محمد حسن گلپایگانی در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه هیچگونه علائم بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک در دامهای اهلی مازندران وجود ندارد، اظهار کرد: این بیماری در حیات وحش و بیشتر در قسمت کوهستانی استان البرز و مرز مشترک با مازندران اتفاق افتاد.
وی از واکسینه شدن ۱۰۰ درصد دامهای اهلی مازندران در مقابل این بیماری خبر داد و گفت: دامهای حیات وحش در زمانی که برای زمستان به قسمت پایین کوهستان میآیند با نزدیک شدن به دامهای اهلی میتوانند آنها را آلوده کنند اما از آنجائیکه همه دامهای اهلی استان واکسینه شدهاند امکان ابتلای آنها به بیماری طاعون نشخوارکنندگان وجود ندارد.
مدیرکل دامپزشکی مازندران با اشاره به اینکه تا امروزهیچگونه بیماری طاعون در دامهای اهلی استان دیده نشده است، افزود: ویروس در دامهای حیات وحش در چرخش است و از آنجایی که نمیتوان این حیوانات را گرفت و واکسینه کرد این بیماری ادامه مییابد.
این مسئول در ادامه به مشکلات دیگر انتقال ویروس در حیات وحش اشاره کرد و یادآور شد: به دلیل رها بودن این دامها در طبیعت، ناتوانی در ضد عفونی کردن و آهک پاشی محل افتادن لاشه و چال کردن آن،عبور دامها و حیوانات وحشی از همان مکان آلوده و یا تغذیه دامهای آلوده و استفاده از منابع آبی، موجب انتقال و ماندن ویروس میشود.
گلپایگانی، تردد خودروهای آفرود یا کوهنوردان را از دیگر دلایل انتقال ویروس طاعون عنوان کرد و گفت: این افراد با دست زدن به لاشه و یا لگد زدن آن باعث انتقال بیماری از طریق لباس خود به سایر مناطق میشوند.
وی خاطرنشان کرد: تا این لحظه به واسطه واکسیناسیون، گزارشی از این بیماری در دامهای اهلی مازندران مشاهده نشد.
مدیرکل دامپزشکی مازندران در پاسخ به این پرسش که بیشتر چه بیماریهایی دامهای مازندران را در این فصل تهدید میکند، اظهار کرد: بیماری تب برفکی در این فصل بیشترین بیماری است که فاز جدید واکسیناسیون از هفته قبل آغاز شده است.
این مسئول با ابراز عقیده مبنی بر اینکه برای مقابله با این بیماری نیاز است همه دامداران با کارشناسان دامپزشکی برای واکسیناسیون فراگیر دامهای استان همکاری کنند، ادامه داد: واکسن مقابله با تب برفکی همانند آنفلولانزا مدتدار است یعنی اینطور نیست که دائمی باشد و دامها بعد از یک مدت دوباره مبتلا میشوند.
گلپایگانی با بیان اینکه واکسن بیماری تب برفکی از ۲۵ آذر ماه شروع و تا یک ماه ادامه دارد، یادآور شد: دامها در فصول مختلف در معرض بیماریهای مختلف قرار دارند.
وی با توصیه به دامداران که واکسن دامهای خود را به موقع انجام دهند تا هم خیال خودشان و هم دامپزشکی راحت باشد، افزود: زیرا هرچه میزان بیشتری از دامها واکسینه شوند بهطور حتم بیماری کمتری را شاهد هستیم.
انتهای پیام