به همت حوزه هنری استان انجام شد؛

برگزاری نخستین رویداد بداهه نویسی «مشق مادر» در خراسان شمالی

رویداد ملی بداهه نویسی «مشق مادر» همزمان با سایر استان‌ها به مناسبت ولادت حضرت فاطمه (س) در خراسان شمالی برگزار شد.

به گزارش ایسنا، اکرم صدیقی رئیس حوزه هنری خراسان شمالی در این رویداد با اشاره به اینکه بداهه نویسی «مشق مادر» برای اولین‌بار در استان برگزار شده است، اظهار کرد: این رویداد ویژه بانوان خوش‌نویس برگزار شده که بانوان خوش نویس از شهرستان‌های ‌مانه و سملقان، شیروان، اسفراین و راز در این رویداد شرکت کرده‌اند.

وی ادامه داد: آثار تولیدی پس از جمع‌آوری توسط حوزه‌ هنری، مهر و موم شده و بلافاصله برای داوری به دبیرخانه جشنواره که حوزه هنری استان قزوین است، ارسال می شود.

 صدیقی یادآور شد: در مراسم اختتامیه مشق مادر، ۱۵ هنرمند برتر از جوایز ۵۰ میلیون ریالی و ۱۰۰ هنرمند منتخب نیز از جوایز نقدی 5 میلیون ریالی برخوردار می شوند و هیچگونه محدودیت سنی نیز برای شرکت کنندگان در این رویداد ملی وجود نداشته است.

رئیس حوزه هنری خراسان شمالی با تأکید براینکه خوش‌نویسانی که در این رویداد شرکت کردند دارای سطح ممتاز هستند، اضافه کرد: از ۳۰ بانوی خوش‌نویس استان در این رویداد دعوت به عمل آمد که بیش از ۲۰ نفر در این رویداد حاضر شدند.

هنر، بهترین ابزار برای ماندگاری مفاهیم و معانی انقلاب است

نماینده ولی فقیه در خراسان شمالی در حاشیه بازدید از رویداد ملی بداهه نویسی «مشق مادر» در استان گفت: هنر یکی از ابزار ماندگار برای انتقال مفاهیم و معانی انقلاب اسلامی است.

حجت‌الاسلام رضا نوری، با اشاره به اینکه انقلاب جمهوری اسلامی ایران غنی از مفاهیم و معانی است، اظهار کرد: این مفاهیم و معانی در حوزه‌های مختلف همچون مقام زن و مقام مادر، اسوه‌های بزرگی مانند حضرت فاطمه زهرا (س) و حضرت زینب (س) و... وجود دارد که این مفاهیم برای انتقال گاهی به صورت شفاهی منتقل می‌شود و گاهی نیز این انتقال به زبان هنر است که بسیار ماندگار و تأثیر گذار است.

وی با بیان اینکه زبان هنر، هم لذت دیداری و هم شنیداری دارد: افزود: دلیل اینکه قرآن نیز ماندگار شده، این است که در حوزه هنر است و فصاحت و بلاغتی دارد که تاکنون مثل و مانندی نداشته است.

امام جمعه بجنورد با تأکید براینکه یکی دیگر از راه‌های انتقال مفاهیم خط و نگارش است، بیان کرد: مساجد، حسینیه‌ها و مراکز مهم دینی بسیاری با همین خط و نگارش انتقال پیدا کرده به مخاطبان ایجاد می‌شود.

نماینده ولی فقیه در خراسان شمالی تصریح کرد: رویدادهایی مانند رویداد مشق مادر باید بیشتر برگزار شود؛ هم تشویقی برای هنرمندان باشد و هم مسیر هنر فراموش نشود. استان ما نیز به بحث خط و خطاطی نیازمند است که امیدواریم در مباحث هنری به ویژه در خط و خطاطی به خارج از استان نیاز نداشته باشیم.

خلیل رستمی، رئیس انجمن خوش‌نویسان خراسان شمالی نیز، با اشاره به اینکه این رویداد در رشته‌های نستعلیق و شکسته‌نستعلیق شامل کتابت اسامی و القاب حضرت فاطمه زهرا (س) و همچنین آیات و اشعار با موضوع مقام زن و مادر برگزار شد، افزود: همزمان با سایر استان‌ها اشعار، آیات و... در اختیار شرکت کنندگان قرار گرفت.

رئیس انجمن خوش‌نویسان خراسان شمالی تأکید کرد: حضور بانوان از شهرستان‌های مختلف استان، نشان از استقبال مناسب بانوان از این رویداد دارد و امیدواریم رویدادهای بیشتری در این حوزه برگزار شود.

رستمی در پایان تصریح کرد: در دوران کرونا چنین رویدادهایی برگزار نشده است و همین موضوع موجب استقبال بانوان خوش‌نویس استان شد. برگزیده شدن برای شرکت کنندگان اهمیت زیادی نداشته و هدف اصلی برای آن‌ها استفاده از تجربیات یکدیگر بوده است.

انتهای پیام 

  • شنبه/ ۲۴ دی ۱۴۰۱ / ۱۷:۰۷
  • دسته‌بندی: خراسان شمالی
  • کد خبر: 1401102416433
  • خبرنگار : 50346