هم‌رزم و همراه سردار شهید قاسم سلیمانی:

درس‌ تواضع را باید از شهید سلیمانی آموخت

هم‌رزم و مشاور سابق قدس گفت: جوانان را به خوانش وصیت‌نامه سردار شهید سلیمانی توصیه می‌کنم.

سردار حسن رونده شامگاه امروز (۱۳ دی‌ماه) در ویژه برنامه سومین سالگرد شهادت سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی در بین مردم زنجان، با اشاره به عظمت این شخصیت برجسته، وی را یاور مخلص مقام معظم رهبری دانست و اظهار کرد: برای شناخت حاج قاسم سلیمانی همین بس که مقام معظم رهبری در هر مراسمی از این شهید والامقام یاد کردند؛ لذا سفارشی که دارم این است که بیانات مقام معظم رهبری را درباره شهید سلیمانی بخوانند.

وی با اشاره به ۲۳ سال فرصت خدمت و هم‌جواری با سردار سلیمانی، خوانش وصیت‌نامه سردار را بهترین منبع برای شناخت شخصیت برجسته وی دانست و افزود: سردار سلیمانی شخصیتی انقلابی، مخلص و ملی‌گرا داشت.

رونده با اشاره به مجاهدت سردار سلیمانی در هشت سال دفاع‌مقدس و طراحی صد عملیات، ادامه داد: شهید سلیمانی خلاصه تمام شهدا بود؛ این شخصیت برجسته با شهدای بزرگی همچون باکری و همت نشست و برخاست داشت و همواره آرزوی شهادت می‌کرد. در نگاه سردار سلیمانی، شهادت همان زندگی واقعی بود که عاشقانه آرزوی رسیدن به آن را داشت.

وی در رابطه با شهید قاسم سلیمانی، بیان کرد: وقتی که شهید باقری در جبهه، شهید سلیمانی را کشف کرد، تشکیل نیروهای گردان و لشکر برای سپاه را به وی سپرد و شهید سلیمانی را به‌عنوان یکی از کسانی که شایستگی و صلاحیت فرماندهی لشکر را دارد، انتخاب کرد. بعد از آن، تیپ ثارالله تبدیل به لشکر شد و فرمانده آن هم حاج قاسم سلیمانی شد.

همرزم شهید حاج قاسم سلیمانی با اشاره به خاطرات آشنایی و انتصاب وی به عنوان فرماندهی سپاه قدس، اضافه کرد: تواضع و فروتنی یکی از شاخص‌های رفتاری وی بود؛ برخلاف برخی مدیران، این شهید از اینکه مهمانی را منتظر بگذارد و خوب پذیرانی نکند، ناراحت می‌شد.

رونده با اشاره به خاطرات دیدار یک لبنانی با شهید سلیمانی، ابراز کرد: وی بسیار شجاع بود، او با افراد و گروه‌های مختلف نشست و برخاست داشت و علاقمند بود همه جریان‌های مختلف را به هم نزدیک کند.  

مشاور سابق سپاه قدس، بیان کرد: اگر وی به لحاظ جسمی هم خسته بود، هرگز نمی‌شد این خستگی را در چهره وی دید و همواره در تلاش بود.

وی با بیان اینکه سردار شهید سلیمانی معتقد به جذب حداکثری بود و از خود و اعتبار خود و آبرویی که داشت هزینه می‌کرد، تصریح کرد: او تربیت یافته مکتب امامین انقلاب بود و راه او، راه اسلام و امام انقلاب بود و اسلام، انقلاب و ولایت‌فقیه خطوط قرمز وی بود.  

این مسئول افزود: سردار شهید سلیمانی بسیار صبور بود و با همه با احترام برخورد می‌کرد و حلم و صبر او باعث می‌شد گاهی او را متهم کنند که طرفدار یک جریان است یا از یک جریان حمایت می‌کند.

وی با بیان اینکه شهید حاج قاسم سلیمانی با افراد به اصلاح مسئله‌دار نیز تعامل داشت؛ چرا که تفکر مقام معظم رهبری را در این‌باره دنبال‌ می‌کرد، افزود: برخی‌ها که بصیرت نداشتند، فکر می‌کردند وی عضو جناح و حزب خاصی است در حالی که این شخصیت برجسته تنها مطیع امر ولایت بود و به جذب حداکثری افراد با تعامل و رفتار خوب اعتقاد داشت.

رونده با بیان اینکه باید از سردار شهید سلیمانی درس بیاموزیم، در این رابطه بیان کرد: ما همه ایرانی هستیم و  برادریم؛ حتی شهید در زمان فتنه ۸۸ برخی از افرادی که بنا به هر دلیلی گمراه شده بود را، آگاه ساخت و بر همین مسئله نیز تاکید داشت.  

وی با اشاره به اینکه مردم زنجان در جریانات اخیر با حضور  و بصیرت خود پشتیبان نظام بودند، اذعان کرد: سردار شهید سلیمانی بالاتر از یک فرد نظامی، دیپلماتی برجسته بود. وی هم درایت داشت، هم سیاست را خوب می‌شناخت و هم می‌دانست کجا باید چه اقدامی انجام دهد.  

همرزم شهید سردار سلیمانی ادامه داد: مهم‌ترین درسی که سردار شهید سلیمانی به ما داد اخلاص او بود؛ کار برای خدا در عمل بسیار سخت است و برای خدا کار کردن تمرین و توفیق‌ می‌خواهد و سردار در امور همواره تابع امر، ولی بود و براساس تجزیه و تحلیل شخصی عمل نمی‌کرد و در امور نظر، ولی را جویا می‌شد.  

وی در رابطه با اقدامات شهید سلیمانی در بعد از دفاع‌مقدس، بیان کرد: شهید سلیمانی بعد از جنگ به شرق کشور رفت و آنجا ماموریت مقابله با اشرار با او بود. البته شهید سلیمانی همیشه ابا داشت که بگوید اشرار، زیرا بیان می‌کرد که اینها ایرانی‌های هستند که از فرط فقر فرهنگی و گرسنگی و سختی‌ مسائل اقتصادی و معیشت درگیر یک سری کارهایی شدند که نباید می‌شدند و ما باید آنها را کمک کنیم و خیلی تلاش کرد.

سردار رونده ادامه داد: پروژه امنیت‌سازی در شرق یک پروژه بسیار بزرگی بود که جا داشت خیلی روی آن کار شود. شخصیت حاج قاسم همان‌جا در حال شکل‌گیری بود و تجربه نظامی هشت سال دوران دفاع‌مقدس در کنار درگیری با اشرار که تسلیم نمی‌شدند، به کمک آمد.  

وی با اشاره به نقش شهید حاج قاسم سلیمانی در جنگ ۳۳ روزه حزب‌الله، اذعان‌ کرد: بسیاری هنوز نمی‌دانند این شهید بزرگوار چه‌ها کرده است ولی این شخصیت برجسته اقداماتی برای این نظام و انقلاب انجام داده که اگر این اقدامات نبود شاهد اتفاقات دیگری بودیم. مقابله با داعش در عراق و ابتکار و خلاقیت وی در فرماندهی سبب شد ۶۰ هزار نفر سوری مسلمان و سنی سلاح خود را بر زمین بگذارند و این همان صلابت و قدرت اغنای این شهید والامقام بود.

رونده در رابطه با اخلاق شهید سلیمانی در میدان نبرد، بیان کرد: سردار سلیمانی وقتی به جایی حمله می‌کرد به نیروها توضیح می‌داد که اگر کسی دستگیر شد، تیراندازی نکنند. اگر کسی کشته شد آنها را جلوی بچه‌ها نکشید و اذیت نکنید. او خود در منطقه‌ای که اشغال می‌شد حضور پیدا می‌کرد و اگر بچه‌هایی می‌دید، جمع‌شان می‌کرد و دست به سرشان می‌کشید و محبت می‌کرد؛ در واقع اول قلب‌شان را تسلیم می‌کرد. این جامعیت فقط در شخصیت سردار سلیمانی جمع شده بود. 

وی با اشاره به خلاقیت سردار در طراحی عملیات مختلف، برقراری امنیت در سوریه را مرهون این شهید دانست و افزود: پیروزی حزب‌الله هم به برکات تصمیمات و راهنمایی‌ شهید حاج قاسم سلمانی بود که حزب‌الله را تبدیل به قدرت منطقه کرد. برای همین دشمنان‌ می‌دانند اگر کوچک‌ترین تعارض به کشور داشته باشند، محور مقاومت و حزب‌الله سیلی سختی‌به آنان خواهد زد.

وی با بیان اینکه حاج قاسم به معنای واقعی مرد میدان و یک فرمانده جامع‌الشرایط بود، یادآور شد: حاج قاسم سلیمانی برخی از افراد را که به دلیل مسائل اقتصادی و امرار معاش دچار برخی کارها اعم قاچاق شده بودند را اشرار نمی‌خواند و آن‌ها را دعوت به کار می‌کرد، به هر حال وی جایگاه خوبی داشت، لذا موقعیت او در کشور ممتاز بود. با مسئولان سیاسی، نظامی، امنیتی، اقتصادی که صحبت می‌کرد و برای آنها طرح ارائه می‌داد که ما می‌خواهیم آنجا را آرام کنیم و اسلحه‌ها را جمع کنیم؛ به همین دلیل باید یک بیلی، تراکتوری و زمینی به آنها بدهیم تا بتوانند کار و زندگی کنند.

مشاور سابق فرمانده نیروی قدس خاطرنشان کرد: با انجام این کار و با تدبیر و نبوغ فوق‌العاده خودش، توانست اشرار را متقاعد کند که اسلحه‌های‌شان را تحویل دهند و در مقابل امان‌نامه به همراه یک قطعه زمین، چاه آب، تراکتور و امکانات بگیرند و همه اینها را سردار سلیمانی گرفت. اینها درس‌هایی است که باید آموخت.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱۳ دی ۱۴۰۱ / ۲۳:۲۶
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1401101308510
  • خبرنگار : 50534