رئیس اداره امور بهره‌برداری منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران-نوشهر:

زراعت چوب در ۱۲۰ هکتار اراضی غرب مازندران/ نیاز سالانه صنایع چوب کشور ۱۳ میلیون مترمکعب است

رئیس اداره امور بهره‌برداری منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران-نوشهر با اظهار به اینکه هدف‌گذاری زراعت چوب تا پایان سال ۱۴۰۱ در ارضی مستعد غرب مازندران ۱۲۰ هکتار است، نیاز سالانه صنایع چوب کشور را ۱۳ میلیون مترمکعب عنوان کرد که بخشی از آن باید از این طریق تامین شود.

سیدمحمد مطهری در حاشیه بازدید از محل زراعت چوب صنوبر باغ امینی واقع در روستای چلک نوشهر در جمع خبرنگاران، با اشاره به اهداف زراعت چوب با توجه به اینکه مدت زمان برداشت متفاوت است، اظهار کرد: در صورتی که هدف تهیه مواد اولیه کارخانجات صنایع تبدیل اولیه نئوپان، ام‌دی‌اف و کاغذسازی باشد بازده زمانی هفت ساله کفایت می‌کند زیرا درختان کمتر از قطر ۲۰ سانتیمتر هم جوابگوی کار هست.

مطهری افزود: اگر این صنوبرها برای استفاده در صنعتی همانند مبل‌سازی باشد باید ۱۰ تا ۱۵ سال بگذرد تا قطر بیشتری پیدا کند تا به عنوان روکش از آن استفاده شود.

وی با بیان اینکه از سال ۹۸ کار زراعت چوب به صورت داوطلبانه توسط اشخاص شروع شد، تصریح کرد: هرچند تا پیش از سال ۹۸ هم زراعت چوب انجام می‌شد اما از این سال، پروژه زراعت چوب با سرعت بیشتری دنبال شد.

رئیس اداره امور بهره‌برداری منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران-نوشهر، آغاز رسمی زراعت چوب را در شمال کشور بعد از پایان و تعطیلی بهره برداری از جنگل‌های شمال عنوان کرد و گفت: سازمان جنگل‌ها با توجه به نیاز صنایع به چوب‌آلات، زراعت چوب را هدف‌گذاری کرد که بتواند با شدت بیشتری برای تامین مواد کار کند.

مطهری با بیان اینکه در سال ۹۹ در حوزه غرب مازندران نزدیک به ۱۲۰ هکتار با تامین نهال‌ها به‌شکل رایگان زراعت چوب انجام شد، ابراز کرد: در سال ۱۴۰۰ نیز ۱۳۰ هکتار در اراضی و باغات مردم این مهم اجرایی شد و هدف‌گذاری امسال نیز ۱۲۰ هکتار است که تا هفته منابع طبیعی به این عدد می‌رسیم.

وی در خصوص گونه‌های کاشته شده بیان کرد: براساس اقلیم، خاک و سایر آیتم‌ها گونه متفاوت است اما رویکرد در غرب مازندران نهال‌کاری با گونه سریع‌الرشد صنوبر و اکالیپتوس بوده زیرا هم نیاز صنایع را تامین می‌کند و هم در بازده زمانی کوتاه به بالاترین حجم می‌رسد و توصیه ما برای کاشت نهال در شمال کشور بخصوص غرب مازندران گونه صنوبر است.

مطهری با بیان اینکه پیش‌بینی می‌شود در غرب مازندران از اراضی مردم ۳۰ هزار مترمکعب برداشت چوب انجام گیرد از صدور پروانه قطع برای آن خبر داد و یادآور شد: نیاز صنایع چوب کشور چه آن‌ها که فعال هستند و چه آن‌هایی که در آینده فعال خواهند شد، ۱۳ میلیون مترمکعب در سال است که رقم بالایی است.

وی خاطرنشان کرد: پیش از تعطیلی بهره‌برداری از جنگل، کل برداشت چوب، ۹۰۰ هزار مترمکعب بود که یک دهم نیاز را نیز برآورده نمی کرد.

وی با اشاره به نقش مهم رسانه در موفقیت این طرح برای منابع طبیعی و اطلاع‌رسانی به‌موقع و فرهنگ‌سازی در این زمینه گفت: تمام نگاه‌ها معطوف به باغات و اراضی مردم است که این طرح اجرا شود و باید اطلاع رسانی در زمینه مقرون به‌صرفه بودن زراعت چوب برای مردم انجام شود.

رئیس اداره امور بهره‌برداری منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران-نوشهر ادامه داد: طبق آمایشی که در کل کشور انجام شد، نزدیک به ۹۰۰ هزار هکتار زمین مستعد زراعت چوب برآورد شده است که قابلیت زراعت چوب دارد؛ این عدد در غرب مازندران و در اراضی موسوم به «۱۰ هکتاری‌»، چیزی حدود ۶۰۰ هکتار است.

مطهری با تاکید بر اینکه زراعت چوب با توجه به کمبود چوب‌آلات و نیاز کارخانجات مقرون به‌صرفه است، افزود: از ۲۵۰ هکتاری که در غرب مازندران طی ۲ سال اخیر در زمینه زراعت چوب انجام شد، ۷۰ درصد اراضی جنگلی-جلگه‌ای بود که مالکان این اراضی نسبت به زراعت چوب تمایل نشان دادند.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱۳ دی ۱۴۰۱ / ۱۹:۰۳
  • دسته‌بندی: مازندران
  • کد خبر: 1401101308412
  • خبرنگار : 50201