به گزارش ایسنا، مازندران به عنوان قطب کشاورزی و تامین کننده مواد غذایی کشور محسوب میشود از اینرو شهرهای این استان شمالی در بخشهای مختلف بهصورت تخصصی در این صنعت استراتژیک فعالیت دارند.
شهرستان سوادکوه نیز در بخش دامداری جایگاه ویژهای در صنعت کشاورزی مازندران دارد اما اغلب مردم در کنار دامداری به زراعت هم مشغولند.
کارشناس مروج اداره جهاد کشاورزی شهرستان سوادکوه در گفتوگو با ایسنا با اشاره به ظرفیتهای کشاورزی این منطقه، اظهار کرد: کشاورزان شهرستان سوادکوه به خاطر استفاده نکردن از سم و کود شیمیایی محصولات بهتری نسبت به شهرستانی دیگر استان دارند.
منیژه دلاکخیلی، آموزش استفاده نکردن سم و کود شیمیایی به کشاورزان را از ضروریات دانست و گفت: آموزشهای مختلف در روستاهای متعدد به صورت پایلوت انجام شد اما لازم است دهیاران در این بخش همراهی داشته باشند.
وی با بیان اینکه باید از ظرفیتهای مختلف برای آموزش کشاورزان استفاده شود، افزود: استفاده از پیامرسانهای نوین در فضای مجازی به لحاظ پر مخاطب بودن میتواند به کشاورزان کمک کند تا دانش خود را در اختیار علاقمندان قرار دهند.
این کارشناس مروج کشاورزی، به نبودن نیروی کارشناس ترویج در شهرستان سوادکوه اشاره کرد و ادامه داد: آموزشی که به کشاورزان داده میشود باید اصولی و با علم باشد در غیر اینصورت دچار مشکل خواهیم شد.
وی برگزاری جشنواره سیر در شهرستان سوادکوه را برای معرفی این محصول موثر دانست و گفت: محصولات زیادی در شهرستان سوادکوه برجسته و نمونه هستند اما سیر منطقه«اَتو» نسبت به سیر کشت شده همدان و غیره دارای کیفیت برتری است که به لحاظ دارویی پر مشتری هم است.
کشت گلمحمدی در سوادکوه
دلاکخیلی، با بیان اینکه به دلیل آب و هوای منطقه، کشت گل محمدی در شهرستان سوادکوه از مرغوبیت خاصی برخوردار است، تصریح کرد: گل محمدی در مناطق بالادست سوادکوه دارای کیفیت ویژهای است؛ باید با افزایش آگاهی کشاورزان کشت درست این محصول دارویی مورد توجه قرار گیرد.
وی به کشت برنج در شهرستان سوادکوه اشاره کرد و یادآور شد: شالیزارهای سوادکوه به خاطر نداشتن کرم ساقهخوار و آفت از محصولات سالمتری نسبت به سایر شهرهای مازندران برخوردار است.
توجه به کشاورزی مکانیزه
این کارشناس مروج، مکانیزه شدن کشاورزی در سوادکوه را تنها راه پایداری این صنعت استراتژیک در منطقه دانست و گفت: با افزایش سن کشاورزان شاهد فروش اراضی کشاورزی توسط نسلهای بعدی هستیم. برای جلوگیری از تغییر کاربریها پیشنهاد میشود تا کشاورزی مکانیزه مورد توجه نسل جوان روستا قرار گیرد.
دلاکخیلی با اشاره به اینکه دولت با در نظر گرفتن تسهیلات از کشاورزان حمایت میکند اما نظارت دقیق باعث میشود تا این تسهیلات در سرجای خود استفاده شود، خاطرنشان کرد: امسال دومین سال متوالی است که تولید محصولات کشاورزی گندم، جو و کشتهای ردیفی در شهرستان سوادکوه مورد توجه قرار گرفته است.
حمایت از بانوان کشاورز
این کارشناس مروج کشاورزی، حمایت از زنان کشاورز و کارآفرین را برای تقویت این بخش به ویژه توجه به اشتغال خانگی موثر دانست و گفت: محصولات متنوع کشاورزی در شهرستان سوادکوه ظرفیت مناسبی برای اشتغال و درآمدزایی بانوان است اگر در قالب بازارچهای این محصولات به فروش برسد به اقتصاد خانواده و منطقه کمک شایانی میکند.
دلاکخیلی، اظهار کرد: توسعه کشاورزی در شهرستان سوادکوه میتواند بخش گردشگری را تقویت کند. چرا که گردشگران زیادی برای بهرهمندی از مواهب طبیعی به این منطقه سفر میکنند با ایجاد کلبههای هوشمند میتوانیم از این ظرفیت استفاده کنیم.
سیده زینت موسویپور- خبرنگار سوادکوه
انتهای پیام