علیرضا وحیدزاده امروز دوم بهمنماه در حاشیه بازدید از مراکز نگهداری و توانبخشی معلولین جسمی و حرکتی از فعالیت ۱۰۷ مرکز توانبخشی با رویکرد خدمات روزانه و شبانهروزی در استان کرمان خبر داد و افزود: در استان کرمان ۵۳ مرکز توانبخشی شبانهروزی و ۵۴ مرکز روزانه فعال است.
او از ناگریز بودن بهزیستی در گسترش مراکز توانبخشی سخن گفت و اظهار کرد:" برای اولین بار در کشور مرکز نگهداری سالمندان دچار آلزایمر در کرمان افتتاح میشود و این مرکز تجهیز شده است و به زودی وارد فاز پذیرش میشود.
مدیرکل بهزیستی استان کرمان اضافه کرد: مرکز معلولان جسمی حرکتی برای دختران با ظرفیت ۵۰ نفر برای نخستین بار در استان کرمان نیز تجهیز شده و در آیندهای نزدیک راهاندازی میشود.
او با اشاره به اینکه مراکز بهزیستی با توجیه اقتصادی راهاندازی نمیشود، ادامه داد: این مراکز با توجیه اجتماعی و توسط سازمانهای مردمنهاد راهاندازی و تجهیز میشوند و بخشی از هزینهها هم از یارانه بهزیستی و مشارکت خانوادهها تامین میشود.
مدیرکل بهزیستی استان کرمان بیان کرد: نگران تعطیل شدن مراکز بهزیستی هستیم، زیرا هزینههای این مراکز بالاست، این مراکز جزو زیرساختهای اجتماعی کشور هستند و افرادی را زیرپوشش دارند و هر کدام از ساختارها نباشد، یک فامیل را درگیر میکند.
او تاکید کرد: تمام توانخواهان مراکز بهزیستی کرمان بومی استان هستند.
حجتالاسلام والمسلمین سیدمحمد جعفری نماینده امام جمعه کرمان نیز در حاشیه این بازدید بر لزوم ایجاد ارتباط تنگاتنگ بین مجموعه بهزیستی و خیرین تاکید کرد و گفت: بهزیستی میتواند با همکاری خیرین مشکلات حوزه توانبخشی را برطرف کند.
او اظهار کرد: برای پیشگیری از معلولیت ذهنی و جسمی باید آموزشها پزشکی و بهداشتی و فرهنگسازی غنی به زوجین داده شود و این معلولیتها نشان دهنده محرومیت حوزه آموزشی است.
جعفری توصیه کرد: مسئولین از مراکز بهزیستی بازدید تا بخشی از مشکلات این حوزه را حل کنند ضمن آنکه بنگاههای اقتصادی بزرگ در راستای مسئولیتهای اجتماعیشان مساعدتهایی به مراکز نگهداری معلولین جسمی حرکتی داشته باشند.
به گزارش ایسنا، مسئولان امروز از چند مراکز توانبخشی کرمان بازدی داشتند که دهکده سلامت کرمان بزرگترین مرکز توانبخشی کشور، دارای چندین مرکز توانبخشی و نگهداری در راستای توانمندسازی، اشتغال و نگهداری معلولین حرکتی و جسمی است.
برپایه این گزارش در مرکز شبانه روزی پسرانه یاور ۷۶ معلول جسمی حرکتی بالای ۱۴ سال نگهداری میشود که بهازای هر ۱۵ مددجو یک پدریار به معلولین خدمترسانی میکند. گفتنی است که طبق استانداردها باید بهازای هر ۸ تا ۱۰ معلول یک پدریار داشته باشند.
در مرکز روزانه توانا که از سال ۸۶ احداث شده نیز به ۴۰ معلول جسمی حرکتی پسر بالای ۱۴ سال خدمات آموزشی و توانبخشی ارائه میکند.
به گفته محمدعلی افضلی مدیرعامل خیریه توانا و یاور، به دلیل سوله بودن و سرامیک بودن این مراکز در گرمایش آنها دچار مشکل هستند.
برپایه این گزارش، تولیدات معلولین مرکز توانا با برند توانا در بازار عرضه میشود.
علیرضا عبدلی نسب مسئول فنی مرکز توانا به ایسنا میگوید: کارگاههای تولیدی حمایتی مرکز توانا، امکانات لازم در اختیار مددجویان حرفه آموز که توانایی تولید دارند، قرار میدهد و مددجویان از ساعت ۸ الی ۱۴ در این کارگاهها مشغول بهفعالیت هستند.
او ادامه داد: مددجویان در کارگاه مشبک؛ قابهای عکس، آباژور، تابلو و ... و در کارگاه خیاطی؛ روپوش مردانه و زنانه، انواع ملحفه، انواع روپوش کار و در کارگاه ام دی اف (MDF)؛ انواع کمدها، کابینت آشپزخانه، دکور جاکفشی، میز و ... تولید میکنند و این تولیدات در نمایشگاههای بهزیستی و در خود مجموعه به فروش میرسد، ضمن آنکه سفارش نیز پذیرفته میشود.
عبدلی نسب افزود: ماهیانه به بچههای توانمند که کار تولید میکنند دستمزد پرداخت میشود.
او در ادامه میافزاید: از معلولینی که در دورههای حرفه آموزی شرکت کردهاند، آزمون فنی گرفته و مدرک مهارت داده میشود و از بهزیستی تسهیلات دریافت و شغل خود را راه اندازی کنند.
به گزارش ایسنا، در مرکز روزانه مثبت زندگی، حدود ۴۵۰ پرونده معلولین جسمی حرکتی زیر ۱۴ سال، برای آماده کردن این کودکان برای حضور در مدارس توانخواه و عادی وجود دارد.
همچنین در مرکز روزانه ۱۰۰ کودک کم توان ذهنی نگهداری میشود.
احسان قلیزاده مسئول مرکز بستهبندی کلوت اظهار کرد: در مرکز بسته بندی روزانه ۱۵۰ کیلو کمپه و ۲۰ کیلو قاووت توسط هشت فرد اوتیسم بسته بندی میشود گفت: کلمه و قووت توسط استادکاران تولید میشود.
وی با بیان اینکه سفارشات قبول میکنیم، اظهار کرد: در حال حاضر تولیداتمان را به فروشگاههای شهرهای تهران، مشهد و شیراز ارسال میکنیم و اگر خیرین کمک کنند هم تولید افزایش مییابد و هم اینکه حدود ۵۰ نفر از اوتیسمیها مشغول به کار میشوند.
به گزارش ایسنا، در مرکز گلستان سلامت، ۲۳۵ بیمار روانی نگهداری میشود که ۸۰ نفر آنها زن و مابقی مرد هستند و در مرکز آموزش حرفهای ۳۳ نفر و در مرکز اوتیسم ۷۶ نفر نگهداری میشود.
انتهای پیام