حالا خبرنگار ایسنا برای دومین بار پیگیر این موضوع شده تا شاید فهمید مقصر توزیع گاز مایع کیست یا کجاست.
معاون برنامه ریزی فرماندار زابل در گفتوگو با ایسنا، افزود: اگرچه مصرف گاز با توجه به فصل سرما بالا رفته ولی تلاش ما براین است تا مشکلات گاز مایع تا حد ممکن برطرف شود.
سرابندی با اشاره به تقویت ناوگان حمل گاز توسط شرکت پرسی ایرانگاز، گفت: با توجه پیگیری های فرماندار زابل، معاون گازرسانی و مسئول عملیات شرکت پرسی گاز کشور به همراه مدیرعامل گاز استان در زابل حضور پیدا کردند و از نزدیک شرایط منطقه را مورد بازدید قرار دادند و چند ماشین کمکی را نیز به منظور تقویت ناوگان حمل گاز در اختیار گذاشتند تا شرایط به وضعیت عادی برگردد.
وی در پاسخ به اینکه میدانهای امام رضا (ع)، دانشگاه آزاد و چند جای دیگر با توجه به مشاهدات میدانی و حضور خبرنگار ایسنا، هنوز صفهای دریافت سیلندر وجود دارد و مردم در صف هستند، گفت: در میدان امام رضا(ع)، تعدادی از کپسول فروشان از ساعت 6 صبح به صف می ایستند در حالیکه تاسیسات از 7:30 شروع بکار می کند و در خصوص میدان دانشگاه آزاد نیز، خودم شخصاً در این میدان حضور پیدا کردم و ساعت 7:30 سیلندر گاز در حال توزیع شدن بود و یک نفر هم نماند.
معاون فرماندار زابل ادامه داد: باز مجدداً یک عده برای دریافت کپسول جمع شدند که گفتیم مجدداً برای تامین گاز این افراد نیز، ماشین حمل سیلندرگاز به مکان مورد نظر بیاید.
سرابندی گفت: 90 درصد کسانی که در صفهای می ایستند، فروشندگان آزاد هستند، اما ما نمی گوئیم که اینها آزاد فروشند، گفتیم به همه کپسول بدهند و هیچ مشکلی هم در این زمینه وجود ندارد، هرکسی که مدعی است که مشکل کمبود کپسول دارد بیاید تا به اتفاق، از تاسیسات و محل های توزیع گاز مایع بازدید کنیم.
مشکل کمبود گاز مدتهاست که در منطقه سیستان موجب نارضایتی وگلایمندی شدید شهروندان شده به گونه ای که افراد از ساعتهای ابتدایی صبح مجبورند تا برای گرفتن یک یا دو سیلندر گاز مایع، در صفهای طولانی کنار میادینی که ماشین های حمل سیلندر گاز، می ایستند منتظر بمانند. در گزارش 22 آذر که بدین منظور تهیه شد، معاون فرماندار ویژه زابل سهمیه روزانه در حدود 100 تن گاز مایع را در این شهرستان بدلیل اینکه مردم از همه شهرهای منطقه سیستان برای دریافت گاز مایع به زابل میآیند را ناکافی دانسته و عنوان کرده بود برای اینکه مردم در صفهای طولانی معطل نشوند و این معضل برطرف شود، باید سهمیه گاز مایع برای شهرستان زابل 150 تن در نظر گرفته شود تا مردم بدون معطلی بتوانند کپسول گاز دریافت کنند و صفهای طولانی از بین برود.
از طرفی، سرابندی در مصاحبه قبل گفته بود که؛ با توجه به اینکه تنها شرکت توزیع کننده گاز مایع در سیستان، شرکت پرسی ایران گاز است و این شرکت مکلف است تا گاز مورد نیاز منطقه را تامین کند و باید ناوگانش را در این سالها تقویت می کرده اما در حال حاضر دارای ناوگان تقریباً ضعیف و فرسوده ای است.
حالا، مدیرعامل شرکت پرسی ایرانگاز، اعلام کرد، در بخشی از گزارش مذکور، معاون فرماندار زابل علت کمبود گاز مایع در منطقه و تبعات بعدی آن را ناشی از ضعف و فرسوده بودن ناوگان شرکت پرسیایرانگاز دانسته که این موضوع براساس مستندات و ادله کافی که قبلا به مبادی ذیربط ارسال شده، نادرست است.
در توضیحی که از شرکت پرسی گاز با امضای احمدرضا غلامی مدیرعامل این شرکت برای خبرگزاری ایسنا ارسال شده، کمبود گاز در استان سیستان و بلوچستان را مربوط به دو عامل دانسته و یادآوری کرده است؛ که این دوعامل مربوط به کسر ۱۰۰ لیتر از سهمیه کارت سوخت خودروها و افزایش چشمگیر قیمت نفت سفید بوده است.
احمدرضا غلامی در این توضیح عنوان کرد: کم شدن سهمیه بنزین از کارت سوخت خودروها و ایجاد تقاضای بسیار زیاد از سوی مصرفکنندگان جهت جایگزینی آن با گاز مایع و همچنین افزایش چشمگیر قیمت نفت سفید باعث شده تا مصرفکنندگان مبادرت به فروش آن نموده و گازمایع را جایگزین آن نماید.
وی ادامه داد: شرکت پرسیایرانگاز، با برخورداری از ناوگان حمل ونقل جادهای و ریلی، مادامی که سهمیه گازمایع تخصیصی در مبادی پالایشگاهی تحویل گردد، مشکلی در امر برداشت، حمل و توزیع نخواهد داشت.
براین اساس، با توجه به مشاهدات میدانی خبرنگار ایسنا از سطح شهر زابل، و با توجه به صحبتهایی که با تعدادی از شهروندان در این خصوص انجام شد، مردم همچنان از کمبود گاز مایع در زابل گلایمند بودند، بنا به گفته معاون فرماندار که 90 درصد از کسانی که در صف های دریافت سیلندر گاز می ایستند، آزاد فروشها هستند. اما، افرادی که با خبرنگار ایسنا به گفت و گو پرداختند مردم عادی و مصرف کنندگان واقعی گاز مایع بودند.
بنابه اظهارات مردم ضعف در توزیع سیلندرهای گاز و مباحثی ازاین قبیل باعث شده تا بازار کاذب ولی با درآمدی بالا برای دلالان بوجود آید و به گونه ای که هجوم این افراد به سمت گرفتن سیلندر بانرخ مصوب، و فروش در بازار آزاد بانرخ 80 تا 100 هزار تومان، دلالان را نیز برآن داشته تا مرتباً در صفحای گاز حضور داشته باشند و یا اینکه با واسطههایی که دارند از ماشینهای حمل سیلندر تعداد زیادی کپسول بگیرند تا بتوانند سودبیشتری را از این راه عاید خود کنند.
دراین رابطه گفتگویی با تعدادی از شهروندان انجام شده که از نحوه توزیع کپسولهای گاز، عدم نظارتهای کافی و... گلایمند بودند، یکی از شهروندان، گفت: اینکه می گویند نظارت به شکل مستمر و مدام از نحوه توزیع کپسول صورت می گیرد، اگر مرتب بود که این اوضاع ما نبود، نظارت اگر درست باشد کسی جرات نمی کند که حق مردم را بالا بکشد، نظارت اگر باشد کسی جرات نمی کند جلو چشم مردم، با اینکه میداند فلان شخص دلال است و پس از دریافت کپسول، آن را به چندین برابر به مردم می فروشد، سهمیه مردم را به این اشخاص بدهد.
این فرد که خودش را احمدی معرفی کرد، افزود: به نظر من هیچگونه نظارتی بر روند توزیع گاز وجود ندارد چراکه اگر نظارت و برنامه ریزی درستی بود الان مردم به این درد گرفتار نمی شدند.
یکی دیگر از همشهریان هم در این باره گفت: اگر مسئولین تصمیماتشان بر اساس کارهای کارشناسی شده می بود هیچ وقت کار سیستان به اینجا نمی کشید، کمبود کپسول مایع شاید یکی از کوچکترین مشکلات مردم در منطقه باشد که پیش مشکلات دیگر از جمله طوفان و ریزگرد، کمبود آب، از بین رفتن درآمدهای مردم، ازبین رفتن کشاورزی و دامداری و...، هیچ به حساب نیاید.
مرادی افزود: شما اگر در شهر دوری بزنید خواهید دید که برای دریافت آب تصفیه، مردم در صف هستند تا آب تصفیه شده بخرند، چون آب در خیلی از نقاط شهر زابل، بوی بدی می دهد یا بوی کلر آن بسیار شدید است.
خانم سراوانی یکی دیگر از شهروندان هم گفت: همسرم کارمنداست و چند روز است که مرتباً پاس می گیرد تا بتواند کپسول گاز تهیه کند ولی چون صفها طولانیست فقط یک عدد کپسول توانسته بگیرد، حالا من دو روز است که می آیم تا بتوانم کپسول دوم را با کپسول پر تعویض کنم که هنوز موفق نشدم.
وی ادامه داد: از کدام مشکل سیستان بگویم، از صف بنزین، صف نان، صف کپسول، از چه باید بگویم مگر مسئولین در این شهر نمی دانندکه چه مشکلاتی داریم، پس چرا کاری نمی کنند تاکی باید در فشار و تنگنا باشیم که کسی درد ما را درک کند؟
حالا باید دید مقصر این مشکل کیست؟ آیا بگفته معاون فرماندار، گاز هست اما مشکل در توزیع ناوگان فرسوده است؟ یا بگفته مدیرعامل شرکت گاز، ناوگان توزیع فرسوده نیست بلکه مشکل کاهش سهمیه بنزین و استفاده مردم از گاز مایع به عنوان جایگزین بنزین است؟ یا مقصر خود مردم هستند که باید بیایند برای تهیه مایحتاج خود و صف تشکیل دهند؟ واقعا مقصر کیست؟
انتهای پیام