به گزارش ایسنا، دولت روسیه سال میلادی گذشته با کسری بودجه حدود ۳.۳ تریلیون روبل معادل ۴۸.۷ میلیارد دلار که برابر با ۲.۳ درصد تولید ناخالص داخلی است، روبهرو شد.
میانگین قیمت نفت اورال روسیه در ژانویه، به ۳۲۳۳ روبل در هر بشکه سقوط کرد که ۳۲.۵ درصد کمتر از ۴۷۸۸ روبل در هر بشکه ( ۷۰.۱ دلار در هر بشکه) قیمتی بود که در بودجه سال ۲۰۲۳ روسیه پیش بینی شده بود.
قیمت نفت به روبل، برای پروژه و تعیین مالیات استخراج مواد معدنی و تعرفه صادرات نفت روسیه، مهم محسوب می شود.
ارزش روبل پس از کاهشی که در دسامبر داشت، ماه میلادی جاری بهبود پیدا کرد و اوایل هفته گذشته که بانک مرکزی روسیه اعلام کرد فروش ارز خارجی در بازارهای فارکس را آغاز خواهد کرد، تقویت شد.
یک مقام آمریکایی چهارشنبه گذشته به رویترز گفت: درآمدهای نفتی روسیه به دلیل سقف قیمتی که کشورهای غربی برای صادرات نفت این کشور به اجرا گذاشته اند، کاهش پیدا کرده است. در آستانه فعال شدن مکانیزم سقف قیمت برای فرآورده های نفتی روسیه، اروپا در موقعیت خوبی برای اعمال هرگونه فشار قیمت قرار دارد.
کشورهای گروه هفت، استرالیا و اتحادیه اروپا با تعیین سقف قیمت برای فرآورده های نفتی روسیه مانند بنزین و دیزل از پنجم فوریه، تحریمها علیه مسکو بر سر جنگ در اوکراین را گسترش خواهند داد. این گروه از پنجم دسامبر، سقف قیمت ۶۰ دلار در هر بشکه را برای فروش نفت روسیه که از طریق دریا حمل می شود، به اجرا گذاشته است.
این مقام وزارت خزانه داری آمریکایی اظهار کرد: روسیه روزانه به دلیل مکانیزم سقف قیمت، پول زیادی از دست می دهد اما برآوردی از میزان کاهش درآمد نفتی روز روسیه ارائه نکرد.
بر اساس گزارش رویترز، مکانیزم سقف قیمت غربی، هزینه های بعضی از محموله های نفت روسیه را افزایش داده است زیرا کشورهایی که نفت روسیه را به قیمت بالاتر از سقف تعیین شده، خریداری می کنند، مجبورند از ناوگان از کشتیهای غیرغربی و پوشش بیمه ای که اعتبار کمتری دارد، استفاده کنند.
انتهای پیام