گرامیداشت خانواده شهدا در هفته فرهنگی خمین

در هفتمین روز هفته فرهنگی "بر آستان آفتاب" طی مراسمی از ۱۵ خانواده شهید خمین با حضور جمعی از مقامات ملی و محلی تجلیل شد.

به گزارش ایسنا، مراسم تجلیل از خانواده معظم شهدای خمین عصر امروز پنجشنبه ۲۸ دیماه در قالب یکی از برنامه های رویداد فرهنگی "بر آستان آفتاب" در مجتمع فرهنگی هنری یادگار امام واقع در بیت تاریخی امام خمینی (ره) برگزار شد.

حسین مظفر وزیر اسبق آموزش و پرورش و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، در این مراسم گفت: برگزاری اینگونه بزرگداشت ها و همایش های مربوط به شهدا و ایثارگران راه خدا، فرصتی را برای ما زمینیان ایجاد می کند تا مقداری به افلاکیان بیندیشیم و روح و جسم و جانمان را در چشمه سار شهیدان و سرافرازان شستشو دهیم. 

وی با تقدیر از موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره) گفت: در این روزهای حساس تاریخی باید با آرمان شهدا بیشتر آشنا شویم و بتوانیم برای حفاظت از ولایت فقیه به وظایف خودمان عمل کنیم. 

مظفر بیان کرد: افتخار یک کشور، به کهنسالی و قدمت و ویژگی های تاریخی آن نیست بلکه به رویدادهایی است که در آن اتفاق می افتد. در دوران قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، ایران به دلیل وابستگی هایش نقطه سیاهی بود و امروز به دلیل دستاوردهای بزرگی که داشته به عنوان نقطه درخشانی در زمین افتخار آفرینی می کند.

وی گفت: ملت بزرگ ایران ثابت کرد که باید در مقابل دشمنان ایستادگی کرد و این مردم پر افتخار، مستحکم در مقابل دشمنان ایستادند. 

مظفر با اشاره به اینکه براساس آیات قرآن شهدا زنده هستند، گفت: شهدا به استقبال مرگ رفتند و قطره قطره وجود خود را به خون خدا پیوند زدند و جاودانگی پیدا کردند. ما وظیفه گرامیداشت یاد و نام شهدا را برعهده داریم و همانطور که یاد و نام شهدای کربلا باقی ماند، باید یاد کربلای شهیدان را زنده نگه داریم. 

عضو تشخیص مصلحت نظام، امام را شخصیت یگانه دوران دانست و اظهار کرد: برای حراست از آرمان های امام خمینی(ره) و شهدا استقامت و پایداری کنید چراکه اگر شهدا نبودند توطئه دشمنان، کشور را بر باد می داد. 

وی با اشاره به اینکه این "استقامت راه عبور از گردنه های سخت است"، گفت: برای پاسداری از آرمان شهدا باید وصیتنامه آنها را مطالعه کرد و مهمترین پیام شهدا دفاع از نظام جمهوری اسلامی و تنها نگذاشتن رهبر است.

بهنام نظری معاون سیاسی، اجتماعی و امنیتی استانداری مرکزی نیز گفت: شهدا در لحظه شهادت بهترین لحظات را تجربه می کنند. 

وی با انتقاد از برخی مدیران که در سال های گذشته به دنبال اجرای سند ۲۰۳۰ بودند گفت: برخی به دنبال کمرنگ کردن خط سرخ شهادت هستند در حالی که وظیفه همه ما حرکت در مسیر انقلاب است. 

نظری اظهار کرد: حضور خانواده های شهدا در جامعه مایه خیر و برکت است و گرامیداشت یاد و نام شهدا به جامعه امید، نشاط و حرکت رو به جلو می دهد. 

فرمانده سپاه روح الله استان مرکزی نیز گفت: هدف دشمن در جنگ ترکیبی اخیر حذف رهبری، مردم و معنویت از این انقلاب است.

سردار محسن کریمی اظهار کرد: امام خمینی(ره) این انقلاب بزرگ را به پا کرد، مقام معظم رهبری آنرا ادامه داد و مردم این انقلاب را حمایت کردند.

وی گفت: معنویت ریشه در وحی و ارزش های اسلامی دارد و این معنویت در طول ۴۳ سال این انقلاب را حفظ کرده است. 

مدیرکل بنیاد شهید استان مرکزی نیز در این مراسم گفت: حضرت فاطمه(س) بانوی عفت، پاکدامنی و بانوی شهیده جهاد تبیین و دفاع از ولایت است. 

رضا ربیعی با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای ۱۵ خرداد سال ۱۳۴۲ افزود: به جانبازان و آزادگان درود می فرستیم که سرافرازانه تا آخرین فشنگ خود در برابر دشمنان ایستادند و در زمان اسارت در زندان های مخوف، نماد صبر و استقامت شدند و در نهایت، پیروزمندانه به میهن اسلامی برگشتند.

وی یادآور شد: هویت انقلابی و ایثارگری شهرستان خمین، حاصل تقدیم ۱۰۱۴ شهید گلگون کفن، ۲۰۰ جانباز و ۱۰۰ آزاده سرافراز است.

سید جعفر میرهادی از آزادگان هشت سال دفاع مقدس نیز در این مراسم گفت: اسارت از ابعاد معنوی، فرهنگی و اجتماعی دارای اهمیت است. از نظر بعد اجتماعی، اسرا در زمان اسارت شرایط یکدیگر را درک می کردند و به یکدیگر دلداری می دادند. 

میرهادی، نجواها و زمزمه های رزمندگان اسیر شده در نیمه شب های اسارت را، بعد معنوی اسارت بیان کرد و گفت: از بعد فرهنگی در دوران اسارت برای شادی اسرا برنامه های مفرح نظیر تئاتر برگزار می شد.

در این برنامه از ۱۵ نفر از مادران، همسران و فرزندان خانواده شهدا تجلیل شد. 

به گزارش ایسنا، بر اساس گزارش پایگاه اطلاع رسانی رویداد فرهنگی "بر آستان آفتاب"، ششمین روز هفته فرهنگی میزبان دو رویداد هنری بود.

یکی از این رویدادها یک کارگاه ادبی بود که در نگارستان امام برگزار شد. در این نشست ادبی که با مدیریت عبدالجبار کاکایی برگزار شد، بیش از ۲۰ شاعر ملی و محلی کشور و چند شاعر پاکستانی، هندی و انگلیسی به ارائه اشعار خود درباره انقلاب و امام پرداختند.

دومین برنامه روز ششم این رویداد شب شعری با عنوان "عصر شعر بر آستان آفتاب" بود که با حضور شعرایی همچون عبدالجبار کاکایی، ناصر فیض و حمیدرضا شکارسری برگزار شد و طی آن ۱۲ تن از شعرای منتخب به ارائه اشعار خود پرداختند.

این مراسم در نگارستان امام خمینی(ره) برگزار شد و میهمان ویژه این مراسم "احمد مسجدجامعی" وزیر اسبق ارشاد بود که در سخنان خود به سابقه اشعار ولایی در زبان فارسی پرداخت و گفت: رودکی پدر شعر ولایی ایران است و اشعاری درباره حضرت زهرا(س) و حضرت علی(ع) از او به جا مانده است.

او تاکید کرد: هویت فارسی زبانان با هر دین و مسلکی با اهل بیت گره خورده است.

شعرا و ادبای شرکت کننده در این مراسم از بخش های مختلف بیت تاریخی امام بازدید کردند.

یکی از غرفه های فعال در روز ششم، غرفه هلال احمر بود که در این غرفه دو پزشک تخصصی اعصاب و روان و سرطان علاوه بر پزشکان عمومی به ارائه خدمات رایگان به بیماران مراجعه کننده پرداختند. ۱۳۷ بیمار در این روز از خدمات درمانی و ۱۳۰ بیمار از خدمات دارویی استفاده کردند و ۲۶ نفر نیز خدمات پرستاری دریافت کردند.

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۲۹ دی ۱۴۰۱ / ۲۱:۴۸
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 1401102920397
  • خبرنگار :