به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، مهم ترین مسائل در دستور کار این اجلاس بحرانهای انرژی و مواد غذایی، تورم بالای جهانی، سرمایهگذاری در تکنولوژیهای در حال ظهور و همچنین خطرات ژئوپولیتیکی کنونی برای اقتصاد جهان خواهد بود.
مقامات عالی رتبه از سراسر جهان از جمله اولاف شولتس صدراعظم آلمان، یون سوک یول، رئیس جمهور کره جنوبی، گوستاوو پترو، رئیس جمهور کلمبیا و دیگر مقامات در این رویداد شرکت دارند.
این در حالی است که روسها برای دومین سال متوالی در این اجلاس شرکت نمیکنند چرا که سازماندهندگان این رویداد در واکنش به حمله روسیه به اوکراین از نمایندگان این کشور برای حضور در مجمع اقتصاد جهانی دعوت نکردهاند.
همزمان با گردهمایی نخبگان جهان در دهکده کوچک داووس در سوئیس برای شرکت در مجمع اقتصاد جهانی، سوالاتی مطرح میشود که آیا آنها میتوانند راه حلهای موثری برای شکستهای جهانی از جمله نابرابری، فقر، بحرانهای مواد غذایی و انرژی، و تغییر اقلیم پیدا کنند یا خیر.
موضوع نشست امسال "همکاری در جهان چند پاره" نام دارد؛ عنوانی که خبر از چالش پیش روی جهانی میدهد که امروز بیش از همیشه متحد نبودنش آشکار است.
در این نشست بیش از 2700 رهبر از 130 کشور جهان از جمله 50 رئیس کشور و دولت شرکت دارند.
مجمع اقتصاد جهانی امسال همچنین شاهد بالاترین مشارکت تجاری خواهد بود، به طوری که بیش از 1500 رهبر از 700 سازمان برای حضور در این نشست ثبت نام کردهاند.
رهبران اتحادیه اروپا، ناتو، فنلاند، یونان، اسپانیا، فیلیپین، آفریقای جنوبی و کره جنوبی در این رویداد شرکت خواهند داشت.
ثروتمندان جهان در حالی به داووس میآیند که سال ۲۰۲۲ برای بسیاری از آنها سالی تلخ بود که در آن سهام بسیاری شرکتها (و بیشتر شاخصهای بورس) سقوط کرد. حالا افزایش نرخ بهره در بسیاری کشورها باعث شده نگرانی درباره رکود اقتصادی بیشتر شود. جنگ روسیه و اوکراین نیز باوجود گذشت حدود یک سال همچنان ادامه دارد و نگرانیها درمورد عواقب غیرقابل پیشبینی آن نیز همچنان در کانون توجه است.
کنشگران هم مطابق معمول بخشی از ماجرا بهشمار میروند. شماری از کنشگران اقلیمی به داووس رفتهاند تا به نقش شرکتهای بزرگ نفت در این نشست اعتراض کنند و خواهان اقدام برای مقابله با بحران اقلیمی شوند. شرکتهای مهم انرژی مانند بیپی، شورون و آرامکو سعودی از جمله شرکتکنندگان نشست امسالاند. سازماندهنده اصلی این اعتراضات نیکولاس سیگریست، چهره ۲۶ ساله سازمان "سوسیالیستهای جوان" سوئیس است که سازمان جوانان حزب سوسیال دموکرات این کشور محسوب میشود. سیگریست به رسانهها گفت: «ما خواهان عمل مشخص و واقعی در زمینه اقلیمی میخواهیم.»
"جهانی شدن به کجا میرود؟" بزرگ ترین سوالی است که اجلاس داووس بر آن تمرکز دارد تا پاسخی برایش پیدا کند چرا که کووید 19 و جنگ کنونی روسیه-اوکراین برخی از گروهها و نهادها را متقاعد کرده که دوران کنونی جهان شدن رو به پایان است.
اکنون با وجود جنگ روسیه-اوکراین اوضاع از قبل بدتر شده و این درگیری تاثیر منفی بر زنجیره تامین جهانی داشته و موانعی در مسیر صادرات مواد غذایی به وجود آورده و باعث بحرانهای سوخت و انرژی و همچنین کمبود مواد غذایی در سراسر جهان شده است.
انتهای پیام