به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آناتولی، این اظهارات میروسلاو لیچاک، نماینده ویژه اتحادیه اروپا در مذاکرات بلگراد-پریشتینا پس از دیدار با آلبین کورتی، نخست وزیر کوزوو در پایتخت این کشور به همراه هیاتی از نمایندگان اتحادیه اروپا، آمریکا، آلمان، فرانسه و ایتالیا مطرح شد.
وی گفت: خیلی زود است که بخواهیم اظهارات نمایشی مطرح کنیم چرا که همان طور که میدانید ما در میانه ماموریتمان قرار داریم و باید به بلگراد برویم. بنابراین، در حال حاضر چیز زیادی نمیتوانم بگویم. فکر میکنم کا انتظار درک بیشتری از احتمالاتی که این پیشنهاد ارائه میکند، داریم. امیدوارم که به این هدف برسیم و به مشارکت در این مسیر ادامه دهیم.
لیچاک افزود: دیدار با کورتی آسان نبود اما صادقانه، صریح و آزاد بود.
وی به خبرنگاران گفت: این دیدار ما بیش از دو ساعت طول کشید. این دیدار طولانی و دشوار اما بسیار صادقانه و آزاد بود.
این هیات شامل ینس پلاتنر، مشاور امنیتی و سیاست خارجی اولاف شولتس، صدراعظم آلمان، امانوئل بون، مشاور دیپلماتیک امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه، فرانچسکو ماریا تالو، مشاور دیپلماتیک نخست وزیر ایتالیا و گابریل اسکوبار، نماینده ویژه آمریکا در امور غرب بالکان بود.
این هیات همچنین با الکساندر ووجیچ، رئیس جمهور صربستان در بلگراد دیدار کرد.
اتحادیه اروپا کوزوو و صربستان را ملزم میکند تا به یک توافق نهایی دست یابند که بتواند مسائل میان این دو کشور را با هدف پیشبرد در روند ادغام حل کند.
کوزوو در سال 2008 میلادی استقلال خود از صربستان را اعلام کرد و اکثر اعضای سازمان ملل از جمله آمریکا، انگلیس، فرانسه، آلمان و ترکیه آن را به عنوان کشوری مستقل به رسمیت میشناسند. اما بلگراد همچنان کوزوو را یکی از قلمروهای خود میداند.
ووجیچ در اکتبر سال گذشته گفته بود، آلمان و فرانسه به بلگراد پیشنهاد کردند در صورت به رسمیت شناختن استقلال کوزوو و اجازه عضویت آن در سازمانهای بینالمللی، روند عضویت صربستان در اتحادیه اروپا را تسریع کنند.
مقامات اتحادیه اروپا امیدوارند مذاکرات درباره این برنامه بهار امسال تکمیل شوند.
بروکسل مذاکرات میان صربستان و کوزوو را تسهیل کرده است.
انتهای پیام