با حضور رئیس‌جمهور صورت گرفت

تقدیر از برگزیدگان بیست‌وهشتمین جشنواره علوم‌پزشکی رازی

بیست و هشتمین جشنواره تحقیقات و فناوری علوم پزشکی رازی با حضور رییس جمهور در سالن اجلاس برگزار شد و در این مراسم از محققان، مخترعان و برگزیدگان این جشنواره تقدیر به عمل آمد.

به گزارش ایسنا، در این جشنواره که به دلیل نامگذاری سال ۱۴۰۱، با محوریت «تولید، دانش بنیان و اشتغال‌آفرین» مصادف با ولادت امام محمد باقر (ع) برگزار می‌شود، ۵۷۰  شرکت کننده حضور دارند. ارتقای جوایز جشنواره، ارزیابی جداگانه دانشجویان و نخبگان و تقدیر از واکسن‌سازان ویژگی‌های امسال این جشنواره است.

رشد ۳۳ درصدی شرکت‌های دانش‌بنیان در دانشگاه‌های علوم پزشکی

دکتر بهرام عین اللهی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در این مراسم که با حضور رئیس‌جمهور، وزیر علوم، رییس فرهنگستان علوم پزشکی، معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت، محققان و پژوهشگران برتر علوم پزشکی برگزار شد، گفت: ارتقای رتبه علمی ایران به پانزده در جهان دستاوردی بزرگ برای دولت سیزدهم است.

وی با بیان اینکه یکی از بزرگترین دستاوردهای انقلاب اسلامی به حوزه سلامت تعلق دارد، اظهار کرد: امروز ایران اسلامی به اقرار سازمان بهداشت جهانی، با همت دانشمندان فرهیخته خود در تمامی شاخص‌های سلامت در منطقه غرب آسیا سرآمد است.

جهش و ارتقای همه شاخص‌های سلامت

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادغام بهداشت، درمان و آموزش را یک جهش در ارتقای همه شاخص‌های سلامت عنوان و خاطرنشان کرد: امروز در حوزه آموزش و پژوهش شاهد رشد کمی و کیفی چشمگیری هستیم.

عین اللهی امید به زندگی، کاهش مرگ و میر موالید، توسعه مراقبت‌های بهداشتی، کاهش بیماری‌های واگیر و افزایش دسترسی مردم به خدمات سلامت و بهداشت در اقصی نقاط کشور را از جمله دستاوردهای انقلاب اسلامی در حوزه سلامت عنوان کرد.

وی با تاکید بر این که به خودکفایی در حوزه سلامت دست یافته‌ایم، گفت: امروز رده‌های تخصصی سلامت، در سطوح PHD و فوق تخصصی، دانشمندان و فرهیختگان بسیاری تربیت شده که در تمام ارکان و بخش‌های سلامت حضوری موثر دارند.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به فعالیت ۶۴ دانشگاه و دانشکده علوم پزشکی در سراسر کشور اشاره و تصریح کرد: ۸۴۰ مرکز تحقیقاتی، ۶۹ پژوهشکده، ۴۰ آزمایشگاه تخصصی و ۲۵ شبکه تحقیقاتی در حوزه سلامت در سراسر کشور فعالیت می کنند.

عین اللهی بهبود رتبه علمی از ۱۶ به ۱۵ را از دستاوردهای دولت سیزدهم برشمرد و هدف از برگزاری بیست و هشتمین جشنواره تحقیقات و فناوری علوم پزشکی رازی را تمرکز بیشتر بر علم نافع و محصولات دانش محور دانست.

وی با بیان اینکه ۳۱ هزار مقاله در دانشگاه‌های علوم پزشکی تولید شده است، خاطرنشان کرد: میانگین سرعت رشد پژوهش و تولید علم در کشور ۷.۴۲ و این میانگین در علوم پزشکی ۸.۲۳ است.

رشد ۳۳ درصدی شرکت‌های دانش بنیان در حوزه سلامت

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به اقدامات صورت گرفته در وزارت بهداشت برای توجه بیشتر به محصولات و شرکت‌های دانش بنیان اشاره و تاکید کرد: رشد شرکت‌های دانش بنیان در دانشگاه های علوم پزشکی کشور به ۳۳ درصد رشد رسیده است.

عین الهی با تاکید بر این که ما امروز دیگر از برنامه صحبت نمی‌کنیم، بلکه از کارنامه حرف می زنیم، گفت: وزارت بهداشت دانشگاه هوش مصنوعی را راه اندازی کرده و به دنبال استفاده از روش‌های درمانی جدید همچون سلول درمانی، ژن تراپی و راه اندازی کمیته علمی سرطان است.

هدف از جشنواره علوم پزشکی رازی تشکیل شبکه نخبگانی سلامت است

دکتر یونس پناهی، معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز اظهار کرد: برای این جشنواره شورای عالی به ریاست وزیر بهداشت تشکیل شد و رؤسای دانشگاه‌های علوم پزشکی نیز در کمیته‌های تخصصی علوم پایه، علوم بالینی، دانشجویی و فناوری سلامت حضور داشتند.

پناهی خاطرنشان کرد: برای تشویق و ترغیب ساختارهای در حال توسعه بخش دانشجویی را از بخش نخبگان جدا کردیم.

معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت، درمان وآموزش پزشکی خاطر نشان کرد: در این همایش بر شاخص‌های پاسخگویی اجتماعی اثرگذاری پژوهشی سرآمدان علمی بین‌المللی و ترغیب و تشویق محققان نسل سوم تمرکز داریم.

وی در خصوص افزایش استقبال از جشنواره اظهار کرد: طی دو سال گذشته بالاترین میزان استقبال از جشنواره رازی را شاهد بودیم امسال ۵۷۰ شرکت کننده در ۴ کمیته تخصصی با یکدیگر رقابت کردند که از برکات توجه به علم و مرجعیت علمی در کشور به شمار می‌رود.

معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، گفت: هدف از برگزاری این جشنواره بر اساس سیاست‌های کلان حوزه سلامت شناسایی ظرفیت‌های انسانی سلامت و تشکیل شبکه‌ای از نخبگان سلامت است.

پناهی همچنین به عوامل مؤثر در انتخاب کیفی محققان اشاره کرد و افزود: در این دوره از جشنواره رازی مبنای انتخاب محقق کاربردی بودن، اولویت موضوع، تولید دانش و گسترش مرزهای دانش بر اساس اجماع داوران بوده است.

به نقل از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، در بیست و هشتمین جشنواره تحقیقات و فناوری علوم پزشکی رازی با حضور آیت الله دکتر سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری اسلامی ایران، دکتر بهرام عین‌اللهی وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی، دکتر علیرضا مرندی رئیس فرهنگستان علوم پزشکی و دکتر زلفی گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری از محققان، مخترعان و برگزیدگان این جشنواره تقدیر به عمل آمد.

برگزیدگان حقیقی بیست و هشتمین جشنواره تحقیقات و فناوری علوم پزشکی رازی

شرکت‌های برتر

رتبه اول: شرکت تولید ننده مجموعه محصولات شیمی‌درمانی از دانشگاه علوم پزشکی تهران

رتبه دوم: شرکت تولیدکننده مجموعه محصولات گیاهی ضدویروس از دانشگاه علوم پزشکی اهواز

رتبه سوم: شرکت تولیدکننده میز تشریح مجازی از دانشگاه علوم پزشکی تبریز

دانشگاه‌های علوم پزشکی برتر

برگزیده دانشگاه‌های تیپ ۱: دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی تهران

برگزیده دانشگاه‌های تیپ ۲: دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی کرمانشاه

برگزیده دانشگاه‌های تیپ ۳: دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی کردستان

برگزیده دانشکده‌های مستقل علوم پزشکی: دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی لارستان

مراکز رشد برتر

برگزیده مراکز رشد توسعه یافته: مرکز رشد فناوری فرآورده‌های دارویی دانشگاه علوم پزشکی تهران

برگزیده مراکز رشد در حال توسعه: مرکز رشد فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه

برگزیده مراکز رشد نوپا: مرکز رشد تجهیزات پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

مراکز تحقیقاتی برتر علوم پزشکی

کمیته‌های تحقیقات دانشجویی علوم پزشکی برتر

برگزیده دانشگاه‌های تیپ ۱: دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی شهید بهشتی

برگزیده دانشگاه‌های تیپ ۱: دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی تبریز

برگزیده دانشگاه‌های تیپ ۲: دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی کرمانشاه

برگزیده دانشگاه‌های تیپ ۳: دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی گناباد

نشریات برتر علوم پزشکی

نشریات فارسی زبان: طب نظامی از دانشگاه علوم پزشکی بقیةالله (عج)

نشریات دو زبانه: مجله آرشیو توانبخشی از دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی

نشریات انگلیسی زبان: Archives of Academic Emergency Medicine از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

سازمان برتر حامی تحقیقات علوم پزشکی: صندوق غیردولتی پژوهش و فناوری تجهیزات پزشکی

تقدیر از واکسن‌های کووید ۱۹: کوو ایران برکت، نورا، پاستوکووک، رازی کووپارس، اسپایکوژن، فخراوک.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۳ بهمن ۱۴۰۱ / ۱۱:۳۶
  • دسته‌بندی: پژوهش
  • کد خبر: 1401110301989
  • خبرنگار : 71271