عربستان در ردیف اولین ناقضان حقوق بشر در جهان در سال ۲۰۲۲

دیده بان حقوق بشر نام عربستان را در ریف اولین ناقضان حقوق بشر در جهان در سال ۲۰۲۲ قرار داد.

به گزارش ایسنا، به نقل از سعودی لیکس، دیده بان حقوق بشر حادثه اعدام جمعی ۸۱ تن در عربستان را در لیست دوم ۱۰ نقض مهم حقوق بشر در جهان قرار داد.

این سازمان اعلام کرد، ۱۲ مارس ۲۰۲۲ مسئولان عربستانی ۸۱ نفر را اعدام کردند که این بزرگترین اعدام جمعی از حدود چند سال پیش بود. این اعدام‌ها در حالی صورت گرفت که عربستان وعده داده بود که مجازات اعدام را کاهش دهد. برخی از خانواده‌ها اخبار مرگ عزیزانشان را بعد از اعدام و از طریق رسانه‌ها دریافت کردند.

محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان در سال ۲۰۲۲ با بزرگترین جنایت اعدام در تاریخ عربستان و با حکم‌های حبس طولانی بیش از هر زمان دیگری بر این کشور سلطه یافته و به عنوان یک انسان مستبد به خود مصونیت بخشید. محمد بن سلمان به خود سمت نخست وزیری داد و با این سمت آزادانه به نقض شدید حقوق بشر پرداخت.

بر اساس گزارش سازمان حقوق بشر اروپایی-عربستان در سال ۲۰۲۲ محمد بن سلمان مسئول واقعیت دردناک نقض حقوق بشر در عربستان بود. وی در سال‌های گذشته خصومت شدیدی را نسبت به ساده‌ترین اصول حقوق بشر نشان داده است.

میزان سرکوب در عربستان در سال ۲۰۲۲ به دلیل حکومت محمد بن سلمان افزایش یافت. این کشور بزرگترین اعدام جمعی را انجام داده و ده‌ها تن نیز منتظر اعدام هستند. تعدادی از آن‌ها نوجوان هستند برخی نیز اتهامات سنگینی ندارند.

تعداد زیادی از مدافعان حقوق بشر و فعالان نیز در بازداشتگاه‌ها به سر می‌برند. میزان ظلم علیه زنان و نقض آزادی بیان نیز افزایش یافته و مردم از منازل و زادگاه خود اخراج می‌شوند. افزایش پیچیدگی روابط سیاسی بین المللی و بازی منافع زمینه خوبی را برای محمد بن سلمان جهت افزایش ظلم و ستم خود فراهم کرده است و این مسئله نشان می‌دهد که سال ۲۰۲۳ بسیار بدتر خواهد بود.

از آغاز ۲۰۲۲ و به دنبال بحران انرژی و تنش‌های سیاسی جهانی و حمله روسیه به اوکراین "ممنوعیت روابط دیپلماتیک" عربستان نیز شکسته شد.

بعد از سفر امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه در اواخر ۲۰۲۱ به عربستان، محمد بن‌ سلمان سفرهای دیپلماتیک خود را آغاز کرد و این در حالی بود که از زمان ترور جمال خاشقجی، روزنامه نگار منتقد سعودی در کنسولگری عربستان در استانبول این سفرها برای او ممنوع شده بود و پرونده حقوق بشر در میان پرونده‌های انرژی و اقتصاد گم شد. مارس ۲۰۲۲ محمد بن سلمان از بوریس جانسون، نخست وزیر انگلیس، ژوئیه از جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا و سپتامبر از اولاف شولتس، صدراعظم آلمان استقبال کرد.

با انجام این دیدارها و سفرهای دیپلماتیک و رفع ممنوعیت روابط دیپلماتیک عربستان، این کشور جسارت بیشتری را برای انجام نقض‌های بیشتر به دست آورد. با شکسته شدن انزوای عربستان این کشور در مارس بزرگترین اعدام جمعی در تاریخ این کشور را انجام داد که به دنبال آن نیز نقض‌های شدیدی صورت گرفت که از جمله آن‌ها صدور حکم‌های ظالمانه علیه فعالان بود که برخی از آنها به حدود ۹۰ سال نیز می‌رسید. تمام این حکم‌ها صرفاً به خاطر انتشار چند توییت‌ صادر شده بود.

سپتامبر محمد بن سلمان با دستور پادشاه این کشور به عنوان نخست وزیر عربستان تعیین شد. وی با تصدی این پست بر تمام تصمیم‌گیری‌ها در این کشور سیطره یافت. بعد از چند روز دستگاه قضایی آمریکا شکایتی علیه محمد بن سلمان به دلیل دست داشتن در قتل خاشقجی را رد کرد. وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که رد شدن شکایت به این دلیل است که محمد بن سلمان به خاطر اینکه نخست وزیر است مصونیت دارد.

همچنین افزایش مراسم‌ها و جشنواره‌ها در مناطق مختلف عربستان تلاش‌ برای ساکت کردن مردم و سرپوش گذاشتن بر بازداشت و سرکوب آزادی‌ها بود اما با این حال تصاویر قربانیان و داستان‌هایشان منتشر می‌شود تا نشان دهد که تلاش‌های عربستان برای ترسیم یک چهره دروغین از خود نقض‌های صورت گرفته توسط این کشور را پنهان نمی‌کند.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۱۱ دی ۱۴۰۱ / ۱۶:۱۴
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1401101106518
  • خبرنگار : 71516

برچسب‌ها