سجاد احمدی در گفت و گو با ایسنا، از ورود کشاورزان غیربومی به استان به عنوان یک معضل پیش روی بخش کشاورزی استان یاد کرد و گفت: کشاورزان مهاجر هیچ درآمدزایی برای استان ندارند و حتی نیروی کار مورد نیاز خود را هم از خارج از استان می آورند، لذا این کشاورزان درآمدهای بخش کشاورزی استان را به خارج از استان میبرند.
وی با اشاره به دلایل اجاره دادن اراضی کشاورزی از سوی کشاورزان بومی به کشاورزان مهاجر، تصریح کرد: کشاورزان مهاجر با پرداخت اجاره بهای بالا که از درآمدهای یکساله کشاورزان بومی خیلی بیشتر است، اراضی کشاورزی کشاورزان کرمانشاهی را زیر کشت محصول برده و جالب اینکه کشاورزان بومی خودشان هم در طول سال زراعی پا به پای این کشاورزان غیربومی سرمزارع خودشان حاضر شده و با آنها خوش و بش میکنند و روزگار میگذرانند.
رئیس مجمع توسعه کشاورزی مردم استان کرمانشاه ادامه داد: کشاورزان مهاجر علاوه بر هزینههای کاشت، داشت، برداشت، هزینه های کارگری و حمل و نقل و... اجاره بهای سنگینی را به صاحبان اراضی پرداخت میکنند که این اجاره بها خیلی بیشتر از درآمدی است که کشاورز بومی در صورت کشت اراضی توسط خودشان با آن همه زحمت و خون دل خوردن عایدشان میشود.
وی با بیان اینکه کشاورزان مهاجر با تولید بالای محصول از قِبَل اجاره اراضی سود زیادی برای خود کسب میکنند، گفت: این سود قاعدتا آنقدر زیاد هست که کشاورزان مهاجر را برای اجاره دوباره اراضی کشاورزی راهی این استان میکند.
احمدی با بیان اینکه کشاورزان مهاجر عموما در پی اجاره کردن اراضی با مساحت زیاد هستند، افزود: در سال زراعی جاری مبلغ اجاره بهای پرداخت شده از سوی کشاورزان مهاجر به کشاورزان بومی در اراضی بالای ۲۰ هکتار تا هکتاری ۱۴۰ میلیون تومان در سال هم رسیده است.
وی در ادامه با بیان اینکه باید جلوی فعالیت کشاورزان مهاجر گرفته شود، عنوان کرد: معتقدم تنها راهکار مقابله با کشاورزان مهاجر این است که با کار ترویجی توانمندی کشاورزان بومی را بالا برده و آنها را نسبت به اجاره دادن اراضی خود به کشاورزان غیربومی بی میل کنیم.
وی تاکید کرد: تنها در صورت توانمندی کشاورزان بومی و رسیدن به درآمد بیشتر از اجاره زمین، میتوانیم کشاورزان مهاجر را از استان بیرون کنیم.
احمدی با بیان اینکه جهاد کشاورزی نباید به کشاورزان مهاجر اجازه حضور در استان را بدهد، تاکید کرد: مدیران جهاد کشاورزی دیگر استانها اجازه کشت خارج از الگو را به کشاورزان مهاجر که عمدتا محصولات آب بر کشت میکنند، را نمیدهند.
وی یادآور شد: جهاد کشاورزی با اختصاص سم و کود و آب به این کشاورزان، عملا از آنها حمایت کرده و در مقابل این کشاورزان سرمایههای آب و خاک استان را نابود میکنند.
انتهای پیام