امروز در ادامه پویش #سهشنبه_با_کتاب، کتاب « حماسه جویبر» نوشته «حشمتالله مکتبی» توسط مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس چهارمحال و بختیاری معرفی میشود.
معرفی شناسنامهای کتاب
کتاب «حماسه جویبر» نوشته سرهنگ پاسدار «حشمتالله مکتبی» است که ایشان از پیشکسوتان و جانبازان جنگ تحمیلی هستند و در این کتاب خاطرات سالهای دفاع مقدس خود را بیان میکنند، چاپ اول این کتاب نیز در سال ۱۳۸۸ انجام شده است.
این کتاب درباره ...
بخشی از این کتاب درخصوص خاطرات حشمتالله مکتبی از دوران دفاع مقدس است همچنین از دوران مدرسه و مقطع راهنمایی ایشان نیز خاطراتی در کتاب وجود دارد، این پیشکسوت دوران جنگ تحمیلی با وجود سن کمی که داشته در سال ۱۳۶۱ برای اولین بار به جبهههای حق علیه باطل اعزام میشود و در عملیات محرم حضور پیدا میکند و پس از آن به دیار خود بازمیگردد.
حشمتالله مکتبی در مرحله دوم و زمانی که در مقطع سوم راهنمایی مشغول به تحصیل بوده مجدد به جبهه اعزام میشود، البته در کتاب به این موضوع اشاره شده است که این رزمنده دوران دفاع مقدس به علت داشتن سن کم با مشکلات زیادی برای اعزام به جبهه مواجه میشود اما درنهایت با اصرار زیاد از سوی مسئولان اعزام نیرو به جبهه پذیرفته میشود.
این پیشکسوت دوران مقدس در دومین اعزام خود به جبهههای نبرد در واحد تخریب تیپ حضرت قمر بنی هاشم (ع) حضور پیدا میکند و برای شرکت در عملیات والفجر چهار آماده میشود، در این عملیات نیز ایشان به همراه سه برادر خود برای دفاع از ایران اسلامی حضور داشتهاند.
حشمتالله مکتبی در خاطرات خود آورده است که در سال ۱۳۶۳ مجدد به جبهههای نبرد اعزام شده و برای شرکت در عملیات بدر آماده میشود، ایشان در این عملیات ماموریت پیدا میکند به همراه دو گروه دیگر از رزمندگان گروه تخریب پلی که میان نیروهای عراقی و ایرانی قرار داشته را تخریب کنند که موفق میشوند این حماسه عظیم را انجام دهند و پل جویبر را منهدم کنند، این اقدام درواقع بخش مهمی از عملیات بدر به شمار میآید و به همین علت نیز عنوان کتاب «حماسه جیبر» است.
در ادامه نیز خاطرات حشمتالله مکتبی درخصوص حضور در جبهههای حق علیه باطل همچنین شرکت در عملیاتهای مختلف از جمله والفجر هشت که در این عملیات نیز موفق به تخریب دو پل میشوند بیان شده است.
این کتاب را توصیه میکنم به...
مطالعه این کتاب برای دانشآموزان و به ویژه مقاطع راهنمایی بسیار موثر است چراکه نویسنده کتاب نیز در همین سن برای حضور در جبهه داوطلب میشود و تلاشهای بسیاری در دفاع از کشور خود میکند، بسیاری از همرزمان حشمتالله مکتبی نیز همانند ایشان سن پایینی داشتهاند اما با این وجود در گروه تخریب که یک واحد تخصصی به شمار میآید حضور پیدا کرده و بسیاری از آنها نیز به فیض شهادت نائل آمدهاند.
این کتاب به ما کمک میکند...
این کتاب به ما کمک میکند از ویژگیهای رزمندگان آگاهی کسب کنیم، درواقع اطلاع از این موضوع که رزمندگان با وجود داشتن سن کم چه حماسههایی را رقم زدند بسیار مفید است همچنین موجب میشود نسل جوان امروز از ارتباط رزمندگان در شرایط جنگی با خدا، خواندن نمازهای شب، بر لب داشتن دعا و ذکر پیش از آغاز عملیات و پس از اتمام آن اطلاع کسب کنند و درمجموع فرهنگ دفاع مقدس را بیاموزند، اگر جوانان این فرهنگ را در خود ایجاد کنند روحیه جهاد، ایثار، ازخود گذشتگی و... پیدا میکنند و نظام ما بیمه خواهد شد.
این کتاب را بخوانید چون...
باورمندی و اعتقاد قلبی که در زمان جنگ تحمیلی درمیان نسل جوان ایجاد شد پیروزیهای عظیمی را برای کشور به ارمغان آورد امروز نیز داشتن همین روحیه برای مدیریت کشور نیاز است که خواندن کتابهای دفاع مقدس موجب انتقال فرهنگ غنی مقاومت و ایثار میشود.
این پاراگراف از کتاب را خیلی پسندیدم...
در بخشی از این کتاب به خاطرهای از شهید «علیرضا سلطانی» اشاره شده است که نویسنده کتاب بیان میکند "زمانی که به مرخصی میرفتیم حتما شهدا را در گلزار شهدا زیارت میکردیم یک بار به همراه شهید علیرضا سلطانی به گلزار شهدا رفتیم، قبل از وارد شدن به گلزار شهدا داخل در ورودی ایستاده بودیم که شهید سلطانی محلی را با اشاره دست نشان داد و گفت زمانی که من شهید شدم در این محل دفنم میکنند که پس از شهادت؛ پیکر ایشان در همین محل به خاک سپرده شد"
از یک تا ۵ به این کتاب پنج ستاره میدهم
این کتاب دارای محتوای بسیار خوب و اثرگذاری است و به همین علت به آن امتیاز پنج میدهم.
انتهای پیام