پالایشگاه گیاهان دارویی؛ ظرفیتی بی‌نظیر برای چهارمحال و بختیاری 

درحال حاضر ایران برخلاف اینکه دارای اقلیم مناسب و خاستگاه و بزرگترین تولیدکننده بسیاری از گیاهان دارویی است و به عبارتی، ظرفیتی کم نظیر در صــنعت گیاهان دارویی در کشور وجود دارد، نتوانسته آنطور که شایسته است سهم مناسبی در زمینه گیاهان دارویی در بازارهای داخلی و جهانی داشته باشد.

به گزارش ایسنا، سـرمایه‌گذاری در خصـوص ایجاد پالایشگاه و مرکز فرآوری و استانداردسازی گیاهان دارویی به عنوان مهمترین حلقه مفقوده این صنعت،‌ موضوعی است که باید مورد توجه جدی قرار گیرد.

البته چهارمحال و بختیاری بهترین رویشگاه گیاهان دارویی در کشور است که برای جلوگیری از خام‌فروشی، لازم است پالایشگاه گیاهان دارویی ایجاد شود تا تضمینی برای بهره‌بردار باشد و صنایع تبدیلی مورد نیاز برای فرآوری گیاهان دارویی در خود استان وجود داشته باشد.

حسن جهانبازی_ رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی چهارمحال و بختیاری در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اینکه بخشی از حوزه گیاهان دارویی به تولید دارو اختصاص دارد، اظهار کرد: مرکز تحقیقات گیاهان دارویی دانشگاه علوم پزشکی استان به جنبه‌های تولید دارو و کارهای ارزیابی و پژوهشی می‌پردازند.

وی افزود: بخش دوم مربوط به تحقیقات بر روی گیاهان دارویی شامل مباحث رویشگاهی، خواص، تولید، عملکرد، اسانس و کیفیت بوده که برعهده مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی و دانشگاه‌های شهرکرد و آزاد اسلامی از طریق پایان نامه‌های دانشجویی است که در این زمینه فعالیت‌هایی انجام می‌شود.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی چهارمحال و بختیاری گفت: قطعا با ظرفیتی که در حوزه گیاهان دارویی در چهارمحال و بختیاری وجود دارد اعتقاد بر این است که نباید به سمت کارهای دولتی پیش رفت، یعنی ایجاد تشکیلات جدید آن‌چنان نمی‌تواند مشکلی را برطرف کند و بهترین کار این است که از ظرفیت شرکت‌های دانش بنیان و دانشگاه‌ها با ایجاد مراکز رشد استفاده کرد.

جهانبازی بیان کرد: یکی از کارهایی که برنامه‌ریزی شده و در حال انجام آن هستیم، راه‌اندازی مرکز تخصصی رشد کشاورزی و منابع طبیعی در مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان در آینده‌ای نزدیک است، زیرا این مساله یکی از موضوعات مهم باتوجه به ظرفیت ما در استان برای فرآوری و اثربخشی بیش‌تر فرآورده‌های حاصل از گیاهان دارویی است که امیدواریم هر چه سریع‌تر این امر تحقق یابد.

وی تاکید کرد: پالایشگاه گیاهان دارویی مجموعه‌ای است که می‌تواند تمام مواد موثر را با استانداردهایی که موردنیاز صنایع وابسته است تولید کند، زیرا یکی از مشکلاتی که صنایع وابسته به صنایع داروسازی و بهداشتی دارند این است که عصاره و اسانس موردنظر با استانداردهای خاص در اختیار آن‌ها قرار نمی‌گیرد که پالایشگاه می‌تواند این مشکل را برطرف کند و از طرفی اگر خوراک یک مجموعه‌ای، گیاهان دارویی باشد ظرفیت تولید برای بهره‌بردار افزایش می‌یابد، یعنی مردم به سمت تولید و کشت پیش می‌روند و خود به خود این صنعت در داخل استان رونق می‌یابد که می‌توان فرآورده‌های مورد نیاز صنایع طبق استانداردهای لازم تولید شود.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی چهارمحال و بختیاری افزود: کار پژوهشکده گیاهان دارویی انجام کارهای پژوهشی است که می‌توان کارهای پژوهشی را با ایجاد مراکز تخصصی رشد و هدایت فارغ‌التحصیلان و علاقمندان متخصص موضوع بسیار بهتر و اثر بخش‌تر عملیاتی شود، البته پژوهشکده گیاهان دارویی حتما باید وجود داشته باشد، گرچه این وظیفه برعهده چند نهاد بوده که می‌توانند با ایجاد شرکت‌های دانش بنیان تقویت و وظیفه پژوهشکده را به نحو احسن انجام دهند.

محمود کیوانی_ مدیر جهادکشاورزی شهرستان بروجن در خصوص آخرین اقدامات برای ایجاد پالایشگاه، گفت: هلدینگی زیرمجموعه وزارت جهاد کشاورزی آمادگی خود را برای سرمایه‌گذاری اعلام کرده، اما تاکنون شرح عملیات اجرایی مشخص نشده است، البته در صورتی‌که مورد پذیرش واقع شود اقدامات بعدی برای تحویل زمین و آغاز عملیات اجرایی انجام خواهد شد، زیرا آنچه مدنظر ما بوده احداث پالایشگاه است.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۴ دی ۱۴۰۱ / ۱۰:۱۳
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 1401100401773
  • خبرنگار : 50123