چند واحد راکد طی یک سالِ دولت سیزدهم احیا شد؟

سیاست فعال سازی واحدها و کارخانه های تعطیل شده و راه اندازی مجدد خطوط تولید، از اولویت‌های مهم دولت سیزدهم به شمار می رود و حجت الاسلام رئیسی همچنان که پیشتر و در زمان ریاست بر قوه قضاییه این برنامه را با جدیت دنبال کرده بود، در زمان حضورش در پاستور نیز به آن جامه عمل پوشاند و بسیاری از کارگران بیکار شده را به کارخانه ها برگرداند.

به گزارش ایسنا، یکی از راه‌های حمایت از تولید ملی و دستیابی به رشد اقتصادی، تقویت و حمایت از بنگاه‌های کوچک و متوسط اقتصادی است. بر همین اساس موضوع پرداختن به بنگاه‌های اقتصادی و احیای واحدهای راکد و نیمه تعطیل همواره مورد تاکید مقام معظم رهبری بوده است و ایشان فرموده‌اند که احیاء صنایع کوچک و متوسط باید یکی از برنامه‌های اساسی دولت باشد.

به همین منظور موضوع احیای واحدهای نیمه فعال و راکد اقتصادی در دولت سیزدهم مورد توجه قرار گرفت و حجت الاسلام رئیسی همچنان که پیشتر و در زمان ریاست بر قوه قضاییه این برنامه را با جدیت دنبال کرده بود، در زمان حضورش در پاستور نیز به آن جامه عمل پوشاند و بسیاری از کارخانه‌ها و واحدهای اقتصادی راکد و تعطیل شده را احیا و کارگران بیکار شده را به کارخانه‌ها برگرداند.
نماینده دولت در نهضت احیای واحدهای اقتصادی به تازگی آماری از احیای بنگاه‌های اقتصادی راکد ارائه کرده و گفته است: "در حوزه احیای واحدهای اقتصادی راکد و نیمه تعطیل که رهبر معظم انقلاب نیز بر آن تاکید فرموده اند، در یک سال اخیر ۲۵۶۰ واحد اقتصادی نیمه تعطیل و راکد به کمک نیروهای مردمی احیا شده است که این روند ادامه خواهد داشت."

در همین راستا وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، صیانت از نیروهای کار و حمایت از کارفرمایان را از جمله وظایف ذاتی خود دانسته و حفظ اشتغال موجود و بقای بنگاه‌های اقتصادی را در دستور کار خود قرار داده است، به نحوی که  معاونت روابط کار وزارت کار، رفع موانع چرخه تولید و حمایت از سرمایه گذاری را از اولویت‌های مهم وزارت کار عنوان کرده و تاکید دارد که باید با حمایت همه‌جانبه، تقویت تولید، بهبود فضای کسب و کار و همکاری و هم‌افزایی همه دستگاه‌های اجرایی، شرایط را برای فعالیت مردم تسهیل کرد.

ناصر چمنی - فعال کارگری در گفت‌وگو با ایسنا، یکی از اقدامات موثر در ایجاد اشتغال میلیونی در کشور را احیای کارخانه‌های راکد و تعطیل شده توسط دولت سیزدهم عنوان کرده و می گوید: احیا و فعال کردن دوباره بنگاه‌ها و واحدهای بحرانی مشکل‌دار بر بازار اشتغال اثرگذار است زیرا یکی از ظرفیت‌های اشتغال، کارخانه‌ها و بنگاه‌هایی هستند که دچار رکود یا تعطیلی شده و عملاً از چرخه اشتغال و فعالیت اقتصادی خارج شده‌اند.

وی می گوید: فعال سازی و بازگرداندن کارگران به کارخانه‌های راکد و تعطیل شده باید توسط دولت ادامه یابد، همچنان که در مورد کارخانه هفت تپه و پیگیری قاطع مطالبات کارگران صورت گرفت.

بر اساس اعلام وزارت کار، از زمان آغاز به کار دولت سیزدهم تا پایان مهرماه سال گذشته بیش از ۵۰۴ بنگاه اقتصادی با حفظ اشتغال بیش از ۱۳۱ هزار نفر مورد حمایت قرار گرفته اند. همچنین بیش از ۹۶۰ بنگاه مشکل دار با ۱۱۲ هزار و ۶۶۱ کارگر شاغل در آنها شناسایی شده که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۱۲ درصد کاهش را نشان می‌دهد.
خردادماه امسال نیز احیا و بازگرداندن ۵۴۶ طرح راکد و نیمه فعال به چرخه اقتصادی کشور با سرمایه گذاری ۶۰۰۰ میلیارد تومان و اشتغالزایی بیش از ۸۰۰۰ نفر با حضور معاون اول رئیس جمهوری و تنها در ۸ ماهه روی کار آمدن دولت انجام شد و مخبر، آن زمان اعلام کرد که اگر به دنبال احیای این واحدها به جز از مسیر طرح نهضت احیای واحدهای اقتصادی در دولت سیزدهم بودیم، حداقل سه سال زمان نیاز بود تا همین واحدها به چرخه اقتصادی کشور بازگردند.
به گزارش ایسنا، رئیس جمهور بارها در سخنرانی‌های خود از لزوم صیانت از نیروهای کار و حمایت از بنگاه های اقتصادی سخن گفته و در سفرهای استانی تاکید کرده است که هیچ بانکی حق تعطیل کردن واحدهای تولیدی را ندارد و در این راستا دستورات لازم را به جهت احیای مجدد بنگاههای راکد و تعطیل شده صادر کرده است.
انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۲۹ آذر ۱۴۰۱ / ۱۵:۳۹
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 1401092919961
  • خبرنگار : 71282