وحید نمازی شنبه ١٠ دی ماه در یک کنفرانس خبری با بیان اینکه کنگره ملی شعر مکتب گمنامی با ابتکار حوزه هنری فارس شکل گرفت و جزو بهترین رویداد ادبی بود، به امکان استقرار دبیرخانه این کنگره در شیراز خبر داد و گفت: یکی از رخدادهایی که بعد از انقلاب با محورها و مضامینی مانند ایثار، امنیت و ... در جامعه هنری حادث شد این کنگره بود.
رئیس حوزه هنری فارس با بیان اینکه این کنگره از دو منظر اهمیت دارد، یکی از این ابعاد را موضوع امنیت ذکر و اضافه کرد: نسل ما در امنیتی پایدار قرار داشت و رشد کرد اما به دلیل آنکه کمتر به این حس توجه و در مورد آن گفته شد، کمتر هم آن را درک کردیم.
نمازی با اشاره به لزوم پرداختن به اهمیت و جایگاه امنیت به عنوان زیرساخت توسعه پایدار و تقویت آرامش و آسایش و عامل موثر در ایجاد و تقویت حس امید، ثبات، توسعه و پیشرفت، گفت: فرهنگ گمنامی از دیگر موضوعات محوری این کنگره است که کمتر در جامعه به آن پرداخته شده است؛ سربازان گمنامی که بی نام و نشان اسباب آرامش جامعه را فراهم میکنند.
رئیس حوزه هنری فارس اضافه کرد: این موضوعات کمتر در قالب هنر مورد توجه قرار گرفتهاند و به همین دلیل تبیین آنها برای جامعه هنری در قالب گپ و گفتها مدنظر قرار گرفته است.
نمازی عنوان کرد: مجاهدتهای خاموش مدافعان امنیت و سربازان گمنام امام زمان(عج) با سه اولویت؛ "رابطه مردم با نهادهای امنیتی"، "هر ایرانی سرباز گمنام در دفاع از امنیت جامعه" و "تضعیف امنیت زمینه ساز وقوع حوادث تروریستی" از موضوعات محوری این کنگره است.
حجتالاسلام رضا طبیبزاده، دبیر اجرایی کنگره شعر گمنامی نیز در ادامه این نشست بیان کرد: اختتامیه دوره اول این کنگره در فرورین ماه ١٤٠٠ در حافظیه برگزار شد. اختتامیه دوره دوم در خوزستان و اکنون در شیراز اجرایی خواهد شد.
او با بیان اینکه مقرر شده که دبیرخانه دائمی این کنگره در شیراز مستقر شود، گفت: ایده این کنگره ایدهای مردمی بود.
طبیبزاده اعلام کرد که فراخوان شرکت در سومین دوره این کنگره از امروز شنبه ۹ دیماه اجرایی میشود و مهلت ارسال آثار تا ١٢ بهمن ماه امسال پیشبینی شده است. همچنین اختتامیه این کنگره نیمه اول اسفندماه همزمان با هفته بزرگداشت سربازان گمنام برگزار خواهد شد.
او خاطرنشان کرد: این کنگره در ٤ بخش شعر کلاسیک، شعر نو، شعر کودک و نوجوان، ترانه سرود و تصنیف برگزار میشود و آثار ارسالی از طریق سایت حوزه هنری فارس دریافت میشود.
دبیر اجرایی این کنگره همچنین برگزاری کارگاهها و جلسات تبیینی و رونمایی از محصولات تولیدی دوره اول را از برنامههای جانبی اعلام و اضافه کرد: احتمالا مراسم اختتامیه طی دو روز برگزار خواهد شد.
به گفته طبیبزاده؛ به نفر اول هر بخش مبلغ شش میلیون تومان، به نفر دوم هر بخش ٤ میلیون تومان و به نفر سوم هر بخش سه میلیون تومان اعطاء خواهد شد.
هاشم کرونی، جانشین دبیر علمی این کنگره نیز بیان کرد: نگاه ما در دوره اول معطوف به عنوان حقوقی بود و به تدریج به جایی رسیدیم که در این کنگره نباید تنها یک دسته مورد توجه قرار گیرد.
او ادامه داد: در حوزه هنری طی ماههای اخیر یک سیاست جدی مبنی بر حمایت از جریانهای هنری انقلابی در پیش گرفته شد، نگاه نهایی ما نهادینه شدن این جریان با برنامههای پیرامونی و تولیدات است.
کرونی خاطرنشان کرد: در دوره اول، کار انتخاب و داروی آثار توسط یک جمع حرفهای انجام شد و اکنون در حال رایزنی هستیم تا یک جمعی از نخبگان هنری استان و کشور کار قضاوت آثار را به عهده بگیرند.
جانشین دبیر علمی این کنگره با بیان اینکه تلاش شده تا آثار دریافتی به مرحله تولید برسد، گفت: تلاش کردیم تا شان هنرمند رعایت و فضای حرفهای برای حضور هنرمندان فراهم شود و کسی برای شرکت در این رویداد به مشکلی برنخورد.
انتهای پیام