مصطفی زینتبخش ظهر امروز (۵ دیماه) در همایش آموزههای زلزله بم با محوریت اولین نشست تخصصی بازآفرینی شهری در راستای احیای توانمندسازی و تقویت بافتهای فرسوده و محلات کمبرخوردار که در زنجان برگزار شد، اظهار کرد: ای کاش بعد از زلزله منجیل و رودبار، سفیری از این مناطق در بم حضور یافته و هشدار میداد.
وی با بیان اینکه زلزله بم در ۱۲ ثانیه با عمق کانونی ۱۵ کیلومتر شهر با خاک یکسان شد، افزود: زلزله بم با وجود مصیبتهایی که داشت، اما برکاتی نیز بههمراه داشت و شهرها به کارگاه و آموزشگاه تبدیل شده و از همه ایران و متخصصانی از بعضی کشورها وارد شهر شدند. از اینرو این حادثه آییننامه ملی ساختمان را تغییر داد.
زینتبخش با بیان اینکه سازههایی را که داشتیم در ظاهر زیبا، دلنواز، چشمانداز و خوب بود ولی در آنی گرههای سازه از هم گسیخت، ادامه داد: هر زمانی که مردم پای کار بودند نظارت و دقت کار افزایش یافته است و بعد از زلزله بم نیز اگر مردم بازمانده از بم پای کار نبودند به این سرعت بازسازی تمام نمیشد.
سفیر مقاومسازی و بازسازی از شهرستان بم با بیان اینکه هنوز هیچ تکنولوژی در علم ژئوتکنیک و لرزهنگاری دنیا نتوانسته زلزله را بیش از چند دقیقه پیشبینی کند، گفت: در یک کشور زلزلهخیز زندگی میکنیم و امروز بعد از ۱۹ سال متوجه شدهایم که میشود ساخت و همت بلندمردان و زنان این خطه برای رعایت مقررات کمتر از جاهای دیگر نیست.
در ادامه همایش مدیرکل راهوشهرسازی استان زنجان نیز اظهار کرد: بازآفرینی شهری کار مشترکی است که در وزارت راهوشهرسازی و با هماهنگی و همکاری شهرداریهای کشور انجام میشود و بخشی از وظایف را شهرداری به دوش میکشد و راهوشهرسازی نیز باید نقش خود را ایفا کند.
اصغر اسماعیلی بیان کرد: اجرای طرحهایی در محلات هدف در بحث بازآفرینی شهری، جزو برنامههای راهوشهرسازی در کشور است و در استانها نیز پیگیری میکنیم و محلات هدفی که نیازمند مقاومسازی و بهسازی است مورد بررسی قرار میگیرد.
وی با بیان اینکه در بحث نوسازی و مقاومسازی محلات هدف حدود ۷ الی ۸ محله در زنجان مشخص شده و امیدوار هستیم با حضور همکاران در شهرداری و ادارهکل راهوشهرسازی استان، این همکاری به صورت همراهی ادامه یافته و نتیجه این همکاری استفاده بهتر مردم از این محلات باشد، خاطرنشان کرد: زلزله بم نقطه شروعی برای مهندسان کشور شد و نیاز است درسهایی از این زلزله بگیریم.
انتهای پیام