امین خاکباز در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: یکی از سیاستهای جهاد دانشگاهی این است که به سمت طرحهای کاربردی پیش برود و از فضای تئوریک دور شود. تجاریسازی یکیاز خلأهایی است که در کشور وجود دارد و در همین راستا جهاد دانشگاهی در تلاش است تا با پیشروی در تجاریسازی فناوری گام مثمرثمری در زمینه توسعه اقتصاد دانشبنیان بردارد.
وی با بیان اینکه برگزاری نمایشگاه دانشبنیان سازی تولید در راستای تحقق اهداف ستفا در قزوین صورت گرفت، افزود: در این نمایشگاه که از ۱۰ استان کشور واحدهای فناور شرکت کردند، توانستیم نقشی در گسترش بازار تولیدات دانشبنیان در کشور داشته باشیم.
این مسئول ادامه داد: سازمان تجاریسازی فناوری و اقتصاد دانشبنیان (ستفا) یکی از بخش پیشران جهاد دانشگاهی بوده که امسال با توجه به شعار سال بیشتر مورد توجه قرار گرفته است و این امر در جهاد دانشگاهی قزوین در اولویت قرار دارد.
وی گفت: تولید رقابتپذیر محصولات که امروز در کشور به تولید دانشبنیان شناخته میشود، امری مهم در حل مشکلات کشور است، چراکه راهحل مشکلات اقتصادی کشور در گرو تولید باکیفیت، بهروز و بهرهور و در یک کلام تولید دانشبنیان است. البته که این موضوع مهم را نیز باید در نظر داشت که تولید دانش بنیان، صرفاً تولید تکنولوژی و محصول فناورانه نیست بلکه انتشار محصولات فناورانه از یک سو و جذب آن در واحدهای تولیدی از سوی دیگر بحث بسیار حائز اهمیت و پررنگی است.
خاکباز اظهار کرد: بخشی از تمرکز جهاد دانشگاهی در ستفا، اتصال شرکتهای حاضر در نمایشگاه دانشبنیان سازی تولید به استان است و بخش دیگری از تمرکز جهاد دانشگاهی قزوین ارتباط دادن ظرفیتهای دانشی جهاد دانشگاهی در سطح کشور به نیازهای استان است.
وی با بیان اینکه، خدمات تجاریسازی فناوری به نسبت فناوریهای تولید شده در سطح کشور بسیار ناچیز است، تصریح کرد: امیدواریم تلاشهای جهاد دانشگاهی منجر به شکلگیری الگوی موفقی در زمینه تجاریسازی فناوری و توسعه اقتصاد دانشبنیان شود و تحولی در این حوزه ایجاد شود.
این مسئول در پایان گفت: رویکرد جهاددانشگاهی استانهای دیگر نسبت به ستفا، فعالیت در قالب مراکز نوآوری و مرکز رشد است اما فعالیت جهاد دانشگاهی قزوین کمی فراتر رفته و تقریباً میتوان گفت جهاد دانشگاهی قزوین در کشور، پیشرو در عرصه تجاریسازی فناوری است.
انتهای پیام