله محمدتقی بجنوردی و جلسات بسیار برای بجنوردشناسی برگزار کرد. اما آیا این موضوع اولویت ما است؟ به خاطر این کارها بود که مجبور شدیم کمیسیون کار ویژه را تعریف کنیم. بنده به شهردار انتقاد دارم اما باید رعایت شأن جلسه را هم مد نظر قرار دهیم. اگر کوتاهی هست، مربوط به همه ما می شود.
حداقل های اخلاقی را رعایت کنیم/ نقد به شورا از شهردار هم بیشتر است
علی اربابی دیگر عضو شورای شهر نیز در واکنش به این موضوعات با ابراز ناراحتی خود، اظهار کرد: نخبگان شهر در این جلسه حضور دارند تا تصمیماتی را بگیرند. اگر حداقل های قانونی و اخلاقی را رعایت نکنیم اصلا در شأن شورا نیست.
گاها هوای نفسانی بر ما چیره می شود و موضوعاتی را با هدف تبلیغات شخصی مطرح می کنیم.
نقد به خودمان بسیار بیشتر از نقدها به شهردار است و باید در مسیر درست حرکت کنیم.
پاسخ شهردار
شهردار بجنورد نیز در ادامه به سوالات مطرح شده پاسخ داد و بیان کرد: سوالاتی که مطرح شده بود را در موعد مقرر به صورت مکتوب پاسخ دادم. اما علت اینکه پاسخ زبانی باقی ماند، این بود که در جلسه نخست بعد از پاسخ در ماموریت تهران بودم اما خانم افشین فر در حضور مهمانی که به شورا آمده بود موضوعاتی را مطرح کردند که نسبت به این موضوع گلایه دارم. این کار اخلاقی نبود. چراکه خودم حضور نداشتم.
در هفته بعدی نیز که جلسه شورا تشکیل شد خودتان تشریف نداشتید. هرچند که پاسخ ها کتبا اعلام شده بود.
راهاندازی استودیو، حرکت در مسیر جهاد تبیین بود
در بحث استودیو به تاکیدات رهبری برای عمل به جهاد تبیین ورود کردیم و پیشنهاد مدیران مجموعه بود که به این سمت حرکت کنیم.
کلا هم ۷۵۰ میلیون تومان برای آن هزینه شد که به دلیل گران بودن تجهیزات عکاسی و فیلمبرداری بود. اکنون هم ارزش آن تجهیزات بیشتر از یک میلیارد تومان است و شهرداری ضرری نکرده است. تمام این اقدامات هم بر اساس قانون و اختیارات قانونی شهردار انجام شد.
پروژه چهارراه صیاد شیرازی
درخصوص زمین چهارراه صیاد شیرازی هم می توانیم برای شهر درآمد داشته باشیم. مالک این زمین درخواست پروانه کرده بود که درآمد ۴۵ میلیارد تومانی برای ما داشت اما با توافقات و جلسات مختلف و دادن امتیازات مختلف نظیر پارکینگ در طبقات، تراکم، تغییر کاربری و سطح اشغال، مبلغ این اقدام را به ۲۰۰ میلیارد تومان رساندیم که با تخفیف، ۱۷۰ میلیارد تومان عاید شهرداری می شود؛ همچنین ساخت و ساز در این پروژه برای شهر نیز خوب است. شهرداری نیازمند اعتبار است و در این مسیر از هرگونه خلاقیت بهره می بریم تا چالش ها را کمتر کنیم.
این موضوع همچنین نیاز به مصوبه شورا نداشت که به صحن بیاید. جزو اقداماتی است که در کمیته فنی و کمیسیون ماده ۵ انجام می شود.
سرمایه گذاران را فراری ندهید/ برخی مخالفت ها به خاطر «افراد» است
مصطفی دلیریان نیز در این خصوص خطاب به مخالفان این موضوع بیان کرد: چرا سرمایه گذاران شهر را فراری می دهید؟ چرا سرمایه گذاران حوزه ساختمان در ادوار گذشته شورای شهر از بجنورد خارج نمی شدند اما در این دوره در حال خاروج از شهر هستند؟
متاسفانه برخی افراد با اسم شخص سرمایه گذار مشکل دارند و می گویند هرکجا که امثال دستپاک و معظمی و... باشند با آن مخالفیم!
مستندات پروژه چهارراه صیاد شیرازی ناقص است
یزدانی هم در این خصوص گفت: یکدیگر را متهم به مخالفت در سرمایه گذاری نکنیم. این پروژه باید مستنداتی داشته باشد که ناقص نباشد و رویه صحیح آن باید طی شود. البته این موضوعات باید در کمیسیون و جلسات غیر علنی مطرح می شد نه در حضور رسانه ها.
اگر مشکلی بود، کمیته فنی تایید نمی کرد
جمشید عین بیگی رئیس شورای اسلامی شهر بجنورد نیز در واکنش به این موضوع تصریح کرد: این مسئله در کمیته فنی بررسی شده و اگر هرگونه نقصی در آن وجود داشت برگشت می خورد. دبیرخانه آن هم دست شورای شهر و شهرداری نیست که شائبه ایجاد کند. راه و شهرسازی متولی دبیرخانه آن است و نظر همه اعضای آن از جمله مشاور طرح تفصیلی موجود است. وگرنه آماده کمیسیون ماده ۵ نمیشد و برگشت میخورد.
در بیان موضوعات، آزاد هستیم
اعظم السادات افشین فر نیز در پاسخ به سخنان شهردار گفت: چه کسی گفته که ما نمی توانیم در حضور میهمان در جلسه نظرات خود را بگوییم؟ عضو شورای شهر نه تنها در حضور میهمان که در حضور گروه های مختلفی که به شورا می آیند می توانند هر موضوعی را مطرح کنند. بنده از پاسخ های شهردار قانع نشدم.
شهردار بجنورد در ادامه نیز بیان کرد: درباره موقوفه باباامان، حق اجاره بیش از ۱۰ سال در این مجموعه براساس قانون جدید وجود ندارد و باید هر ۱۰ سال تمدید شود که براین اساس، سال آینده که قرارداد اجاره آن به اتمام رسید، مجدد منعقد خواهد شد.
پارک بانوان، نظر اعضای شورا بود
پارک آفرینش و اقدامات مربوط به آن هم نظر بنده نبود که از بنده مطالبه می شود. بنده مجری تصمیم شورای شهر بودم و اقدامات را انجام دادم. اگر ایراد قانونی یا مانعی وجود دارد مستندات آن را ارائه دهید. اگر در اجرا مشکلی وجود دارد قطعا مقصر آن بنده هستم. اگر هم ایرادات امنیتی دارد آن را رسانه ای کنید.
مرد باشیم!
مصطفی دلیریان دیگر عضور شورا نیز در این خصوص به دفاع از شهردار پرداخت و گفت: بیایید مرد باشیم. چه کسانی تصمیم به اجرای پارک آفرینش گرفتند؟ ما بودیم. همه ما در شورای شهر این تصمیم را گرفتیم و مشکلات را گردن شهردار نیندازیم. درست است که پارک های دیگر همانند پارک آذری مد نظر ما بود اما پلیس امنیت با آن مخالفت کرد. به همین دلیل به سمت پارک آفرینش رفتیم.
طفره نروید!
مغروری نیز ادامه داد: آقای شهردار؛ طفره نروید از سوالات. شما در بعضی موارد مناقصه برگزار نکرده اید و این خلاف قانون است.
اختیارات شهردار
شهردار پاسخ داد: شهردار اختیاراتی دارد ک می تواند براساس آن ها اقدام کند و یکی از آن ها ترک تشریفات است. موضوع سند راهبردی هم مناقصه آن یکبار برگزار شد اما برنده ای نداشت و سپس بخشنامه ای آمد روند سند راهبردی را تغییر داد. البته هنوز درسامانه ستاد وجود دارد و همه می توانند آن را ببینند. در خصوص ساماندهی دوشنبه بازار هم یک ماه بود که متمم بودجه آن در کمیسیون مانده بود. ۲۰ روز هم نمی شود که به ما ابلاغ شده. ما نمی توانستیم بدون متمم بودجه فعالیت کنیم. اکنون هم روالی دارد که باید طی شود تا قانونی پیش رود.
در خصوص درآمد پایدار نیز این را بگویم که شهر بجنورد از ابتدای انقلاب حدودا ۲۱ شهردار داشت و اگر در هر دوره ۲ مغازه تجاری ساخته می شد اکنون تعداد مغازه های قابل قبولی در تملک شهرداری بود. اما ما طی ۱۵ ماه گذشته ۴۰ غرفه برای درآمد پایدار شهرداری ایجاد کرده ایم. فضای موجود در چهارراه آتش نشانی، خیابان رسالت و نگین نیز در حال خاک خوردن بود اما از آن ها استفاده بهینه کردیم.
اعظم السادات افشین نیز در پاسخ بیان کرد: نباید زحمات شهرداران گذشته را زیر سوال ببرید. نه شما نه ما و نه شهرداران آینده چنین حقی ندارند و نباید به آن ها بی احترامی کنند.
اسناد اتهامات را رو کنید
شهردار در خصوص موضوعات مطرح شده درباره خرید موتورسیکلت و تلفن همراه نیز گفت: با ردیف های اعتباری که وجود دارد این اختیار را داریم که توان لجستیکی شهرداری را بالا ببریم. در خصوص خرید تلفن همراه شخصی نیز به بنده اتهام زده شده و اسناد آن را رو کنید.
خجالت می کشم که عضو این شورا هستم
پس از این موضوعات بود که مهرداد رحمتی عضو جوان ترین عضو شورای شهر به عنوان منشی شورا چند دقیقه ای نکات مهمی را مطرح کرد و گفت: خجالت می کشم که عضو این شورا هستم. شأن شهردار در این نیست که درباره تلفن و موتور از او سوال بپرسیم. شهرداری که اختیار بودجه در اختیارش را نداشته باشد اگر استعفا بدهد راحت تر است. این مشکلات شورای شهر هم تا زمانی که فرهنگ سیاسی ما درست شود همچنان ادامه دارد.
اگر قالیباف هم شهردار ما شود، باز هم منتقدیم!
بیس و پایه نظام شورایی در کشور اشتباه است چون فرهنگ سیاسی ما اشتباه است و گرنه مشکل از شهردار نیست. انشقاقاتی که در شورای شهر موجود است مشکل دارد. به همین دلیل حتی اگر آقای قالیباف هم شهردار این شهر بود، از او هم همینگونه انتقاد می کردیم. دوستانی که خودشان را علامه می دانستند در ابتدای شورا، این شهردار را انتخاب کردند. حالا اگر جسارت دارید بگویید که اشتباه کردیم. این کارها چیست؟
روال شورا همین باشد، استعفا می دهم
برای بنده این توفیق حاصل شد که در خدمت مردم شهرم باشم. اما اگر ببینم در سال آینده هم این روند بعضی اعضای شورا ادامه دارد و روال همینی باشد که امروز وجود داشت، استعفا می دهم. چراکه شورا ضعیف عمل می کند. این شورا آنقدر که به موضوعات حاشیه ای پرداخت، به توسعه شهر نپرداخت. عذرخواهم اما احساس خجالت می کنم که عضو این شورا هستم.
مغروری در واکنش به این سخنان گفت: موضوعات این جلسه نشأت گرفته از تضارب آراء است.
ناراحتی از بی تقوایی اعضای شورا
اربابی دیگر عضو شورا اما گفت: از بی تقوایی برخی اعضای شورا ناراحت هستم. شخصا اعلام کرده ام که هر زمان، فردی توانمندتر از شهردار فعلی بجنورد پیدا کنیم به او رأی می دهم اما بعضی از اعضای شورا برای مسائل جزئی، شهر را معطل خود کرده اند.
برخی اعضا، تبلیغات زودهنگام می کنند
دلیریان نیز ادامه داد: شهردار فعلی بجنورد، برآمده از نظر ۹ عضو شورای شهر است. مردم بیکار نیستند که پای صحبت های انتخاباتی بعضی اعضای شورا که می خواهند تبلیغات زودهنگام کنند بنشینند. اگر سوالی پرسیده شده، در نهایت باید فرد اعلام کند که قانع شده است یا خیر. مسیری که اکنون تعدادی از اعضا در پیش گرفته اند راه درستی نیست.
پختگی عضو جوان شورا و انتظار از بزرگان
سپس جمشید عین بیگی رئیس شورای اسلامی شهر بجنورد در اظهارات خود بیان کرد: شاهد هستم که سخنان آقای رحمتی که جوان ترین عضو شورای شهر است، پخته تر از حرف های تعدادی از ماها بود. نباید به دنبال فضاسازی های نامناسب در شورای شهر باشیم. قصد بیان نداشتم اما از بزرگان این جلسه انتظار بیشتری داشتم.
بنده مسئولان مرکز آموزش های شورای شهر تمام مراکز استان های کشور را دیده و با آن ها صحبت کرده ام. به همین دلیل می گویم که مرکز آموزش های ما در شورا، پویا و زنده است و اگر دچار حاشیه بود قطعا آن را مورد انتقاد جدی قرار داده بودید.
شهرداری که نتواند ۲ موتور سیکلت برای شهرداری خریداری کند چه جایگاهی دارد؟ برخی مطالبی را مطرح می کنند که اصلا در شأن نیست. گرید این شهر، یک شماره افزایش پیدا کرده و باید وحدت داشته باشیم. اگر گره وجود دارد باید همه به دنبال باز کردنش باشیم نه آن که یکدیگر را متهم کنیم.
سپس مهرداد رحمتی بیان کرد: اکنون دیگر از این موضوعات خارج شویم و به موضوعات مردم شامل توافقات و نامه های رسیده، برسیم.
دغدغه ما، مردم هستند
این سخن با واکنش افشین فر روبه رو شد و گفت: این چه صحبتی است؟ مگر تا الان این موضوعات شخصی بود؟ همه این ها برای مردم بود که مطرح شد. دغدغه ما مردم هستند.
رحمتی نیز پاسخ داد: چرا به دنبال سیاسی کردن موضوعات هستید؟
افشین فر نیز در پاسخ بیان کرد: هیچ کدام از صحبت های بنده سیاسی نبود و شما اشتباه می کنید چنین موضوعی را مطرح می کنید.
جلسه را سیاسی نکنید
مصطفی دلیریان نیز به این سخن افشین فر واکنش نشان داد و گفت: آقای رحمتی راست می گوید و شما موضوعات را به گونه ای مطرح کردید که شائبه مسائل سیاسی و سیاسی کاری به خود گرفته است. از شما که چندین دوره سابقه عضویت در شورای شهر را دارید انتظار می رود که فضا را مدیریت کنید. این راهش نیست و جلسه را سیاسی نکنید.
به گزارش ایسنا، پس از این سخنان بود که نسبت به قانع شدن یا نشدن از پاسخ های شهردار بجنورد، رای گیری انجام شد که ۴ نفر از ۹ نفر اعضای حاضر در جلسه شورا شامل افشین فر، یزدانی، معلم و مغروری اعلام کردند از پاسخ های شهردار قانع نشدند.
سپس بخش دوم جلسه بعد از ۲۰ دقیقه تنفس آغاز شد و در آن نامه های رسیده و توافقات مورد بررسی و اظهار نظر اعضا قرار گرفت. همچنین درباره دفترچه عوارض نیز بحث و تبادل نظر شد.
انتهای پیام