به گزارش ایسنا، حجتالاسلام والمسلمین حمید شهریاری دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، ظهر امروز با جمعی از علمای اهل سنت کشور بنگلادش دیدار کرد.
حجتالاسلام والمسلمین شهریاری در ابتدای این دیدار اظهار کرد:در جهان شاهد این مسئله بودیم که طی ۳۰۰ سال اخیر، استعمارگران انگلیسی و آمریکایی در تلاش هستند تا ثروتهای کشورهای جهان سوم را غارت کنند. آنان با تحمیل پول واحد خود یعنی دلار به دنیا و رسانههایشان در تلاشاند تا فرهنگ لیبرالی خودشان در جهان گسترش دهند. امروزه هم بیشتر تمرکزشان بر روی جوانان است. آنها میخواهند برهنگی را در بین زنان جوامع ما ترویج کنند، روابط نامشروع میان زن و مرد را عادی جلوه دهند و با ساخت فیلمهای هالیودی خشونت را در جهان گسترش دهند و با اعمال سیاستهای مغرضانه تسلیحات خود را تحمیل میکنند و سرمایههای کشورهای اسلامی را به تاراج میبرند.
شهریاری در همین خصوص ادامه داد: غرب و استعمار همواره به فکر خودشان هستند و دیگر کشورها برایشان اهمیتی ندارد، چرا که ما شاهد هستیم به زنان مسلمان در فرانسه اجازه رعایت حجاب را نمیدهند و محجبهها را اخراج میکنند، بنابراین آنها با اسلام مخالف و به دنبال کسب منافع و ثروت بیشتر خود هستند.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با بیان اینکه ما بیش از ۱ میلیارد مسلمان در جهان داریم که اگر با یکدیگر متحد باشند استکبار نمیتواند سیاستهای خود را به جهان اسلام تحمیل کند، گفت: بنابراین اگر اتحاد وجود نداشته باشد شبه قاره هند به سه بخش تقسیم میگردد.
شهریاری خاطرنشان کرد: امروز استکبار به دنبال این است که سعی کند مشکلات مسلمانان را به سمت اختلافات قومی پیش ببرد و تکفیر را در جهان اسلام گسترش دهد. زمانی که طرف مقابل کافر شد و دست به کشتن برادر خود زد آنان هم به مقابله با او بر میخزند و در این مسیر به دنبال اسلحه میگردند بنابراین ما درمییابیم که مسئله امروز استکبار جهانی شیعه و سنی نیست آنها در نظر دارند که کل جهان اسلام را نابود کنند و بین آنها تفرقه بیاندازند.
وی افزود: اگر تفرقه در جامعه اسلامی حاکم شود، کشورهای مسلمان به جان یکدیگر میافتند و جنگ آغاز میشود. در همین زمان یک کشور مدعی ایجاد صلح به میدان میآید و آن کشوری نیست جز آمریکای جنایتکار. این نقشه طولانی مدت استکبار جهانی است که سالها است در پی اجرای آن است.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب تاکید کرد: شما در شبه قاره و ماهم در ایران همواره درگیر خنثیسازی دسیسههای دشمنان هستیم. در زمانهای گذشته سمرقند و بخارا جزئی از ایران بودند اما از کشور ما جدا شدهاند. این یک داستان تاریخی نیست ما میبینیم که در سوریه هم چنین اتفاقی افتاده است و دشمنان در نظر دارند که در منطقه، اسرائیل دوم را تشکیل دهند که همه توجهات به سمت آن جلب شود و کسی کاری به اسرائیل اول نداشته باشد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر بخشهایی از سوریه در اختیار خودشان نیست و این همان نقشه سیصد ساله دشمن است، اظهار کرد:آنان در عراق و ایران هم در نظر دارند که چنین نقشهای را پیاده سازی کنند درحالی که بیش از ۵۰۰ سال است که شیعه و سنی در کشورما در کنار یکدیگر زندگی میکنند.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی تصریح کرد: امروز جهان اسلام بیش از هر زمان دیگری نیازمند مربیان و علمایی است که مسلمانانی را تربیت کنند تا از دنیا دل بکنند.
وی با اشاره به اینکه اولین درسی که مشایخ و علمای طریقت به رهروان خود میآموزند این است که زاهد باشند و از دنیا دل بکنند، گفت: عدم دل بستگی به دنیا باعث میشود که در راه مبارزه با دشمنان پیروز شویم و مقابل آنان با قدرت ایستادگی کنیم.
حجتالاسلام والمسلمین شهریاری با تاکید بر اینکه همه ما میدانیم که برنامه آمریکاییها ایجاد تفرقه میان امت اسلامی است، تصریح کرد: اگر در جوامع اسلامی مسلمانی به جان مسلمان دیگر افتاد و هرگاه ترور، تکفیر، جنگ و نزاع در جوامع اسلامی گسترش یافت، باید بدانیم که کار استکبار جهانی به خصوص آمریکای جنایتکار است.
وی با اشاره به کتاب صحیح بخاری تصریح کرد: حدیث پیامبر(ص) در این کتاب آمده است که ایشان میفرمایند مسلمانان برادر یکدیگر هستند و مال و جان مسلمان با مسلمان دیگر حرمت دارد.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی اظهار کرد: امروز جمهوری اسلامی ایران در مقابل آمریکا قد علم کرده است و اولین شعار ما این است که مسلمانان با یکدیگر متحد شوند و زیر خیمه پیامبر(ص) و معیت با ایشان قرار گیرند. کسانی که زیر خیمه پیامبر(ص) هستند دو ویژگی دارند: ۱-أَشِدَّاء عَلَی الْکُفَّارِ ۲- رُحَمَاء بَیْنَهُمْ. شنیدن چنین فرمایشاتی آسان است اما عمل کردن به آن سخت است.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی تصریح کرد: ما نباید آمریکا را دست کم بگیریم چرا که دشمنی قوی و مصداق فرعون است و باید در مقابل آن کرنش نکنیم و با قدرت هرچه تمامتر به مقابله با آن بپردازیم. در واقع اگر ما به سمت خدا برویم، خدا دست ما را خواهد گرفت و کمکمان میکند. اخیرا پروژهای افشا شده است که دشمن چه هزینههای گزافی را به کار برده است تا تفکرات سعودی در جهان ترویج یابد و "رُحَمَاء بَیْنَهُمْ" نقض شود .
حجتالاسلام شهریاری ادامه داد: زمانی که دشمن متوجه میشود ما به نقشه شوم آنان پی بردیم، داستان تفرقه میان شیعه و سنی را ترویج میدهد به این صورت که به اهل سنت جوری القا میکند که اگر شیعیان بر جهان اسلام مسلط شوند سایر مذاهب را از بین خواهند برد و به شیعیان میگویند که داعش از اهل سنت به وجود آمده است.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با بیان اینکه امروز دشمن به دنبال ترویج شیعه هراسی و ایران هراسی است، گفت: همه اینها به دلیل مقابله جمهوری اسلامی ایران با آمریکا است. تاریخ نشان میدهد که ما همواره در کنار اهل سنت بودهایم. همانطور که بزرگترین مسجد زاهدان به اسم مسجد مکی متعلق به اهل سنت است.
حجتالاسلام شهریاری با تاکید بر این نکته که امروز برخی باید از بازی در زمین دشمن پرهیز کنند، گفت: ما باید در مقابل دشمن با یکدیگر متحد شویم و امت واحده را تشکیل دهیم تا دشمن نتواند بر ما غلبه کند.
وی در پایان گفت: دشمن از تشکیل امت واحده هراس دارد و همین مسئله باعث قدرت مسلمانان میشود.
لطفالله رحمان مجری رادیو و تلویزیون بنگلادش در ادامه این دیدار اظهار کرد: سفر به کشور شما برای ما بسیار آموزنده بود و ما از این سفر استفادههای بسیاری بردیم و نگاه خاصی که از ایران برای ما القاء شده بود تغییر کرد و همه آن حرفهایی که غربیها در خصوص کشور ایران گفتهاند دروغی بیش نبوده و ما پس از برگشت به بنگلادش راجع به سفرمان به جمهوری اسلامی ایران میان اقشار جامعه مان روشنگری خواهیم کرد.
وی افزود: اگر علما و اندیشمندانی که در جمهوری اسلامی ایران و بنگلادش با یکدیگر ارتباط گیرند ما شاهد وحدت و اتحاد هرچه بیشتر میان این دوکشور برادر میشویم و امیدواریم از جمهوری اسلامی ایران علما و اندیشمندانی به کشور بنگلادش سفر کنند و این روشنگری در مورد ایران برای مردم ما کشورمان تبیین کنند تا باعث برطرف شدن اختلافات شود.
مولانا عبدالاخر مدیر جامعه دینی ماتیجی داکا نیز در این دیدار ضمن قدردانی از مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی و با سرودن اشعاری از سعدی اظهار کرد: بعد از سفر به جمهوری اسلامی ایران احساس غربت نداشتیم و همانند این بود که ما در کشور خودمان حضور داریم و به خانواده خود ملحق شدهایم. امیدواریم که جمهوری اسلامی ایران ارتباط خود را با علمای بنگلادشی تقویت کند تا بتوانیم هرچه بیشتر در کنار شما برای سربلندی اسلام قدم برداریم.
مفتی اظهار الحق، مدیر مدرسه اسلامیه داکا نیز اظهار کرد: زمانیکه انقلاب اسلامی ایران پیروز شد ما در کشورمان همانند دیگر کشورهای اسلامی بسیار از این پیروزی خرسند شدیم. در آن زمان جوانان ما به این انقلاب شکوهمند علاقه مند شدند و کتابهایی را در این زمینه به چاپ رسانیدند.
وی افزود: در سال ۹۰ میلادی و در طرحی که کشورهای غربی و عربستان برای بنگلادش برنامهریزی کردند این بود که جوانان ما را بورسیه کردند و به آنان تعلیمات سلفی و وهابی را آموزش دادند تا زمانیکه که به کشورمان بازگشتند آن را در میان اقشار مختلف جامعه ترویج دهند. در گذشته مذهب تصوف در بنگلادش بیشتر رایج بود اما امروز با وجود این دانشجویان این مذهب کمرنگتر شده است و این مسئله را برای مردم جا میاندازند که اگر شیعیان به قدرت برسند اسلام از بین خواهد رفت.
وی ادامه داد: به نظر من جمهوری اسلامی باید همانطور که عربستان دانشجویان ما را بورسیه میکنند، بتواند دانشجویان بنگلادشی را جذب خود کنند تا ارتباطاتمان گسترش یابد و جوانان کشور ما به مذهب خودشان بازگردند و وحدت مورد نظر در جوامع اسلامی تحقق یابد.
مولانا احمد میمون نویسنده نیزدر ادامه این دیدار اظهار کرد: کشور ما با زبان فارسی عجین شده است. اگر به گذشته و به اسناد تاریخی ما رجوع کنید متوجه میشوید که همه آنان به زبان فارسی بوده است. ما در بنگلادش دو نظام تحصیلی داریم: یکی سنتی و دیگری غیرسنتی که در نظام سنتی که من یکی از مدرسین آن هستم زبان فارسی تدریس میشود. بنابراین اگر ارتباطاتمان با کشور شما گسترش یابد ما میتوانیم همانند گذشته به زبان فارسی روی بیاوریم.
وی اظهار کرد: سفر به کشور شما همه سوءظنهای ما را در مورد ایران از بین برد و ما این دستاورد را برای اقشار مختلف در کشورمان بازگو خواهیم کرد.
مولوی محمد شیخ اسماعیل نیا رئیس انجمن مدارس دینی بنگلادش نیز گفت: ۶۳۷ سال است که زبان فارسی در کشور بنگلادش قدمت دارد و هنوز هم افرادی در جامعه ما هستند که به این زبان مینویسند و یا صحبت میکنند. امروز تذکر اولیاء عطار، جلال الدین رومی و... در خانههای ما وجود دارد و مردمان کشورمان علاقه وافری به فرهنگ و زبان فارسی دارند.
گفتنی است در این دیدار دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی به سوالات و درخواستهای میهمانان پاسخ گفت.
انتهای پیام