به گزارش ایسنا، سومین روز از چهل و یکمین جشنواره تئاتر فجر در حالی آغاز شد که نشست خبری پانزدهمین جشنواره تجسمی فجر نیز در این روز برگزار شد. در این نشست، بودجه اختصاص یافته به این جشنواره اعلام و رقم تخمینی حدود ۱۱ میلیارد تومان عنوان شد. همچنین تاکید شد که به دلیل بازسازی موزه هنرهای معاصر، نمایشگاه «آینه در آینه» با تاخیر برگزار میشود و احتمالا به جشنواره امسال نخواهد رسید. نکته دیگر در این نشست، مبحث همکاری با ۳۲ استان کشور بود که قرار است پذیرای جشنواره تجسمی فجر باشند و بر این اساس، «نگارخانه به پهنای کشور» شکل میگیرد.
در ادامه با کارگردان نمایش «مأمور خیابان نود و دو» که در سومین روز از چهل و یکمین جشنواره تئاتر فجر حضور دارد، گفتوگو کردیم. به گفته او این نمایش درباره چگونگی شکلگیری داعش در زندان ابوقریب است که پس از دستگیری دو نفر از دستیاران بنلادن را به زندان ابوقریب منتقل و با زنی به نام حبصه آشنا میشوند و باورهایشان تغییر میکند.
همچنین در شامگاه روز دوشنبه، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دومین روز جشنواره تئاتر فجر با حضور در مجموعه تئاتر شهر درباره بودجه تئاتر، حریم مجموعه تئاتر شهر و حضور هنرمندان پیشکسوت تئاتر در این دوره از جشنواره توضیحاتی ارایه کرد و جشنواره چهل و یکم تئاتر فجر را پررونقترین دوره این جشنواره دانست.
در ادامه و در مجموعه روایتهای خاطرهبازی با جشنواره تئاتر فجر، به مرور چهاردهمین دوره از آن پرداختیم؛ از میان جوانان حاضر در این جشنواره، برخی هنرمندان سرشناسی شدند، بعضی مدیر و بعضی نیز در حوزههای اجرایی، تجربههای مختلفی را آزمودند، جشنواره چهاردهم تئاتر فجر میزبان چنین جوانانی بود.
در ادامه اخبارهای جشنواره فجر، با اعلام دبیرخانه سی و هشتمین جشنواره موسیقی فجر، فراخوان چهارمین دوره جایزه «موسیقی و رسانه» بهعنوان بخش جنبی این رویداد هنری منتشر شد.
چرا فیلمهای نوید محمدزاده مجوز نمایش نمیگیرند؟
«برادران لیلا» با بازی نوید محمدزاده که در دوره گذشته جشنواره فیلم کن حضور حساسیتزایی داشت و در عین حال جایزه فیپرشی جشنواره را از آن خود کرد، قرار است به زودی در سینماهای فرانسه اکران شود و این در حالی است که مجوز نمایش آن را در ایران هنوز صادر نشده است و یک پروندع قضایی داردو تهیهکننده فیلم «برادران لیلا» با اشاره به اینکه در ارتباط با ساخت این فیلم پرونده قضایی برایش تشکیل شده است و با سخت توصیف کردن این تنبیه برای سازندگان یک فیلم میگوید: درخواست میکنم با توجه به نمایش نسخهای تازه از فیلم در فرانسه تا یک ماه آینده، شورای پروانه نمایش تکلیف فیلم را برای اکران قانونی داخل کشور مشخص کند.
سریالی هم با بازی نوید محمدزاده این روزها معطل مجوز نمایش از سوی ساتراست و عنوز پاسخی برای این معطلی از سوی ساترا داده نشده است. مجید مطلبی ـ تهیهکننده سریال «آکتور» ـ که قرار است از شبکه نمایش خانگی پخش شود، با عجیب خواندن رویه ساترا در تعامل با هنرمندان، تصریح کرد: بعد از سه ماه از ارسال سریال برای ارائه نظر ساترا، هنوز هیچ پاسخی دریافت نکردهایم.
اما محمدصادق افراسیابی ـ معاون کاربران و تنظیمگری اجتماعی ساترا ـ در گفتوگویی با ایسنا نیز در تشریح روندی که سریال «آکتور» به کارگردانی نیما جاویدی در سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر برای دریافت مجوز پشت سر گذاشت، یادآور شد: سیزدهم شهریور ماه ۱۴۰۱ ساترا طی نامهای در مکاتبه با فیلیمو، ابهاماتی را که درباره محتوای سریال مطرح بوده، ابلاغ کرده است که از سوی پلتفرم مذکور به این نامه پاسخی داده نشد. مجددا در تاریخ هجدهم مهر ماه ۱۴۰۱، ساترا با فیلیمو مکاتبه میکند و نکاتی را در ارتباط با محتوای سریال به فیلیمو اعلام میکند.
ادامه این گفتوگو را در این لینک بخوانید.
چند خبر کوتاه از سینمای ایران و جهان
سید حسین شهابی کارگردان سینمای ایران در ۵۵ سالگی درگذشت و روز دوشنبه به خاک سپرده شد.
فیلم کوتاه «گوزن» ساخته هادی باباییفر در جشنواره بینالمللی فیلم دوبلین در کشور ایرلند به نمایش گذاشته میشود.
فهرست فیلمهای حاضر در بخش مسابقه اصلی جشنواره برلین در حالی اعلام شد که یک سینماگر ایرانی در بخش "مواجهه" برای کسب جایزه رقابت میکند و در بخش رقابتی اصلی فیلمی از ایران نیست.
«آواتار: راه آب» ساخته «جیمز کامرون» از فروش جهانی ۲ میلیارد دلار عبور کرد تا این کارگردان با رکوردی دست نیافتنی خالق سه فیلم از شش فیلم پرفروش تاریخ سینما باشد.
روایتی از موزه هنرهای معاصر
موزه هنرهای معاصر بعد از بازسازی جزئی که در هفته های اخیر پشت سر گذاشت، تا کمتر از دو هفته دیگر برگزارکننده نمایشگاه عکس با موضوعی مشابه با محتوای نمایشگاه «آینه در آینه» برای ایام فجر خواهد بود. در آستانه فعالیت دوباره این موزه ایسنا از این موزه بادید کرد و در این گزارش میتوانید مشروح این بازدید را بخوانید.
هنرمندی که زود خاموش شد
همچنین روز دوشنبه خبری از مرگ ناگهانی یک نویسنده و پژوهشگر موسیقی داشتیم؛ سیدابوالحسن مختاباد ـ نویسنده، منتقد، پژوهشگر موسیقی و روزنامهنگار ایرانی ـ در سن ۵۳ سالگی و به طور ناگهانی در آمریکا درگذشت.
از یک حفاری غیرمجاز در فارس تا نتیجه یک کاوش در چمشیر
یک فعال میراث فرهنگی، از حفاری غیرمجاز به انگیزه گنجیابی در دل یک آتشکده ساسانی در بخش «سیمکان» استان فارس خبر داد. چهارتاقی یا آتشکده «سیمکان» در مسیر جهرم ـ میمند در استان فارس واقع شده است. قدمت این آتشکده به ساسانیان نسبت داده شده که ۱۰ دیماه سال ۱۳۸۱ با شماره ۶۷۸۶ به ثبت ملی رسیده است.
در ادامه هم نتیجه کاوش در یک محوطه دیگرِ «چمشیر» اعلام شد؛ بر این اساس کاوشهای باستانشناسان در محوطه ۷۴ پهنه چمشیر تایید کرد که این مجموعه متعلق به گروههای کوچنشین و کوچرو بوده که در قرون میانی اسلامی مورد استفاده بوده و پس از آن متروک شده است. این در حالی است که سد «چمشیر» به زودی آبگیری میشود و بخشی از تاریخ ساسانیان را در خود غرق میکند، تاکنون مخالفتهای دوستداران محیط زیست و میراث فرهنگی مانعی بر این تصمیم نشده است.
خبرهایی از حج و گردشگران چینی
در ادامه اخبار روز، معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: ۲۶۷۴ ایثارگر از ۵۰۰۰ سهمیه حج تمتع در اولویت اعزام به حج تمتع قرار دارند. همچنین رییس سازمان حج و زیارت از تفاهم با بانک مرکزی برای انتقال ارز حج به عربستان خبر داد و نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت نیز کاهش مدت دوره سفر حج را مطالبه کرد.
در بخش گردشگری همچنین، میتوان به ورود گردشگران چینی به مصر اشاره کنیم که با استقبال خوبی از سوی مصریها همراه بود. همزمان با تعطیلات سال نوی چینی، گردشگران این کشور بزرگ آسیایی برای نخستین بار از آغاز همهگیری کرونا، وارد مصر شدند. این در حالی است که شماری از کشورهای اروپایی به دلیل افزایش مبتلایان کرونا در چین محدودیتهایی را برای گردشگران این کشور اعمال کردهاند.
انتهای پیام