دانشگاهیان کرمانشاه به استاندار چه گفتند؟

اولین نشست هم اندیشی دانشگاهیان استان با استاندار کرمانشاه، امروز(اول بهمن) در سالن جلسات شهدای دولت استانداری برگزار شد.

نگاه علمی به حل مسائل استان موضوعی است که سالهاست دانشگاهیان کرمانشاه روی آن تاکید دارند و در هر نشستی که مجال پیدا کرده‌اند، آن را به مسئولین گوشزد کرده‌اند، اما تاکنون شاید آنطور که باید و شاید هنوز ارتباط بین دانشگاه و صنعت و دانشگاه و جامعه در کرمانشاه شکل نگرفته است.

 اما امروز (شنبه) فرصتی فراهم شد که اینبار برخلاف جلسات محدود گذشته، همه روسا و مسئولین دانشگاه‌های استان دور هم جمع شوند تا در حضور استاندار ضمن یک معرفی از دانشگاه‌هایشان و توانمندیهایی که دارند، در مورد موضوعات مختلف استان هم صحبت کنند.

استارت طرح ملی بورسیه در صنعت در دانشگاه رازی 

به گزارش ایسنا، دکتر محمد نبی احمدی رئیس دانشگاه رازی کرمانشاه به عنوان دانشگاه مادر استان، در این نشست، با بیان اینکه برگزاری چنین نشستی که در آن همه مسئولین دانشگاهی از استانی گرفته تا شهرستانها در آن حضور داشته باشند تاکنون بی سابقه بوده، افزود: دانشگاهیان علاقمند هستند تا درباره مسائل مختلف استان ورود کنند و برای حل مشکل اشتغال کمک کننده باشند.

وی ادامه داد: در این راستا، دانشگاه رازی با همکاری تعدادی دیگر از دستگاه های ذیربط استان طرحی ملی را با عنوان "بورسیه شغلی در صنعت" آغاز کرده که می‌تواند به حل بخشی از مشکل اشتغال استان کمک  کند.

رئیس دانشگاه رازی کرمانشاه در ادامه خواستار حضور نماینده ای از این دانشگاه در  همه کارگروه های استان شد و افزود: اگر نماینده ای از دانشگاه در این نشست‌ها حضور داشته باشد، مباحث بهتر و علمی‌تر پیش خواهد رفت.

وی درخواست دیگری هم از  استاندار داشت و آن هم این بود که رئیس دانشگاه مادر استان در همه صنایع استان عضو هیات مدیره باشد، چون با این اقدام، صنایع برای ارتباط بیشتر با دانشگاه تلاش می کنند.

احمدی از ورود دانشگاه رازی برای طرح هوشمند سازی مرز با تشکیل یک کارگروه خبرداد و گفت: اینکه گاها کامیون داران چند روزی را در مرز معطل هستند و یا اینکه زوار با کندی از مرز تردد می کنند، نشان از آن دارد که مرز ما هوشمند نیست که در این رابطه  دانشگاه رازی ورود پیدا کرده و هم اکنون در مرحله مطالعاتی با ۸۰ درصد پیشرفت قرار داریم.

۲۰ تفاهم با سازمان‌ها و صنایع امضاء کرده‌ایم 

در ادامه دکتر مصطفی مصطفایی معاون پژوهشی دانشگاه رازی نیز به بیان برخی دستاوردهای این دانشگاه پرداخت و افزود: انتخاب دکتر شمسی پور به عنوان سرآمد علمی کشور، افزایش تعداد پژوهشگران پر استناد یک درصد و دو درصد این دانشگاه، انتخاب دو عضو هیات علمی به عنوان پژوهشگر برتر کشوری، افزایش تعداد اعضای هیات علمی با شاخص اچ،  ارتقای یازده پله ای دانشگاه رازی در نظام رتبه بندی پایگاه استنادی علوم جهان اسلام و در سایر نظام های رتبه بندی، انتخاب به عنوان دانشگاه برتر در حوزه مهارت افزایی و ... از جمله این دستاوردها است.

وی با بیان اینکه دانشگاه رازی تلاش کرده تا با صنعت ارتباط داشته باشد، اعلام کرد: در این راستا ۲۰ تفاهم نامه با سازمان ها و صنایع مختلف امضاء کرده ایم و طی سال گذشته ۷۰ طرح پژوهشی مشترک داشته ایم.

معاون پژوهشی دانشگاه رازی از برنامه ریزی برای اجرای طرح مهارت افزایی و ارتقای توان اشتغال پذیری دانشجویان هم گفت و افزود: به دنبال اجرای طرح بورسیه شغلی در صنایع  استان هستیم.

وی به اخذ مجوز پارک علم و فناوری دانشگاه رازی هم اشاره و خاطرنشان کرد: تاکنون ۱۳ شرکت دانش بنیان و ۷۰ واحد فناور را  در دانشگاه ثبت کرده ایم.

سرانه آموزشی دانشگاه علوم پزشکی کافی نیست 

در ادامه این نشست، دکتر سیاوش وزیری معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه نیز ضمن اشاره به گسترده بودن خدمات این دانشگاه، گفت: دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه جزو ۱۰ دانشگاه برتر کشور و از نظر تحقیقات و فناوری هم در بین دانشگاه های کشور رتبه سوم را دارد.

وی با اشاره به تحصیل ۶۲۰۰ دانشجو در این دانشگاه، سرانه فضای آموزشی این دانشگاه را ناکافی خواند و گفت: برای کل رشته ها سرانه ما حدود شش متر است که اصلا کافی نیست.

وی با بیان اینکه پردیس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه همواره با چالش های عمرانی مواجه بوده، اعلام کرد: در بخش رفاهی و ورزشی نیز سرانه ما حدود ۳۰ سانتی متر مربع است که با استاندار فاصله زیادی دارد.

وزیری در خاتمه با تاکید براینکه دانشگاه علوم پزشکی باید قطب دانشگاه های غرب کشور باقی بماند، گفت: در این راستا به حمایت مسئولین استانی و توسعه طرح های عمرانی نیاز داریم.

همواره مورد بی مهری دولت ها قرار گرفته‌ایم 

رضا رستمی رئیس جدید دانشگاه پیام نور استان کرمانشاه نیز در این نشست، با اشاره به شیوه خاص آموزش در این دانشگاه، افزود: دانشگاه پیام نور طی بیش از ۳۰ سال گذشته توانسته خدمات آموزشی خود را در اقصی نقاط کشور گسترش دهد و تاکنون ۶۰ هزار دانش آموخته در استان کرمانشاه داشته ایم.

وی به شیوه آموزشی نیمه حضوری بودن کلاس های این دانشگاه اشاره ای داشت و گفت: این الگوی خاص آموزشی که براساس نیاز جامعه طراحی شده، مزایایی دارد که در سایر مدل های آموزشی نیست و می توان کم هزینه بودن و نزدیکی محل تحصیل دانشجو به خانواده را از جمله  آنها نام برد.

رئیس دانشگاه پیام نور استان به جذب دانشجو در ۴۵ رشته کارشناسی و ۲۵ رشته کارشناسی ارشد این دانشگاه اشاره کرد و گفت: اقشار مختلف جامعه از شاغلین تا بانوان خانه دار می توانند در این دانشگاه تحصیل کنند.

وی با بیان اینکه دانشگاه پیام نور این ظرفیت را دارد که به مسائل و مشکلات جامعه ورود کند، اعلام کرد: با این وجود متاسفانه این دانشگاه در دولت های گذشته و حتی در دولت فعلی مورد بی مهری قرار گرفته و حتی طرح ادغام آن را مطرح کرده اند که این موضوع دلسردی کارکنان و اعضای هیات علمی را به همراه داشته است.

۱۲ تا ۱۳ درصد از درآمدهای دانشگاه آزاد غیرشهریه‌ای می‌شود  

فرهاد گل محمدی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمانشاه  نیز دیگر سخنران این مراسم بود که در شروع سخنانش از دانشگاه آزاد به عنوان بزرگترین دانشگاه غیر دولتی کشور نام برد و گفت: در حال حاضر حدود ۱۸ هزار دانشجو در دانشگاه آزاد کرمانشاه در ۳۵۸ رشته کاردانی تا دکترای تخصصی مشغول به تحصیل هستند و ۳۷۴ عضو هیات علمی تمام  وقت  داریم.

وی افزود: دانشگاه آزاد از حدود ۴۰ سال پیش تاکنون همواره در خدمت دولت های مختلف بوده، بدون اینکه بار مالی برای آنها به همراه داشته باشد.

گل محمدی تصریح کرد: ما دانشگاهی خودگردان هستیم که هیچ  بار مالی بر استان اعمال نمی کنیم، اما انتظار داریم مسئولین استانی به ما توجه کنند و ما را در تصمیم گیری ها لحاظ کنند.

وی با اشاره به رویکرد این دانشگاه برای سوق یافتن به سمت درآمدهای غیر شهریه ای، اعلام کرد: سال گذشته ۱۰ درصد از درآمدهای دانشگاه غیرشهریه ای بود و امسال روی ۱۲ تا ۱۳ درصد هدفگذاری کرده ایم.

رئیس دانشگاه آزاد کرمانشاه خاطرنشان کرد: همچنین باتوجه به وجود آزمایشگاه ها و کارگاه های خوبی که داریم، بنا داریم از محل آنها هم درآمدزایی داشته باشیم.

وی در ادامه با بیان اینکه این دانشگاه در بحث ارتباط با صنایع هم ورود کرده، اعلام کرد: در این رابطه ۵۰ نفر از دانش آموختگان ما بزودی جذب یکی از صنایع استان خواهند شد.

گل محمدی با تاکید براینکه دانشگاه آزاد می خواهد به سهم خود در حل مشکلات استان نقش آفرین باشد،  گفت: ما علاقمند به ایجاد ارتباط با صنعت هستیم و گام هایی را در این زمینه هم برداشته ایم.

وی در ادامه به تنوع مذهبی در کرمانشاه هم اشاره ای کرد و افزود: هرچند که تنوع مذهبی و قومی می تواند یک تهدید برای هر منطقه باشد، اما باتوجه به اینکه مذاهب و اقوام  مختلف در کرمانشاه در کنار هم زیستی سازگارانه دارند، بنابراین ما موسسه تقریب مذاهب را در دانشگاه راه اندازی کرده ایم و قرار است در اسفندماه هم یک همایش در این رابطه داشته باشیم.

رئیس دانشگاه آزاد کرمانشاه از برگزاری کرسی های آزاد اندیشی در این دانشگاه هم خبرداد و گفت: دور سوم کرسی های آزاد اندیشی را اسفند برگزار می کنیم و علاقمندیم که مسئولین هم در آنها حضور داشته باشند.

برای پروژه ملی ناودان نزده‌اند!

در ادامه این نشست، سیروس مرادی معاون دانشگاه فرهنگیان کرمانشاه هم این دانشگاه را دانشگاهی مظلوم در کرمانشاه خواند و گفت: در این دانشگاه حدود دو هزار دانشجوی دختر و پسر تحصیل می کنند که با مشکلات عدیده ای دست و پنجه نرم می کنند.

وی یکی از این مشکلات را نداشتن فضا عنوان کرد و افزود: پس از زلزله سال ۱۳۹۶ بزرگترین ساختمان ما به دلیل فرسودگی و ترک خوردگی از مدار فعالیت خارج شد.

معاون دانشگاه فرهنگیان کرمانشاه با بیان اینکه مشکلات این دانشگاه باعث شده تا تعداد رشته های آن از ۱۲ رشته به چهار رشته کاهش پیدا کند، گفت: از سال ۱۳۹۷ برای حل مشکل خوابگاه دختران که یک ساختمان فرسوده ۷۰ ساله بود، یک پروژه را استارت زدیم، اما اکنون با ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی متوقف مانده است.

وی تاکید کرد: در کنار اینکه این پروژه حدود یکسالی است که متوقف مانده، اما همان را هم که ساخته اند مشکل دارد، به گونه ای که برای این پروژه ملی ناودان نزده اند و با هر بارش دیوارهای ساختمان خیس می‌شود.

به گفته این مسئول حدود ۱۷ تا ۱۸ میلیارد تومان برای این پروژه تا پایان امسال نیاز است.

وی یادآورشد: استاندار پیشین کرمانشاه طی بازدیدی که از این ساختمان داشت، قول داد که حدود ۱۵ میلیارد تومان برای آن اختصاص دهد، اما پس از رفتن ایشان هیچکس جوابگوی ما نیست.

معاون دانشگاه فرهنگیان کرمانشاه با بیان اینکه دانشجویان این دانشگاه هیچ فضای رفاهی و ورزشی در اختیار ندارند، گفت: دانشجویان ما افسرده شده اند، برای همین از مسئولین دانشگاه رازی خواستیم تا امکانات خود را در اختیار ما قرار دهند، اما جواب رد دادند و گفتند اگر به شما امکانات بدهیم، دیگر دانشگاه ها هم چنین درخواستی می کنند.

وی در پایان اعلام کرد: دانشگاه فرهنگیان را دریابید، وگرنه معلمانی بی هویت و افسرده تربیت می شوند که تربیت نسل فردا هم در اختیار آنها خواهد بود.

۶۵۰ برنامه شغل محور داریم

دکتر سلیمان شفیعی رئیس دانشگاه علمی کاربردی استان نیز به عنوان یکی دیگر از سخنرانان حاضر در این نشست، هدف اصلی از تاسیس این دانشگاه را کمک به مشکل اشتغال عنوان کرد و گفت: ما در دو سطح کارشناسی و کاردانی تکنسین تربیت می کنیم و کارنامه درخشانی هم در این زمینه داریم.

وی با بیان اینکه مهمترین مسئله کنونی کشور و بویژه استان ما مسئله بیکاری است، عنوان کرد: شعار اصلی دانشگاه ما هم کمک به حل این مسئله است.

رئیس دانشگاه علمی کاربردی کرمانشاه خاطرنشان کرد: در این دانشگاه ۶۵۰ برنامه شغل محور با همکاری بخش صنعت تدوین شده که می تواند به اشتغال کمک  کند، به گونه ای که در این برنامه آموزش به دانشجویان ۷۰ درصد بصورت عملی است.

وی یکی دیگر از رویکردهای این دانشگاه برای تربیت نیروهای مهارتی را برگزاری دوره های کوتاه مدت عنوان کرد و افزود: ما متولی برگزاری دوره های کوتاه مدت هستیم و تاکنون حدود ۱۱۰ برنامه در این رابطه تدوین شده است.

 "اسنپ فنی" راه اندازی می شود

در ادامه این نشست، رضا صادقی نماینده دانشگاه فنی  و حرفه ای کرمانشاه نیز به فعالیت چهار دانشکده فعال و احداث دو دانشکده با ۶۰ درصد فیزیکی در استان اشاره کرد و گفت: در چهار دانشکده فعال این دانشگاه، حدود ۴۵۰۰ دانشجو داریم.

وی اضافه کرد: رسالت ما از سایر دانشگاه ها متفاوت است، چراکه ما نیروهای آچار بدست و کارآمد تربیت می کنیم و در تلاش برای کاهش آمار بیکاری استان هستیم.

نماینده دانشگاه فنی و حرفه ای در این نشست از در دست اجرا بودن طرحی برای ایجاد اشتغال دانشجویان  و دانش آموختگان این دانشگاه هم خبرداد و گفت: در حال جمع آوری یک بانک اطلاعاتی از دانشجویان و دانش آموختگان این دانشگاه با رشته های مختلف هستیم تا هرکدام در رشته خود با کمترین هزینه مشغول به کار شوند.

وی اعلام کرد: در این طرح یک  اسنپ فنی راه اندازی خواهیم کرد تا مردم خدمات خود را در حوزه تاسیسات، برق، مکانیک و ... از این طریق با هزینه کمتر از دانش آموختگان ما دریافت کنند تا  دیگر دانش آموخته بیکاری نداشته باشیم.

مسئولین در اتاق های شیشه ای خود نشسته‌اند

رئیس دانشگاه علوم قرآنی کرمانشاه نیز در این نشست، با تاکید بر لزوم راه اندازی دبیرخانه ثابت ارتباط بین دانشگاه و دولت، اظهار کرد: متاسفانه شعار ارتباط دانشگاه با بیرون تاکنون تنها محدود به چند جلسه با مسئولین شده و نتیجه ای در بر نداشته است.

وی یادآورشد: مسئولین باید از اتاق های شیشه ای خود بیرون بیایند و در جمع مردم باشند و در کف جامعه قرار بگیرند تا آنگاه با شناسایی مشکلات و حلقه های مفقوده، دانشگاه ها هم به کمک آنها بیایند.  

استانداران قبلی تمایلی به دانشگاه ها نداشتند

در پایان این نشست، پرفسور مهدی خدایی رئیس سابق دانشگاه رازی کرمانشاه نیز طی سخنانش ضمن استقبال از برگزاری چنین نشستی، اظهارکرد: متاسفانه استانداران قبلی تمایل چندانی نداشتند که چنین شرایط گفت و گویی برای دانشگاه‌ها فراهم شود.

وی با تاکید براینکه دانشگاه های کرمانشاه ظرفیت های خوبی برای کمک به حل مشکلات استان دارند، افزود: این نشست، یک فرصت طلایی برای دانشگاهیان است که باید از آن استفاده کنیم.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۱ بهمن ۱۴۰۱ / ۲۰:۰۷
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1401110100761
  • خبرنگار : 50184