آشنایی با انواع مختلف سیم خاردار و کاربرد آنها

سیم خاردار یکی از محصولات مفتولی است که از فولاد نرم ساخته می‌شود. این سیم می‌تواند برای مهارکردن، بخش‌بندی و کاربردهای نظامی استفاده شود. باید به این نکته اشاره کنیم که سیم خاردار به دلیل ویژگی‌های ظاهری خود دارای روش خاصی برای نصب است. در نتیجه، اگر می‌خواهید برای یک محیط یا سازه از این نوع محصول استفاده کنید، توصیه می‌کنیم با یک فرد ماهر در این زمینه مشورت کنید.

به گزارش ایسنا به نقل از آرامیس، سیم خاردار دارای انواع مختلفی از جمله حلقوی، اسرائیلی و خطی است که هرکدام ویژگی‌های خاص خود را دارند و برای موارد مختلفی استفاده می‌شوند. برای آشنایی با انواع و کاربردهای سیم خاردار، این مطلب را مطالعه کنید.

سیم خاردار چگونه محصولی است؟

سیم خاردار یکی از محصولاتی است که برای ساخت آن از مفتول استفاده می‌شود. این محصول در کنار تیر حصار یا پایه فنس قرار می‌گیرد و می‌تواند ایمنی یک محیط را تضمین کند. البته این تنها کاربردهای سیم خاردار نیستند و از آن می‌توان برای فعالیت‌های خاص دیگر نیز استفاده کرد.

اگر بخواهیم به زبان ساده‌تر مفهوم سیم خاردار را بیان کنیم، باید بگوییم که سیم خاردار یا Barbed Wire نوعی محصول است که یک عضو تیز و برنده به صورت بافته شده در بخش‌های مشخصی از آن قرار دارد. این سیم می‌تواند به صورت خطی یا حلقوی روی متراژ مشخصی قرار بگیرد.

آیا درباره تاریخچه سیم خاردار اطلاعات دارید؟

اولین بار سیم خاردار در سال ۱۸۶۷ و در ایالات متحده اختراع شد. فردی که این سیم را اختراع کرد، لوسین بی اسمیت (Lucien B. Smith) نام داشت. او سیم خاردار را با این هدف تولید کرد که دیگر مجبور نباشد برای حصارکشی هزینه زیادی را پرداخت کند. بعد از چند سال، این نوع سیم‌ها به کشورهای اروپایی و سپس خاورمیانه معرفی شدند.

چند نوع سیم خاردار در بازار وجود دارند؟

در حال حاضر سیم خاردارهای مختلفی وجود دارند که با توجه به شرایط و نیاز خود می‌توانید یکی از آنها را انتخاب کنید. به طور کلی، تابه‌حال بیش از ۸۰۰ نوع سیم خاردار شناسایی شده است. اما در ایران تنها ۳ الی ۴ نوع سیم خاردار وجود دارد. به طور کلی، سیم خاردارها را به دو نوع خطی و حلقوی تقسیم کرد.

سیم خاردارهای خطی

سیم خاردارهای خطی، همانطور که از نام آن‌ها مشخص است، روی یک خط نصب می‌شوند و ارتفاع و عرض زیادی ندارند. بیشتر مواقع، از این سیم خاردارها برای مواقعی استفاده می‌شود که می‌خواهند فاصله بین دو حصار را بپوشانند. برای این منظور، از یک یا چند رشته سیم خاردار مستقیم استفاده می‌شود.

سیم خاردارهای خطی که در بازار وجود دارند را می‌توان به دو دسته تیغی و سوزنی تقسیم کرد. سیم خاردارهای خطی سوزنی از چهار رشته سیم مفتول ساخته شده‌اند. معمولا هم برای این نوع سیم‌ها از مفتول گالوانیزه استفاده می‌شود. ساخت این نوع مفتول به این شکل است که دو رشته سیم به دور هم تابیده می‌شوند و دو رشته دیگر در بخش‌های مشخصی به دور دو رشته تابیده می‌شوند. در این بخش‌ها چهار خار تیزه و برنده با کمک این دو رشته سیم ایجاد می‌شود و این‌گونه سیم خاردار خطی سوزنی ایجاد می‌شود.

سیم خاردارهای خطی تیغی یا تبری به نوعی مدرن‌تر از سیم‌های سوزنی هستند. خارهایی که در این نوع سیم‌ها استفاده می‌شود، از نوع ورق گالوانیزه است. معمولا این نوع سیم خاردار به شکل یک کلاف به بازار عرضه می‌شود. این سیم خاردارها وزن نسبتا زیادی و بین ۲۰ تا ۲۵ کیلوگرم دارند.

سیم خاردارهای حلقوی

نوع دیگری از سیم خاردار وجود دارد که به آن سیم خاردارهای حلقوی می‌گویند. سیم خاردار حلقوی بسیار معروف است و رشته‌های در هم تابیده آن قطری در حدود ۲.۵ میلی‌متر دارند. این سیم خاردارها بیشتر در اطراف مراکز نظامی و پادگان‌ها استفاده می‌شوند.

برای ساخت سیم خاردارهای حلقوی معمولا از متریال فولاد سخت گالوانیزه و فنر استفاده می‌شود. با وجود این متریال، این سیم خاردارها مقاومت کششی بالایی خواهند داشت. سیم خاردارهای حلقوی مانند نوع خطی، به دو دسته سوزنی و تبری تقسیم می‌شوند.

سیم خاردارهای حلقوی ساده یا سوزنی، از دو رشته سیم مفتول به عنوان رشته اصلی تشکیل شده‌اند. دو رشته مفتول کوتاه نیز در آنها به عنوان خار استفاده شده است. معمولا خارهای این نوع سیم‌ها قطری بین ۲ تا ۲.۵ میلی‌متر دارند. همچنین این سیم‌ها با قطر ۶۰ و ۹۰ سانتی‌متر ساخته می‌شوند و می‌توانید با توجه به نیاز خود آن‌ها را خریداری کنید.

سیم خاردارهای حلقوی تبری نوع جدیدتر سیم خاردارهای حلقوی هستند که درست مانند نمونه‌های خطی، در آن‌ها از ورق گالوانیزه استفاده می‌شود. همچنین روی این نوع سیم‌ها، تیغ به صورت یکپارچه قرار گرفته است و کیفیت بسیار بالایی دارد. به زبان ساده‌تر، کمتر موجودی می‌تواند از این نوع سیم عبور کند. برخی افراد به این نوع سیم خاردار، سیم خاردار اسرائیلی هم می‌گویند.

چگونه باید سیم خاردار را نصب کرد؟

برای نصب سیم خاردار باید قبل از هر کاری جوانب ایمنی را رعایت کنید و انواع لباس‌های ایمنی مورد نیاز از جمله دستکش را بپوشید. در ادامه، باید با بست‌های مخصوص، سیم خاردار را سر جای خود سفت کنید. توجه داشته باشید که برای نصب این سیم نیاز به کمک چند نفر دارید. در غیر این صورت آسیب می‌بینید.

معرفی مرجعی برای خرید سیم خاردار

در حال حاضر، سیم خاردارهای موجود در ایران را می‌توان به دو نوع حلقوی و خطی تقسیم کرد. هرکدام از این سیم خاردارها دارای دو مدل سوزنی و تبری هستند. جهت خرید این محصولات، ما سایت آرامیس را پیشنهاد می‌کنیم. این مجموعه انواع سیم خاردار را با تضمین بالاترین کیفیت و بهترین قیمت ارائه می‌دهد. 

انتهای رپرتاژ آگهی

  • پنجشنبه/ ۱۵ دی ۱۴۰۱ / ۱۰:۰۰
  • دسته‌بندی: خبر بازار
  • کد خبر: 1401101409237
  • خبرنگار : 30188

برچسب‌ها