رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز:

وزیر علوم افزایش اعتبارات پایه دانشگاه شهید چمران اهواز را پیگیری کند

رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز با اشاره به ضعیف بودن اعتبارات پایه این دانشگاه نسبت به دانشگاه‌های هم‌تراز، خواستار پیگیری وزیر علوم برای جبران این مساله شد.

دکتر علی‌محمد آخوندعلی در آیین تکریم و معارفه رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز که امروز  (۱۰ بهمن‌ماه) با حضور وزیر علوم در دانشکده علوم این دانشگاه برگزار شد، با اشاره به نقش دانشگاه اهواز در دوران جنگ تحمیلی اظهار کرد: در ابتدای جنگ در دانشکده کشاورزی دانشگاه اهواز، اولین دفتر جنگ‌های پارتیزانی در خوزستان توسط شهید چمران و مقام معظم رهبری برقرار شد؛‌ دانشگاه ما دانشگاه جانباز است و دارای صدمات جدی از آن دوره تاریخ است. در زمانی که دانشجویان در پی تمهیدات لازم برای خدمت به جبهه بودند و اهواز از زمین و هوا تحت تاثیر بمباران قرار داشت و مردم اهواز و دیگر شهرها دچار خسران می‌شدند، این دانشگاه نیز بخش وسیعی از امکاناتش را از دست داد.

به گزارش ایسنا، وی افزود: تمام کاروان حمل و نقلی دانشگاه در زمان دفاع مقدس در اختیار جنگ از بین رفت و فرسوده و از رده خارج شد و دانشگاه اکنون یک اتوبوس نیز ندارد. هر چند دیگر دانشگاه‌های هم‌تراز نیز به جنگ کمک می‌کردند اما مثل ما در صحنه نبودند و از این صدمات مصون بودند. در آن دوره تمام تلاش مدیران برای ایجاد حداقل امکانات در دانشگاه اهواز بود و دانشگاه‌های دیگر هم‌تراز، پیشرفت می‌کردند.

رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز ادامه داد: اعتبارات پایه دانشگاه شهید چمران اهواز نسبت به بقیه دانشگاه‌های هم‌تراز بسیار ضعیف است، بنابراین از وزیرعلوم خواهش می‌کنم که این موضوع را در برنامه پیگیری قرار دهد.

آخوندعلی ادامه داد: در یک سال گذشته در بررسی حساب‌های دانشگاه به این نتیجه رسیدیم که ۱۰۴ میلیارد تومان از سنوات قبل بدهی داریم البته به این معنا نیست که دکتر خواجه مقصر باشد بلکه مربوط به سنوات گذشته است و به این دلیل نیز بود که دکتر خواجه سلامتی خود را از دست داد.

وی گفت: اکنون دانشگاه حدود ۱۵۰ میلیارد تا ۱۶۰ میلیارد تومان بدهی و تعهد دارد. کمک‌هایی شد اما در سقف اعتبارات موجود وقتی دانشگاه بعد از دو سال تعطیلی بازگشایی شد، همکاران ما سه شیفته کار کردند تا خوابگاه‌ها، سلف سرویس‌ها و دانشکده‌ها را آماده کنند.

رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز افزود: دانشگاه همچون دانشگاهی فرسوده شده بود؛  همه لوله‌های سرمایشی فرسوده بودند که بیشتر آن‌ها عوض شد. حدود ۱۰ آمفی تئاتر در این یک سال به روز شد. هزینه‌ها نیز علی‌رغم بدهی‌ها به روز شده است‌. خوابگاه‌هایی که بسیار فرسوده و مشکل‌دار بودند آماده شدند و علی‌رغم همه نقایص باقی مانده،  دانشجویان در خوابگاه‌ها ایمن هستند.

وی بیان کرد: علی‌رغم اینکه خوزستان دارای قومیت‌ها و اقلیم‌های مختلف است و امکان بروز مشکلات سیاسی و اجتماعی در آن وجود دارد، کل استان خوزستان در ایمنی کامل جریانات را پشت سر گذاشت.

آخوندعلی افزود: در این فاصله کوتاه کارهای زیادی توسط همکاران انجام شد. بیش از ۱۰۰ حکم برای مدیران جدید و جوان داشتیم و وحدت و همدلی بین همه اساتید کارکنان حاکم است. برنامه ۵ ساله که روز گذشته تصویب شد و دکتر خواجه پایه آن را در سال‌های قبل بنا کردند، در شورای برنامه‌ریزی استان نیز مطرح شد. برنامه قبلی با چند برنامه دیگر تلفیق  و مجددا بازنگری و برنامه‌ای عملیاتی تدوین شد و در کمیسیون آموزش و هیات امنا تصویب شد و با حضور وزیر، اصل برنامه تصویب خواهد شد.

وی گفت: از مهمترین اولویت‌های ما حرکت در جهت نسل سومی کردن دانشگاه و کاربردی کردن آن است. مشکل حلقه گمشده دانشگاه و جامعه با صنعت باید حل شود وگرنه این مسیر ناقص می‌ماند. قطعا مسیر توسعه از فناوری در دانشگاه می‌گذرد و آنچه اکنون شروع شده، از دانشگاه است.

رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز افزود: باید کاری کنیم که حلقه مفقوده را پیدا و اتصال را برقرار کنیم. به این دلیل با راه‌اندازی پردیس علم و فناوری مستقل بعد از تصویب در هیات امنا، موافقت شد.

وی خطاب به وزیر علوم گفت: حدود ۱۵۰ میلیارد تومان بدهی داریم؛ ۱۰۴ میلیارد تومان احصا شده است و امشب در هیات امنا نیاز است شما آن را تایید کنید. در اولین سفر ریاست جمهوری به خوزستان، مسایلی وجود داشت و رئیس وقت دانشگاه دعوت نشد در نتیجه با وجود اینکه همه دانشگاه‌های کشور از ۱۰۰ تا یک هزار میلیارد تومان برای تکمیل پروژه‌ها مصوبه سفر ریاست جمهوری داشتند، تنها دانشگاهی که در کشور مغفول ماند، دانشگاه شهید چمران اهواز بود. در نتیجه خواهش میکنم این مشکل حل شود.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱۰ بهمن ۱۴۰۱ / ۱۷:۴۸
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 1401111007939
  • خبرنگار : 50300