رنجوری مضاعف بیماران دیالیزی در ایلام

بیماران دیالیزی ایلام از فرسودگی دستگاه‌های دیالیز به عنوان یک رنج مضاعف برای خود یاد می‌کنند، رنجی که التیام آن در گرو همت و دلسوزی مسئولان و پای کارآمدن خیرین است.

«عبدی» یکی از بیماران دیالیزی در ایلام، گفت: دستگاه‌های دیالیز بیمارستان شهید مصطفی خمینی ایلام فرسوده‌اند و در هر مراجعه حدود ۲ تا ۳ ساعت معطل می‌شویم اما برخورد خوب و دلسوزانه کادر درمان التیام بخش دردهای ما است.

«محسنی راد» دیگر بیمار دیالیزی هم گفت: مسئولان می‌گویند که ۸ تا ۹ دستگاه جدید دیالیز برای مرکز استان تهیه شده و به زودی به بیمارستان تازه تاسیس رازی منتقل می‌شوند که خبر امیدوار کننده‌ای است و امیدواریم هر چه زودتر این موضوع محقق شود.

«غیاثی» بیمار دیگر هم گفت: امیدواریم استاندار، رئیس دانشگاه علوم پزشکی و نمایندگان مردم در مجلس به فکر ما بیماران دیالیزی باشند و زمینه بهره‌مندی استان را از دستگاه‌های جدید فراهم کنند.

«محمدرضا کیخاوندی»، سرپرست انجمن حمایت از بیماران کلیوی استان ایلام، چندی پیش در نشست خبری اظهار کرد: ۵۰ درصد مجموع بیماران کلیوی ایلام ساکن مرکز استان هستند و دستگاه‌های بخش دیالیز بیمارستان شهید مصطفی (ره) جوابگوی حجم زیاد مراجعان نیست.

وی گفت: از ۲۷ دستگاه دیالیز موجود در این بیمارستان، ۶ دستگاه به طور کامل از رده خارج و مابقی دستگاه‌ها نیز مستعمل و فرسوده است و سال ۹۹ مبلغ ۱۰۰ میلیون تومان برای بهسازی تجهیزات بیمارستان شهید مصطفی هزینه شد.

کیخاوندی تصریح کرد: ۲۰۳ بیمار دیالیزی و ۱۵۶ بیمار پیوند کلیه در ایلام عضو انجمن حمایت از بیماران کلیوی هستند و این بیماران ماهیانه مبلغ ۲۰ میلیون تومان از طرف انجمن برای هزینه‌های درمان خود دریافت می‌کنند.

وی با بیان اینکه سال گذشته مبلغ ۵۰۰ میلیون تومان به بیماران تحت حمایت انجمن در قالب مستمری ماهیانه، کمک هزینه پیوند کلیه، پرداخت ۳۰ درصد فاکتورهای درمانی بیمار مانند ویزیت، دارو و آزمایش پرداخت شده است، تصریح کرد: تمام هزینه‌های بیماران تحت پوشش این انجمن از محل درآمد درمانگاه خیریه حضرت زهرا (س) وابسته به انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی تامین می‌شود و تمامی خدمات درمانگاه برای بیماران کلیوی عضو انجمن رایگان است.

وی گفت: هدف انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی تلاش برای کاهش بیماران دیالیزی و سوق این افراد به سمت دریافت کلیه مناسب است که انجمن نیز بخشی از کمک هزینه خرید کلیه را تقبل می‌کند.

وی به روند رو به افزایش تعداد بیماران کلیوی در استان ایلام اشاره کرد و گفت: بیماری‌های زمینه‌ای نظیر فشارخون بالا، مصرف زیاد نمک، نارسایی‌های جسمانی، سبک زندگی غلط ، بیماری‌های زمینه‌ای وراثتی و ژنتیکی در افزایش جمعیت بیماران کلیوی استان تاثیر بسزایی دارد.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۲۹ آذر ۱۴۰۱ / ۰۸:۲۳
  • دسته‌بندی: ایلام
  • کد خبر: 1401092919416
  • خبرنگار : 50126