اسکندر پاسالار یکشنبه ۴ دی در نشست خبری یکشنبههای پاسخگویی ضمن تسلیت ایام سوگواری حضرت فاطمه (س) اظهار کرد: رسالت اصلی ثبت احوال ایجاد هویت برای آحاد ایرانیان و ثبت وقایع پنجگانه است.
وی باتأکید بر اهمیت دولت الکترونیک بیان کرد: کارت هوشمند ملی سازوکار بسیار مناسبی برای ورود به دولت الکترونیک است که در راستای احراز هویت و امضای دیجیتال فعالیت میکند.
مدیرکل ثبت احوال استان بوشهر درباره اقدامات نوین ثبت احوال استان بوشهر تصریح کرد: پایگاه سببی نسبی یکی از اقداماتی است که به تازگی جریان گرفته است و جهت کمک به ارتباطگیری افراد به نسلهای پیشتر از خود فعالیت میکند.
پاسالار ادامه داد: سامانه هویت یکتای ملی ایرانیان یا سهیم یک درگاه الکترونیکی را به روی همه شهروندان باز و ارتباط بیواسطه بین دولت و مردم برقرار میکند که خدماتی از جمله ثبت نام کارت هوشمند ملی قابل انجام است.
ساماندهی افراد بی هویت در کشور
وی ضمن اشاره به اعطای شناسنامه به افراد بیهویت با حضور وزیر کشور اضافه کرد: برای ریشه کن شدن فقر مطلق و بیهویتی و ضمن ارتباط افراد با دستگاههای حمایتی به افراد بیهویت تاصدور شناسنامه، ورقه شناسایی تعلق میگیرد.
پاسالار عنوان کرد: تا پایان سال ۱۴۰۱ عمده کارتهای ملی هوشمند که از سالهای پیش در دست صدور است در اختیار مردم قرار میگیرد.
مدیرکل ثبت احوال استان بوشهر گفت: تاکنون بیش از ۹۸ درصد واجدین شرایط کارت ملی هوشمند در استان بوشهر درخواست دادهاند که بیش از ۹۰ درصد آنها کارت ملی را دریافت کردهاند و ۲۰هزار کارت ملی هوشمند صادر شده در دفاتر پیشخوان موجود است که شهروندان با مراجعه به دفاتر جهت اخذ کارت ملی خود اقدام کنند.
پاسالار ادامه داد: میزان عمومی ولادت در استان بوشهر تا پایان سال ۱۴۰۰ حدود ۱۲/۲ بوده و نرخ رشد طبیعی جمعیت در استان ۰/۷ درصد و نرخ باروری در استان بوشهر ۱/۶درصد است که بیشترین سهم ولادت رخ داده در استان برای مادران بین گروه سنی ۳۰تا ۳۴ سال بامیانگین ۲۸/۴درصد و گروه سنی ۲۵تا۲۹ سال با میانگین ۲۶درصد است.
مدیرکل ثبت احوال استان بوشهر افزود: میانگین سن مادران در تولد اولین فرزند در استان بوشهر ۲۶/۸ است که نسبت به سال گذشته کاهش یافته و میانگین کلی سن مادران در استان بوشهر ۲۹/۸ است و در ۹ماهه سال ۱۴۰۱ تعداد ۱۴۶ دوقلو زایی و ۴ سه قلو زایی ثبت شده است.
پاسالار اضافه کرد: در شهرستان دیلم کمترین نرخ فرزندآوری را شاهد هستیم و بیشترین رشد مربوط به شهرستان تنگستان است.
وی تصریح کرد: نامهای محمد، حسین، علی، امیرعلی وامیرحسین و در نامهای دخترانه فاطمه، زهرا، رستا، زینب و فاطمه زهرا محبوبتر بودهاند.
مدیرکل ثبت احوال استان بوشهر عنوان کرد: استان بوشهر در سال گذشته جزء استانهایی با کمترین آمار فوتی بود که نرخ استان بوشهر ۵/۳ نسبت به نرخ کلی کشور با ۶/۶ آمار مناسبی است. در ۹ماهه ۱۴۰۱ با کاهش ۲۶درصدی آمار فوت مواجه بودیم به علت واکسیناسیون در حوزه سلامت این آمار کاهش یافته است.
پاسالار خاطرنشان کرد: ۶۴۸۸ نفر در استان بوشهر در سال ۱۴۰۰ ازدواج کردند و در ۸ماهه سال ۱۴۰۱ این نرخ ۴۰۲۰نفر است.
وی با اشاره به نرخ طلاق و ازدواج در استان بوشهر عنوان کرد: ۱۴۱۰ طلاق در ۸ ماهه سال سال ۱۴۰۱ در استان بوشهر به ثبت رسید که میزان عمومی ازدواج ۵/۴ در استان و ۶/۹ در کشور است همچنین بیشترین نرخ افزایش ازدواج مربوط به شهرستانهای تنگستان و جم و کمترین نرخ برای شهرستان دیلم است.
مدیرکل ثبت احوال استان بوشهر ادامه داد: میانگین سن ازدواج بار اول در ۸ماهه ۱۴۰۱ برای پسران در استان بوشهر ۲۸/۴ و دختران ۲۴/۳ است در حالیکه نرخ کشوری برای پسران ۲۷/۹ و ۲۳/۷ برای دختران است.
پاسالار تصریح کرد: طبق سرشماری سال۱۳۹۵ بوشهر بالاترین آمار تجرد قطعی دختران با نرخ ۷/۶ را دارد. این آمار دخترانی است که تا ۵۰ سالگی هرگز ازدواج نکردهاند.
وی درباره تغییر نام و نام خانوادگی اشاره کرد: تا تاریخ ۲۵ آذر ۱۴۰۱ در استان بوشهر ۷۶۰ نفر نام خود را تغییر دادهاند که از این تعداد ۷۱/۸ خانم و ۲۸/۲ اقا بودهاند. در حوزه نام خانوادگی از ابتدای سال ۷۱۶ نام خانوادگی در استان تغییر کرد که بیشترین سهم برای دشتستان و کمترین سهم مربوط به عسلویه بود.
مدیرکل ثبت احوال استان بوشهر درپایان درباره صدور کارت ملی هوشمند گفت: ۸۳۹هزار و ۲۳۱ نفر در سامانه صدور کارت ملی هوشمند ثبت نام کردهاند که کارت ملی ۷۴۶هزار و ۷۳۹ نفر از آنها صادر شده است و ۹۲هزار و ۸۳۷نفر در صف انتظار هستند.
انتهای پیام