رئیس هیات مدیره سازمان نظام پرستاری مشهد خبر داد

کمبود حدود ۸۰۰۰ پرستار در دانشگاه علوم پزشکی مشهد

رئیس هیات مدیره سازمان نظام پرستاری مشهد گفت: در کشور حدود ۱۰۰ هزار نفر کمبود پرستار داریم که در دانشگاه علوم پزشکی مشهد بین ۷ تا ۸ هزار نفر است. منافع اصلاح ساختار نیروی انسانی به نفع مردم است.

محسن گچ‌پزان در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص کمبود پرستار اظهار کرد: در زمینه تعداد پرستار استانداردی وجود دارد که به نسبت موقعیت جغرافیایی، وضعیت کشور و وضعیت اقتصادی کشورها در دنیا متفاوت بوده و بین ۱.۸ تا ۴ متغیر است. این نرم ایده‌آل بوده اما رقم مورد تایید وزارت بهداشت در کشور ما ۱.۸ است که ما هم این عدد را قبول داریم.
 

وی افزود: در حال حاضر این نرم در کشور ما زیر یک است و با توجه به استانداردی که وزارت بهداشت تعیین کرده ما در کشور ۵۰ درصد کمبود نیرو داریم.
در دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز این نرم تقریبا بین .۰۹ تا یک است که کمبود نیرو در اینجا نیز حدود ۵۰ درصد می‌شود.
 

گچ‌پزان ادامه داد:در کشور حدود ۱۰۰ هزار نفر کمبود پرستار داریم که در دانشگاه علوم پزشکی مشهد بین ۷ تا ۸ هزار نفر است. منافع اصلاح ساختار نیروی انسانی به نفع مردم است. اگر یک پرستار باید از ۴ بیمار مراقبت کند، در حال حاضر باید مراقب ۸ بیمار باشد که نتیجه آن افت کیفیت است.
 

رئیس هیات مدیره سازمان نظام پرستاری مشهد گفت: زمانی که ما کمبود نیرو داریم، این کمبود را با اضافه کار جبران می‌کنیم. نمی‌توان به راحتی از کمبود نیرو عبور کرد، باید نیرو جایگزین کنیم. در حال حاضر پرستاران اضافه کار دارند که برخی موافق این اضافه کاری هستند، زیرا حقوق پایین است. در قانون ارتقاء بهره‌وری پرستاران باید ۸۰ ساعت اضافه کار داشته باشند و نباید از این رقم بیشتر باشد اما در حال حاضر ساعت اضافه کار پرستاران بیشتر است.
 

وی اضافه کرد: هدف قانون ارتقاء بهره‌وری این بود که پرستار با یک شیفت کاری ۱۲ ساعته تامین باشد و بعد از آن حتما یک روز استراحت کند تا بتواند تازه نفس به سر کار بازگردد اما متاسفانه به دلیل وضعیت معیشت، اگر پرستاران در بیمارستان خود هم شیفت نباشند، در بیمارستان خصوصی نیز کار می‌کنند که این موضوع با ارتقاء بهره‌وری منافات دارد.
 

گچ‌پزان با اشاره به وضعیت پرستاران طرحی تعدیل شده پس از فروکش کردن کرونا تصریح کرد: ما به شدت پیگیر این موضوع هستیم. رئیس کل سازمان پرستاری و معاون پرستاری وزارت بهداشت نیز این ظلم به پرستاران را پذیرفتند که باید به کار خود بازگردند. کرونا تمام نشده، هنوز ما را تهدید می‌کند و ممکن است به شکل فاجعه‌بار مانند قبل وارد پیک هشتم شویم. طبیعی است که باز هم دستمان جلوی پرستاران طرحی دراز خواهد شد. این امتیاز برای پرستاران طرحی در نظر گرفته شده و قول دادند تا در اولین استخدام در اولویت باشند که البته زمان این کار مشخص نیست اما انجام خواهد شد.

انتهای پیام 

  • شنبه/ ۲۴ دی ۱۴۰۱ / ۱۲:۵۴
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1401102416169
  • خبرنگار : 50107