یک کارشناس دینی:

اثرات خطبه فدکیه حضرت زهرا (س) تا قیامت ماندگار است

امام‌جمعه هیدج گفت: اثرات خطبه فدکیه از آن روزی که حضرت فاطمه زهرا (س) در مسجد پیامبر (ص) آن‌را خواند، تا قیامت مانند نور مشعشع به جامعه نورافشانی می‌کند.

حجت‌الاسلام اسدالله زارعی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه خطبه فدکیه یکی از یادگاران ارزشمند حضرت زهرا (س) است که در بخشی از آن بر ضرورت شناخت پیامبر(ص) تاکید شده است، اظهار کرد: حضرت زهرا (س) می‌فرمایند: خداوند متعال به وسیله پیامبر (ص) ظلم‌ها و تاریکی‌هایی که در جامعه رواج داشت، ریشه‌های تاریکی را ریشه‌کن و بنیان‌های‌شان را سست کردند. در واقع این نوع معرفی حضرت زهرا (س) یک نوع جهاد تبیین است‌.

وی با اشاره به اینکه حضرت زهرا (س) در بخش دیگر جهاد تبیین خود در خطبه فدکیه به جایگاه احکام الهی اشاره می‌کند، تصریح کرد:  ایشان در این‌باره می‌فرماید: خداوند متعال نماز را واجب کرد که شما را از کبر و غرور و خودبزرگ‌بینی و خودبرتربینی دور و منزه کند، همچنین زکات را واجب کرد به این جهت که در نفس‌های شما تزکیه ایجاد و بخل، حسد و مال‌دوستی و حُب مال را از قلب‌های شما دور کند.

این‌ کارشناس دینی با بیان اینکه حضرت زهرا (س) در این خطبه می‌فرمایند: خداوند روزه را واجب کرد تا در روح شما اخلاص را پایدار کند، حج را واجب کرد تا پایه‌های دین را استوار و محکم و همچنین عدل را واجب کرد و فرمود که با عدالت رفتار کنید به این جهت که عدالت قلب انسان‌ها را به یک جا جمع می‌کند، اضافه کرد: اگر عدالت بین انسان‌ها واقعاً حاکم باشد، انسان‌ها به یکدیگر نزدیک می‌شوند و وحدت بین مسلمان‌ها و مومنان ایجاد می‌شود.

این مدرس حوزه علمیه متذکر شد: بیان این مسائل به این جهت است که حضرت زهرا (س) می‌فرمایند: مردم اگر این راه‌ها را، جایگاه احکام و جایگاه قرآن و جایگاه رسول‌الله را بشناسند، امروز جامعه به این مسائل گرفتار نمی‌شود.

وی با یادآوری اینکه یکی از ابعاد این خطبه، جهاد تبیین است که در این جهاد، حضرت زهرا (س) جایگاه حضرت علی (ع) و امامت را بیان کرده و می‌فرماید: امامت ما مایه نظام‌بخشی به جامعه و ایمنی از تفرقه می‌شود، افزود: حضرت فاطمه (س) در جمع مهاجران و انصار، در مسجد پیامبر می‌فرمایند: علی را که امروز شما کنار گذاشتید همان شخصیتی است که رسول‌الله(ص) هرگاه در دل مشرکان و در دل کفار، کسی را می‌خواست اعزام کند، همین امیرالمومنین (ع) بود.

زارعی با تاکید بر اینکه خطبه فدکیه حضرت زهرا (س) همواره ماندگار است، خاطرنشان کرد: اثرات این خطبه از آن روزی که حضرت فاطمه زهرا (س) در مسجد پیامبر این خطبه را خوانده است تا همیشه تاریخ ادامه دارد و تا قیامت این خطبه مانند نور مشعشع و نور درخشان به جامعه نورافشانی می‌کند.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۶ دی ۱۴۰۱ / ۱۲:۲۲
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1401100603338
  • خبرنگار : 50163